Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:54, 11 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
I tak dobrze cięcie znosi!!! czytałam kiedys , że one ciachania wcale nie lubią i można łatwo uśmiercić, a Ty znowu łamiesz stereotypy
Ale krokusy masz wielgachne

Mój chyba to lubi , w każdym razie wychodzi mu na dobre .
Mala_Mi 22:46, 11 mar 2016

Kasiu w tym stadium trudno określić co to rośnie, ale na pewno nie chwasty Poczekamy aż maluszki podrosną Zdiagnozujemy i będziesz przesadzać lub oddawać U mnie jeszcze siewki nie kiełkują, za zimna ziemia.. A pod jak jeżówką się to wysiało?
Katkak 23:20, 11 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu w tym stadium trudno określić co to rośnie, ale na pewno nie chwasty Poczekamy aż maluszki podrosną Zdiagnozujemy i będziesz przesadzać lub oddawać U mnie jeszcze siewki nie kiełkują, za zimna ziemia.. A pod jak jeżówką się to wysiało?

Ania chyb pod tą zwykłą, zresztą którą mam od Ciebie . Mam też też inne, m.in tą (też kupioną z Tobą, razem ze świerkiem )

Ale nauka nie poszła w las i pamiętam, jak mi tłumaczyłaś, że te zwykłe najlepiej się wysiewają. Rozsypywałam wokół specjalnie nasiona z nasienników. Jak mówisz, że to nie chwasty, to już jest dobrze . Będę to obserwować, wrzucać zdjęcia i znów prosić o rozpoznanie . Dzięki Aniu .
Anda 09:09, 12 mar 2016

Fajnie by bylo, gdyby okazalo sie, ze masz tyle siewek jezowkowych Tez bym takie chciala. Hibiskus na pniu jak zacznie kwitnac to bedzie bajka.
Jak myslisz, czy warto wyprowadzac weigelie na taka na pniu? Ona az tak dlugo jak hibiskus nie kwitnie... Moja wypuscila jedna mocna pionowa galez, ktore sie na koncu rozgalezia i sie zastanawiam, czy jej tak nie wyprowadzic. Zaraz obok rosnie czeresnia i nie wiem, czy tak drzewko przy drzewku to by dobrze wygladalo...

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 09:17, 12 mar 2016

Anda napisał(a)
Fajnie by bylo, gdyby okazalo sie, ze masz tyle siewek jezowkowych Tez bym takie chciala. Hibiskus na pniu jak zacznie kwitnac to bedzie bajka.
Jak myslisz, czy warto wyprowadzac weigelie na taka na pniu? Ona az tak dlugo jak hibiskus nie kwitnie... Moja wypuscila jedna mocna pionowa galez, ktore sie na koncu rozgalezia i sie zastanawiam, czy jej tak nie wyprowadzic. Zaraz obok rosnie czeresnia i nie wiem, czy tak drzewko przy drzewku to by dobrze wygladalo...

Ewcia ja bym spróbowała, lubię takie eksperymenty. Jeszcze jak wypuściła piojowa gałaź to aż się prosi spróbować. Mój hibiskus jie jest szczeepiony na pniu, to samosiejka, króra rak poprowadziłam. Jesienia bedę tak formować aronię. A kalinę koralowa Roseum zamierzam prowadzić w formie drzewka. Mam też klona samosiejkę prowadzonego nisko w formie kulki, więc sama widzisz .
Katkak 17:45, 12 mar 2016

Było kulkowe drzewko

jest kulkowe drzewo
Katkak 17:50, 12 mar 2016

I mam wreszcie drabinkę dla mojej Eden Rose
Katkak 17:53, 12 mar 2016

Katkak 17:57, 12 mar 2016

Kolejne sadzoneczki stipy
Katkak 18:01, 12 mar 2016

Co ta brzózka taka dziwna? Możliwe, że przemarzła? Czy nie martwić się, że te gałązki są takie dziwne?

Pissardi w pączkach . Po kwitnieniu mocno ją przytnę żeby się zagęściła.

bez w gotowości