Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kasiolaaa 22:13, 23 maj 2018

Paulinko masz cudowne budleje Dawida i motylki je kochaja zastanawialam sie nad kupnem ale nie mam juz gdzie jej posadzic
paulina_ns 06:47, 24 maj 2018

jolka napisał(a)

Munstead jutro obfocę, a jak gdzieś trafisz na bodiszki to mi mów.
Widzę, że róże zamówiłaś Będzie się działo

Dzisiaj jadę jeszcze raz do Gołkowic kupić teściowej jakieś kwiecie na dzień mamy to zerknę czy mają bodziszki i dam znać jak coś no domówiłam chce ją posadzić na różace przy tarasie i widzieć ją z okna i mam nadzieję czuć, bo ponoć pięknie pachnie a na Twoją czekam niecierpliwie
paulina_ns 06:49, 24 maj 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Paulinko masz cudowne budleje Dawida i motylki je kochaja zastanawialam sie nad kupnem ale nie mam juz gdzie jej posadzic

Kasiu nad budleją wiele sezonów się zastanawiałam i trochę zraziłam się wielkością krzaka ( moja ciocia ją ma i jest ogromna), a ja nawet tyle miejsca na nią nie mam, ale faktycznie śliczna jest, nie mówię nie, ale musiałabym jakiś pomysł na nią znaleźć.
Catalinasdiary 11:25, 24 maj 2018

Ja mam pomysł na budleję, tnę jak róże i co roku ma nie więcej jak 1m wysokości
paulina_ns 21:37, 24 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Ja mam pomysł na budleję, tnę jak róże i co roku ma nie więcej jak 1m wysokości

1 m? Poważnie? To da się ją prowadzić tak nisko? Moja Ciocia ma ogromną, ale faktycznie ona jej nie tnie w ogóle, kusisz, kusisz ładne kolory ma i w sumie dla takiego metrowego krzaczka jestem w stanie poświęcić jeszcze kawałek trawnika
paulina_ns 22:02, 24 maj 2018

Jestem padnięta, dzisiaj wymyśliłam sobie poszerzenie najdłuższej rabaty i przy okazji zrobienie kancików, większość roślin rosła praktycznie przy samej trawie, mąż nie kosił, bał się skoszenia roślin, wiedział,że to grozi nawet śmiercią hihi tak więc kantowałam pół dnia, a w połowie urwała mi się końcówka i cały czas spadała, ale połowa już za mną

Teraz muszę czekać na męża,aż mi końcówkę naprawi i działam dalej

Przy okazji byłam dzisiaj w szkółce kupić teściowej hortensje annabell, kupiłam też miskanta adagio ( widoczny na pierwszym zdjęciu) i mój kochany synek kupił mi bodziszka johnson ' s blue ' nawet dostał zniżkę i Pani sprzedała mu za 2 zł posadził na różance, podlał i oby rósł
paulina_ns 22:05, 24 maj 2018

A z wieści ogrodowych

Pastella przybrała pastelowy kolor

Róża Lavender i Charles Austin już tuż, tuż

mrokasia 22:06, 24 maj 2018

Wow, ale kancik!!! Super to wygląda .
Bodziszek za 2 zł? Mogę pożyczać Twojego syna na zakupy???
Wiolka5_7 22:07, 24 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Jestem padnięta, dzisiaj wymyśliłam sobie poszerzenie najdłuższej rabaty i przy okazji zrobienie kancików, większość roślin rosła praktycznie przy samej trawie, mąż nie kosił, bał się skoszenia roślin, wiedział,że to grozi nawet śmiercią hihi tak więc kantowałam pół dnia, a w połowie urwała mi się końcówka i cały czas spadała, ale połowa już za mną

Teraz muszę czekać na męża,aż mi końcówkę naprawi i działam dalej

Przy okazji byłam dzisiaj w szkółce kupić teściowej hortensje annabell, kupiłam też miskanta adagio ( widoczny na pierwszym zdjęciu) i mój kochany synek kupił mi bodziszka johnson ' s blue ' nawet dostał zniżkę i Pani sprzedała mu za 2 zł posadził na różance, podlał i oby rósł

Kanciki pierwsza klasa
paulina_ns 22:08, 24 maj 2018

Na różance szaleje póki co szałwia i sesleria, czekam na róże...na pamiątkę orlikowe zdjęcie,dzisiaj wiatr kwiaty już otrzepał