Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

Ewkakonewka 18:37, 11 lut 2015

Cały czas są faworytem w sumie to konkurencji nie mają
A moje "stare" szt. 3 pączki mają od dawna i siedzą jak zaczarowane, nic kwiatów nie chcą rozwinąć.
dorciabe 18:55, 11 lut 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Cały czas są faworytem w sumie to konkurencji nie mają
A moje "stare" szt. 3 pączki mają od dawna i siedzą jak zaczarowane, nic kwiatów nie chcą rozwinąć.

No pacz jakie som nie wiedziałam że masz "stare" ale jak pączki mają, znaczy dobrze a kwiaty będa białe? jak będą...
Ewkakonewka 19:04, 11 lut 2015

Stary jak świat czyli od nie pamiętam nawet kiedy mam jeden. Z niego zrobiłam w tamtym roku wiosną jeszcze 4 nowe, z czego 2 są średnie powiedzmy, a dwa padły całkiem i to ostatnio, ale cały rok siedziały takie nijakie co listki nowe wypuściły to padały i tak non stop. Kwiaty białe, chyba ... jak zaczęłam myśleć jaki kolor miały to się zawahałam, ale pierwsza myśl była białe
zawitka 19:13, 11 lut 2015

Dorotka werbena moja jeszcze nie wzeszła .A kupiłam ciemierniki takie w torebkach i wsadziłam do doniczek sa kiełki i wyniosłam je na nieogrzewaną górę zobaczę co będzie A werbena w doniczce Buziole
dorciabe 19:57, 11 lut 2015

zawitka napisał(a)
Dorotka werbena moja jeszcze nie wzeszła .A kupiłam ciemierniki takie w torebkach i wsadziłam do doniczek sa kiełki i wyniosłam je na nieogrzewaną górę zobaczę co będzie A werbena w doniczce Buziole

Halinko miałam werbenę siać bezpośrednio do ogrodu, ale pomyślałam, że przecież to mój pierwszy raz i posiałam do pojemniczków, stoją na parapecie. Bardzo jestem ciekawa kiedy wykiełkują. Mam nadzieję wysadzić na dwór piekne zielone werbenki
dorciabe 20:07, 11 lut 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Stary jak świat czyli od nie pamiętam nawet kiedy mam jeden. Z niego zrobiłam w tamtym roku wiosną jeszcze 4 nowe, z czego 2 są średnie powiedzmy, a dwa padły całkiem i to ostatnio, ale cały rok siedziały takie nijakie co listki nowe wypuściły to padały i tak non stop. Kwiaty białe, chyba ... jak zaczęłam myśleć jaki kolor miały to się zawahałam, ale pierwsza myśl była białe

A gdzie masz posadzone te chyba białe?

A ja zamówiłam sobie orliki: biały pełny, Winki double red and white, Wiliam Guiness- biało-bordowy

i kosmos czekoladowy

sezon wiosennych zamówień rozpoczęty
Mala_Mi 17:28, 12 lut 2015

dorciabe napisał(a)

Ewa jak trafię na Ewelinę, to pewnie kupię jakoś najbardziej mi się podoba
Pewnie tak jak mówisz dostanie dobre miejsce w donicy, a potem się zobaczy

Ewelinę kupiłam w w donicyi kwitła w tym samym roku. Korzenie są dorodne i na przyszły rok na pewno zakwitną. Przy okazji róż natrafiłam na ten sklep.
dorciabe 18:44, 12 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ewelinę kupiłam w w donicyi kwitła w tym samym roku. Korzenie są dorodne i na przyszły rok na pewno zakwitną. Przy okazji róż natrafiłam na ten sklep.

Ania byłam w tym sklepie i na tą właśnie Ewelinę sie czaję tylko u mnie deficyt wolnych miejsc na rabatkach i tu jest ból tak sobie dumałam nad posadzeniem w donicy, ale w końcu trzeba będzie kiedyś gdzieś wysadzić.... no i będzie że nie miała baba kłopotu, kupiła piwonię

Dzięki ,że zajrzałaś
Mala_Mi 18:37, 13 lut 2015

Edit.. sprawdziłam Ewelinką kupiłam z gołym korzeniem i też mi kwitła w tym samym roku To tak dla porządku i prawdy.
dorciabe 21:00, 13 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Edit.. sprawdziłam Ewelinką kupiłam z gołym korzeniem i też mi kwitła w tym samym roku To tak dla porządku i prawdy.

Ania u Ciebie nawet bez korzenia zakwitłaby taka prawda