Kasiu w tym stadium trudno określić co to rośnie, ale na pewno nie chwasty Poczekamy aż maluszki podrosną Zdiagnozujemy i będziesz przesadzać lub oddawać U mnie jeszcze siewki nie kiełkują, za zimna ziemia.. A pod jak jeżówką się to wysiało?
Ania chyb pod tą zwykłą, zresztą którą mam od Ciebie . Mam też też inne, m.in tą (też kupioną z Tobą, razem ze świerkiem )
Ale nauka nie poszła w las i pamiętam, jak mi tłumaczyłaś, że te zwykłe najlepiej się wysiewają. Rozsypywałam wokół specjalnie nasiona z nasienników. Jak mówisz, że to nie chwasty, to już jest dobrze . Będę to obserwować, wrzucać zdjęcia i znów prosić o rozpoznanie . Dzięki Aniu .
Fajnie by bylo, gdyby okazalo sie, ze masz tyle siewek jezowkowych Tez bym takie chciala. Hibiskus na pniu jak zacznie kwitnac to bedzie bajka.
Jak myslisz, czy warto wyprowadzac weigelie na taka na pniu? Ona az tak dlugo jak hibiskus nie kwitnie... Moja wypuscila jedna mocna pionowa galez, ktore sie na koncu rozgalezia i sie zastanawiam, czy jej tak nie wyprowadzic. Zaraz obok rosnie czeresnia i nie wiem, czy tak drzewko przy drzewku to by dobrze wygladalo...
Ewcia ja bym spróbowała, lubię takie eksperymenty. Jeszcze jak wypuściła piojowa gałaź to aż się prosi spróbować. Mój hibiskus jie jest szczeepiony na pniu, to samosiejka, króra rak poprowadziłam. Jesienia bedę tak formować aronię. A kalinę koralowa Roseum zamierzam prowadzić w formie drzewka. Mam też klona samosiejkę prowadzonego nisko w formie kulki, więc sama widzisz .
Co ta brzózka taka dziwna? Możliwe, że przemarzła? Czy nie martwić się, że te gałązki są takie dziwne?
Pissardi w pączkach . Po kwitnieniu mocno ją przytnę żeby się zagęściła.
bez w gotowości