Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Cleo 11:34, 09 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Przemyśl sobie, a ja lecę do roboty

No leć, dzięki.
Cleo 13:59, 09 mar 2014

Wracajac do tematu świerkow. Czytam sobie i czytam, coraz bardziej sie przekonuje. Faktycznie nie rosną tak obszerne jak srebrne i moglyby w tym miejscu pasowac.
I co przy okazji odkrylam, ze ten, ktory juz mam jest świerkiem serbskim Od spodu ma igly srebrne na wierzchu zielone.
Dzwonilam nawet do szkolki,maja te serby, wiec jutro tam pojade i je obejrzę.
Tuje na szpaler przyjadą w środę, wiec i z nimi przyjechalyby serby
Cleo 14:08, 09 mar 2014

Jeszcze mam pytanie odnośnie szpaleru ze szmaragdów. Planowalam posadzic co cztery szmaragdy odmianę Aurescens, taki akcent kolorystyczny. Czyli 4szmaragdy 1 aurescens 4 szmaragdy 1 aurescens, czy to bedzie dobrze wygladalo?
Waldek 14:58, 09 mar 2014

Witam serdecznie wszystkich
od dwóch lat z żoną jesteśmy posiadaczami domku pod lasem z dużą działką (43 ary). Przyszedł czas na zagospodarowanie jej i urządzenie. W około 1/3 jest zrobiona (jeszcze przez poprzednich właścicieli) i do tej pory pielęgnowaliśmy tą część. Teraz chcemy podejść do tematu pozostałej jednak nie do końca mamy pomysł. Chcemy aby była funkcjonalna ale też żeby nie trzeba było cały czas coś robić. Chodzi o to aby mieć też czas się nią nacieszyć a nie tylko w niej robić. Nadmienię, że bardzo lubimy oboje prace w ogrodzie. Działka jest w kształcie prostokąta (prawie) około 35*90 metrów. Mogę dołączyć mapkę geodezyjną.
Pozdrawiamy
Cleo 16:57, 09 mar 2014

Waldek napisał(a)
Witam serdecznie wszystkich
od dwóch lat z żoną jesteśmy posiadaczami domku pod lasem z dużą działką (43 ary). Przyszedł czas na zagospodarowanie jej i urządzenie. W około 1/3 jest zrobiona (jeszcze przez poprzednich właścicieli) i do tej pory pielęgnowaliśmy tą część. Teraz chcemy podejść do tematu pozostałej jednak nie do końca mamy pomysł. Chcemy aby była funkcjonalna ale też żeby nie trzeba było cały czas coś robić. Chodzi o to aby mieć też czas się nią nacieszyć a nie tylko w niej robić. Nadmienię, że bardzo lubimy oboje prace w ogrodzie. Działka jest w kształcie prostokąta (prawie) około 35*90 metrów. Mogę dołączyć mapkę geodezyjną.
Pozdrawiamy

Witam serdecznie.
To chyba nie w tym miejscu? Mialo być w powitaniach?
Ja zbytnio nie pomogę, ale życzę powodzenia
Juzia 17:33, 09 mar 2014

Cleo napisał(a)
Oj razi, nawet nie wiesz jak
Mialo to byc tymczasowe, a jest 3 sezon. By to jeszcze zamontowal porzadnie, a to sie poklada na wszystkie strony.
Nie moge sobie wyobrazic cietych brabantow, nie widzialam chyba.

No jak nie widziałaś????
To jest wtedy jednolita ściana brabantowa
Juzia 17:34, 09 mar 2014

Cleo napisał(a)
Wracajac do tematu świerkow. Czytam sobie i czytam, coraz bardziej sie przekonuje. Faktycznie nie rosną tak obszerne jak srebrne i moglyby w tym miejscu pasowac.
I co przy okazji odkrylam, ze ten, ktory juz mam jest świerkiem serbskim Od spodu ma igly srebrne na wierzchu zielone.
Dzwonilam nawet do szkolki,maja te serby, wiec jutro tam pojade i je obejrzę.
Tuje na szpaler przyjadą w środę, wiec i z nimi przyjechalyby serby

Suuuper
Widzisz jak się wszystko ładnie układa hehe
Juzia 17:37, 09 mar 2014

Cleo napisał(a)
Jeszcze mam pytanie odnośnie szpaleru ze szmaragdów. Planowalam posadzic co cztery szmaragdy odmianę Aurescens, taki akcent kolorystyczny. Czyli 4szmaragdy 1 aurescens 4 szmaragdy 1 aurescens, czy to bedzie dobrze wygladalo?

Może lepiej 4 i 3 ??? Albo chociaż 4 i 2 ?
Juzia 17:38, 09 mar 2014

Cleo napisał(a)

Witam serdecznie.
To chyba nie w tym miejscu? Mialo być w powitaniach?
Ja zbytnio nie pomogę, ale życzę powodzenia

Hehe
Cleo 18:22, 09 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

No jak nie widziałaś????
To jest wtedy jednolita ściana brabantowa

Hehe Myslisz, ze widzialam? Byc moze, ale widocznie nie prxykuły mojej uwagi
Co do tych brabantow po calosci u nas odpadaja.. Kupno kolejnych nie wchodzi w grę. Zagadnęlam M o nie jeszcze raz, to kręci nosem.