Cholewka. Mój guzikowiec ma same listki. Czekam i czekam na te guziki jego i powoli się utwierdzam w przekonaniu, że w tym roku będę oglądać tylko zieleninę.
Psiurek słodziachny.
Walczyłam z koniczyna w tym roku. Wystarczyło tylko raz spryskać mniszkiem i po sprawie. W tamtym roku cała trawę miałam kwitnącą
bleebla, ile ma twój guzikowiec? ja sadziłam jesienią w tamtym roku ale już miał guziki, w tym roku też długo nic nic i nagle patrze są! może i u Ciebie się pojawią?
z koniczyną też będę walczyć mniszka już mam zakupionego już nawet robiłam test i chyba faktycznie działa. Najpierw chcieliśmy ten trawnik zregenerować bo po robieniu nawadniania i odwadniania nieźle dostał po tyłku więc czekamy nawet z koszeniem bo świeża trawka wzeszła i potem już ciężką artylerię wytoczymy
guzikowca kupiłam jesienią tamtego roku. Nie wiem czy miał guziki, przyjechał bez Zobaczymy, może będę miała w tym roku zaszczyt je zobaczyć Na pewno wszystko w donicy muszę podkarmić, bo dawno tego nie robiłam, a tam składniki pokarmowe uciekają że hoho Czy pomoże zobaczymy.
Z tego co pamiętam, nie można używać mniszka podczas suszy. Zobacz też na ulotce czy nie ma przeciwwskazań, żeby na świeżo posadzony trawnik stosować. Coś mi tam świta ale pewności nie mam.
Aga, może faktycznie to kwestia podkarmienia bo mój nawoziłam chyba parę razy no i rośnie koło rynny a on lubi mokro, choć teraz już rynna zdrenowana więc zobaczymy.
Z trawnikiem dzięki za rady, ale mój trawnik już nie nowy (nie licząc miejsc dosiewki) i mam nawadnianie więc susza się chyba nie liczy? ;P