Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:03, 10 maj 2018

anabuko1 napisał(a)

Tak to jeden z tych 2-pawi jakie kupilam.
Stoją w ogrodzie. Pewnie na parę kat będą. A kiedyś coś innego kupimy.
Nie na za co .

No to piękne są
paulina_ns 16:04, 10 maj 2018

zoja napisał(a)

co prawda ja sadziłam ją w zeszłym sezonie gdzieś w połowie, ale u mnie all gold na słońcu na razie daje radę

Zoja, a często ją podlewasz?
Wiolka5_7 16:52, 10 maj 2018

Widzę że hakonki kupiłaś

To chyba All gold.... u mnie jest żółta, ale ma sporo słońca...wcześniej ją przypalało, teraz widzę, ze ok na razie
zoja 19:07, 10 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Zoja, a często ją podlewasz?

Teraz nie bo z woda krucho /od czasu do czasu tan rabate polewam/, koncowka lata byla wtedy /gdy sadzilam/ dosc mokra.
Anitka 20:06, 10 maj 2018

Też All gold obstawiam. Pierwszy rok trzeba systematycznie podlewać, bo się korzeni. W drugim roku już systematycznego podlewania nie potrzebuje. Zacznie wówczas przyrastać, bo na początku w miejscu stoi.
paulina_ns 21:12, 10 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Widzę że hakonki kupiłaś

To chyba All gold.... u mnie jest żółta, ale ma sporo słońca...wcześniej ją przypalało, teraz widzę, ze ok na razie

Wioluś to wszystko przez Ciebie musiałam jedną seslerię eksmitować, żeby mieć miejsce dla niej, mam nadzieję,że to doceni i będzie ładnie rosła
paulina_ns 21:13, 10 maj 2018

zoja napisał(a)

Teraz nie bo z woda krucho /od czasu do czasu tan rabate polewam/, koncowka lata byla wtedy /gdy sadzilam/ dosc mokra.

A teraz ją podlewasz? Jakoś nie rzuciła mi się w oczy u Ciebie, ale ja trochę ślepa jestem, więc mogłam ją przeoczyć
paulina_ns 21:15, 10 maj 2018

Anitka napisał(a)
Też All gold obstawiam. Pierwszy rok trzeba systematycznie podlewać, bo się korzeni. W drugim roku już systematycznego podlewania nie potrzebuje. Zacznie wówczas przyrastać, bo na początku w miejscu stoi.

Anitko na Ciebie zawsze można liczyć dziękuję za informację, akurat posadziłam ją przy red baronach, a je systematycznie podlewam, więc i hakone będzie korzystała

A powiedz mi jeszcze w niedzielę będę miała gotową gnojówkę z pokrzyw podlać hakone, czy dopiero co posadzonych roślin się nie podlewa?
paulina_ns 21:24, 10 maj 2018

A z informacji ogólnych, dzisiaj pół dnia trwała walka z chwastami, na szczęście ziemia wilgotna, więc o niebo lepiej się pieliło, udało mi się oczyścić prawie całą najdłuższą rabatę, brakło mi dosłownie 2 metrów i bym skończyła gdyby nie....no więc pielę sobie, pielę słyszę odgłosy sikorki, podnosze głowę w górę siedzi na drzewie, trzyma w dziobie jedzenie i mi się przygląda no więc piele dalej, a ona gwizda i gwizda myślę sobie co jest, podnoszę znów głowę patrzę jestem pod budką lęgową, zbliżam się do niej, a tam słyszę małe pisklęta no więc sprawa się wyjaśniła musiałam miejsce opuścić, by mama jedzenie dostarczyła cieszę się jak głupia, nawet nie wiedziałam,że tam gniazdo sobie zrobiły, cały poprzedni rok budka stała pusta,aż w końcu zmieniła miejsce i zamieszkały w niej ptaszki
Wiolka5_7 21:25, 10 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Wioluś to wszystko przez Ciebie musiałam jedną seslerię eksmitować, żeby mieć miejsce dla niej, mam nadzieję,że to doceni i będzie ładnie rosła

Jeszcze to będą twoje ulubione trawki
Ja je uwielbiam najbardziej ze wszystkich traw