Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Cleo 18:22, 10 mar 2014

Zapomnalam napisac co wczoraj odkryłam ku mojemu zdziwieniu.. Tulipany, ktorych cebulki sadzilam 3 lata temu po raz trzeci wybily!!!

Są niezmordowane!
Luckaa 20:50, 10 mar 2014

Oj kusisz mnie tym pchlim, nie doczekam sie kiedy pojade, a spotkalas gdzies moze malenkie sadzonki bukszapanu, takie zeby kupic malenkie na zywoplot?
Cleo 20:57, 10 mar 2014

Widziałam, ale niewiele i cen nie mam pojęcia. Ale były na pewno.

W ogóle to owocowe drzewka królowały.
Cleo 21:00, 10 mar 2014

W zeszłym roku maluchy bukszpanowe kupowalam po 4zł.
W tym roku pewnie będzie podobnie.
kitek81 22:46, 10 mar 2014

to zaszalałaś już z zakupami, będziesz miała zajęcie na najbliższe dni, żeby to posadzić a pogoda teraz idealna na takie prace
pozdrawiam :*
Juzia 08:51, 11 mar 2014

Cleo napisał(a)
Dziś byłam w szkolce
Takze pierwsze wiosenne zakupy poczynione
Wszystko zabralismy autem, hehe, oprócz oczywiście Szmaragdów sztuk 35 mają przyjechać busem
Poza tym stalam się szczęśliwą posiadaczką Migdalka, 4 wierzb Hakuro, 3 świerkow Conika, 3 tujek książkowych, 3 ligustrów zołtych.
Dowiozą tuje i bedzie co sadzic

Świerków serbskich jednak nie wzięłam, nie wyglądały jakoś szczególnie okazałe, rachityczne mi się wydawały. No cóż nic na siłę.

Aaaaa i zapomniałam się pochwalić! Wczoraj na pchlim zakupiłam 4 pęcherznice i 5 tawuł.

Ojjj jest co robić

A tych brabantów na całości jedego płotu nie chcecie? Łatwiej by było ciąć po całości i ściana jednolita....a na jej tle i wierzby hakuro by dobrze wyglądały i reszta co dopiero będzie.
Jak cięte to one nie są takie brzydkie...tylko szyszkują.

Jeśli jednak nie, to bym resztę brabantów też wywaliła, bo takie po 4 sztuki to nie ma sensu. Zabawy przy strzyżeniu dużo i efektu i tak nie będzie. Wtedy już bym Smaragdy po całości dała i z głowy.
Będzie można działać dalej.

No chyba, że poszukasz jeszcze gdzieś Serbów Ja kupowałam w centrum ogrodniczym, bo szkółek u nas nie ma.

Migdałka będziesz musiała każdej wiosny pryskać przed zgnilizną. 3 razy. Nie wiem czy się ucieszysz z tego zakupu
Świerki Conica zjadają przędziorki...także też przynajmniej raz w roku oprysk na przędziory.
O ligustrach nic nie wiem....
Reszta Ok.

Cleo 23:22, 11 mar 2014

Z Serbami jeszcze się nie poddalam, będę szukać.
Kolejnych brabantow nie chcemy, a tych obecnych nie wywalę, no jak? Jak bym mogła, wywalić brabanty od tesciow???

Znowu jak same szmaragdy to na pewno nie w tym roku. Tam jest 50m to minimum 50szt bym musiala miec. Zabojstwo cenowe.

Pomyslę nad kombinacja z Serbami i brabantami, a co dalej będę myśleć.
Juzia 09:22, 12 mar 2014

Na 50m to 50 sztuk to o wieeeele za mało
Cleo 19:41, 12 mar 2014

No przestań, ja tuje bedę sadzić co metr. To na 50m sadzonych co metr ile potrzeba?
Juzia 20:01, 12 mar 2014

Cleo napisał(a)
No przestań, ja tuje bedę sadzić co metr. To na 50m sadzonych co metr ile potrzeba?

NO jak tak będziesz sadzić to i wyjdzie 50 sztuk....