Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 06:23, 11 maj 2018

polinka napisał(a)
Dziewczyny a wycinanie na wiosnę id? Zastanawiam się jak to możliwe aby teraz ID miał przyschniete końcówki jak turzyce dopiero startują...

Polinka w tamtym roku ją przyciełam i nic to nie dało, ona porostu od kilku lat stoi w miejscu i jest tej samej wysokości. Nie raz dziewczyny ścinają ją przy samej ziemi i przez cały sezon potrafi ładnie urosnąć, wydaje mi się,że przyczyną faktycznie może być mała ilość światła, która do niej dociera. Z tego co kojarzę ona jest dosyć wysoką trawą,a u mnie przez cały sezon ma może wysokość 15 cm
KasiaBawaria 07:49, 11 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Zoja, a często ją podlewasz?

All gold w pierwszym roku na sloncu moze podsychac.Ale w drugim daje rade. Mam 4 odmiany hakone i wszystkie rosna na sloncu
kasja83 08:15, 11 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

U mnie tak samo rozsiewa się na potęgę turzyca buchanana w tamtym roku zrobiłam sobie z samosiejek cały szpaler przed hortensjami, ostatnio sąsiadka wzięła sobie chyba z 10 samosiejek no i jeszcze wczoraj ok 15 znalazłam

Ekspansywna mocno...u mnie tak zaczyna szaleć Carex Green Dance-jak tylko znajdzie szparę w żwirze to wyłazi.
Wiolka5_7 08:56, 11 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

U mnie tak samo rozsiewa się na potęgę turzyca buchanana w tamtym roku zrobiłam sobie z samosiejek cały szpaler przed hortensjami, ostatnio sąsiadka wzięła sobie chyba z 10 samosiejek no i jeszcze wczoraj ok 15 znalazłam

Wlaśnie planuję kupić tą turzycę do jeżówek, fajnie jak bedzie się rozsiewać
Kawa 09:13, 11 maj 2018

ja żałuję że za wysoko ścięłam ID
w przyszłym roku na pewno ciachnę nżej bo to lepsze ale ja zawsze boję się cokolwek ciąć
natomiast Silver sceptre jestem zachwycona

myślę gdzie upchnąc brązową trawkę którą mogłabym od ciebie wziąć
kaz742011 09:24, 11 maj 2018

Kurcze a u mnie żaden carex się nie rozsiewa . Tylko srylion siewek spipy mam.
paulina_ns 13:07, 11 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)

All gold w pierwszym roku na sloncu moze podsychac.Ale w drugim daje rade. Mam 4 odmiany hakone i wszystkie rosna na sloncu

To bardzo dobra wiadomość
paulina_ns 13:10, 11 maj 2018

kasja83 napisał(a)

Ekspansywna mocno...u mnie tak zaczyna szaleć Carex Green Dance-jak tylko znajdzie szparę w żwirze to wyłazi.

Green dance też mi się podoba, będę niedługo robiła zamówienie z trawami, już kiedyś myślałam o tej trawie, ale patrząc na moją ice dance mam trochę obawy
paulina_ns 13:12, 11 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Wlaśnie planuję kupić tą turzycę do jeżówek, fajnie jak bedzie się rozsiewać

To jedna z moich ulubionych, szybko przyrasta, ładnie wygląda, bezproblemowa też mam jeżówki przy niej posadzone no i gracki jako tło
paulina_ns 13:16, 11 maj 2018

Kawa napisał(a)
ja żałuję że za wysoko ścięłam ID
w przyszłym roku na pewno ciachnę nżej bo to lepsze ale ja zawsze boję się cokolwek ciąć
natomiast Silver sceptre jestem zachwycona

myślę gdzie upchnąc brązową trawkę którą mogłabym od ciebie wziąć

Kamilka myśl, myśl siewki przybierają na masie pokażesz mi tą silver potrzebuje trawki na obwódkę i mam dylemat jakie wybrać, chciałabym jakieś jakich jeszcze nie mam u siebie