Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Cleo 20:19, 09 mar 2014

Naszym ogrodzeniem jest siatka, zreszta widzialas. A za plotem hmm drewutnię ma blisko dom dalej. Ale czemu to co ma za plotem ma miec wplyw na to jak sadzic?
Ewa4 20:22, 09 mar 2014

Ciekawe plany , kombinuj a ja będę podglądać pomysły .Pozdrawiam
Juzia 20:26, 09 mar 2014

Cleo napisał(a)
Naszym ogrodzeniem jest siatka, zreszta widzialas. A za plotem hmm drewutnię ma blisko dom dalej. Ale czemu to co ma za plotem ma miec wplyw na to jak sadzic?

Czy ma coś posadzone przy samej siatce czy nie. Niektóre rośliny nie lubią się dotykać z innymi. No a jak sąsiad nie ma nic, to można bliżej siatki, ale wtedy trzeba się liczyć z tym, że on będzie nasze drzewka podcinał ze swojej strony.

Moi sąsiedzi są spoko...więc se posadziłam blisko płota
Cleo 21:13, 09 mar 2014

Moi nie są spoko. Muszę zachować dystans Obok płota mają tuje brabant, zeby się od nas zasłonic. Kiepsko rosly i zalozyli te zielone wynalazki, malo tego w wynalazkach byly przeswity, to przeciagnąl szpary zółtą pianką, a to wygląda po prostu brzydko. Sąsiad stwierdzil, ze czuje sie jak w bloku - okna. Mamy tak samo waskie dzialki, więc tak samo blisko mamy okna od ogrodzenia. Ehh w ogole malo przyjemni sa.

Takze ja zachowam te poltora metra.
Cleo 21:14, 09 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Ciekawe plany , kombinuj a ja będę podglądać pomysły .Pozdrawiam

Zaglądaj, zaglądaj, zapraszam
Juzia 21:24, 09 mar 2014

Cleo napisał(a)
Moi nie są spoko. Muszę zachować dystans Obok płota mają tuje brabant, zeby się od nas zasłonic. Kiepsko rosly i zalozyli te zielone wynalazki, malo tego w wynalazkach byly przeswity, to przeciagnąl szpary zółtą pianką, a to wygląda po prostu brzydko. Sąsiad stwierdzil, ze czuje sie jak w bloku - okna. Mamy tak samo waskie dzialki, więc tak samo blisko mamy okna od ogrodzenia. Ehh w ogole malo przyjemni sa.

Takze ja zachowam te poltora metra.

1,5m to trochę przesada moim zdaniem... ale rób jak uważasz
Cleo 21:57, 09 mar 2014

To wiesz co zrobię?
Jutro jak będę w szkółce to zapytam o tę odleglość. Ciekawa jestem jakiego bedą zdania.
Wcale się przy 1,5m nie upieram
Cleo 17:49, 10 mar 2014

Dziś byłam w szkolce
Takze pierwsze wiosenne zakupy poczynione
Wszystko zabralismy autem, hehe, oprócz oczywiście Szmaragdów sztuk 35 mają przyjechać busem
Poza tym stalam się szczęśliwą posiadaczką Migdalka, 4 wierzb Hakuro, 3 świerkow Conika, 3 tujek książkowych, 3 ligustrów zołtych.
Dowiozą tuje i bedzie co sadzic

Świerków serbskich jednak nie wzięłam, nie wyglądały jakoś szczególnie okazałe, rachityczne mi się wydawały. No cóż nic na siłę.

Aaaaa i zapomniałam się pochwalić! Wczoraj na pchlim zakupiłam 4 pęcherznice i 5 tawuł.

Ojjj jest co robić
Luckaa 18:00, 10 mar 2014

Zakupy szałowe, to sie wykosztowaliscie, a tawułki na pchlim ile kosztowały. porób zdjecia i sie pochwal.
Cleo 18:09, 10 mar 2014

No trochę po kieszeni poszło, ale to prezent urodzinowy od M

Tawuły z gołym korzeniem 2zł. Czekają w wodzie na wsadzenie, mam nadzieję, ze ich nie trafi.