Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 22:16, 10 maj 2018

Moja lawenda też niezbyt, a widziałam u Nawigatorki i Angeliki - mają piękną.
Mimo to planuję jeszcze dokupić i dać jej ostatnią szansę
Wiolka5_7 22:16, 10 maj 2018

Szałwia i u mnie się sieje, zyskałam kilkanaście nowych sadzonek i mamie dałam również pełno
paulina_ns 22:18, 10 maj 2018

mrokasia napisał(a)

No więc właśnie siedzę i pluję sobie w brodę i chyba jutro tam pojadę, tym bardziej, że zielonych odmian jest jak na lekarstwo...

Zielone są piękne też mi się marzy w tym kolorze te żółte czasem ciężko do czegoś dopasować, no i nie każdy lubi ten kolor, mi on jakoś kompletnie nie przeszkadza, lubię żółty, ale z umiarem
paulina_ns 22:21, 10 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Szałwia i u mnie się sieje, zyskałam kilkanaście nowych sadzonek i mamie dałam również pełno

Ooo no to popatrz to u mnie,aż tak się nie sieje, a może i sieje tylko znając mnie ją pielę fajnie uzyskać rośliny " własnej produkcji "
paulina_ns 22:25, 10 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Moja lawenda też niezbyt, a widziałam u Nawigatorki i Angeliki - mają piękną.
Mimo to planuję jeszcze dokupić i dać jej ostatnią szansę

Mirelka u mnie już szansy nie dostanie, nie mam nerwów do niej, wolę już zdecydowanie szałwię, albo kocimietkę. Tak samo ice dance wiosną były ładne, a teraz jakieś końcówki popalone, stoi u mnie już chyba z 3 lata i wciąż jest taka sama. Patrząc na tą trawę w innych ogrodach zastanawiam się, czy to oby na pewno ona, ale rozłazi się wszędzie, więc raczej ona
Wiolka5_7 22:46, 10 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Ooo no to popatrz to u mnie,aż tak się nie sieje, a może i sieje tylko znając mnie ją pielę fajnie uzyskać rośliny " własnej produkcji "

Oj fajnie
MirellaB 22:52, 10 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Mirelka u mnie już szansy nie dostanie, nie mam nerwów do niej, wolę już zdecydowanie szałwię, albo kocimietkę. Tak samo ice dance wiosną były ładne, a teraz jakieś końcówki popalone, stoi u mnie już chyba z 3 lata i wciąż jest taka sama. Patrząc na tą trawę w innych ogrodach zastanawiam się, czy to oby na pewno ona, ale rozłazi się wszędzie, więc raczej ona

Paulinka masz te same spostrzeżenia odnośnie ID co ja
U mnie rośnie od północnej strony w najlepszym dla niej okresie jest przysłonięta hortkami. Myślę, że brak dostatecznej ilości słońca wpływa na jej kiepski wzrost. Chcę poodcinać nowe przyrosty i posadzić w słoneczne miejsce. Zobaczę jak wówczas będzie rosła.
A Ty ma jakim ją masz stanowisku posadzoną?
polinka 23:07, 10 maj 2018

Dziewczyny a wycinanie na wiosnę id? Zastanawiam się jak to możliwe aby teraz ID miał przyschniete końcówki jak turzyce dopiero startują...
paulina_ns 06:15, 11 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Oj fajnie

U mnie tak samo rozsiewa się na potęgę turzyca buchanana w tamtym roku zrobiłam sobie z samosiejek cały szpaler przed hortensjami, ostatnio sąsiadka wzięła sobie chyba z 10 samosiejek no i jeszcze wczoraj ok 15 znalazłam
paulina_ns 06:18, 11 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Paulinka masz te same spostrzeżenia odnośnie ID co ja
U mnie rośnie od północnej strony w najlepszym dla niej okresie jest przysłonięta hortkami. Myślę, że brak dostatecznej ilości słońca wpływa na jej kiepski wzrost. Chcę poodcinać nowe przyrosty i posadzić w słoneczne miejsce. Zobaczę jak wówczas będzie rosła.
A Ty ma jakim ją masz stanowisku posadzoną?

Mirelka ja ją mam przed rozchodnikami, które je przysłaniają, a do tego cieniuje ją jeszcze wierzba hakuro. A kiedy będziesz ją przesadzać? Teraz można, czy jest już za późno?