chwilkę nie było mnie a tu takie postępy nowa rabatka się robi nowe roślinki ogród pieknieje w oczach fale na rabatce ładne myslę że wysztkie powinnaś utrzymac już z taką lekką falą żeby razem ładnie się komponowały
Witaj Aniu i dziękuję Tak, nowa rabatka się robi, powoli, ale robi Fale muszą być już wszędzie, żeby ogród był spójny, chociaż czasami sobie myślę, że mogłam je zrobić na prosto, ale jakoś lubię te fale
Fajnie wyglądają fale szczególnie, jak jest spójnie w całym ogrodzie. Ja mam z kolei linie proste i tego się zamierzam trzymać konsekwencja wskazana.
A z ozdobnych polecić mogę jedynie Magnolię, z innymi ozdobnymi nie mam doświadczenia. Ja mam Lennei i super rośnie na niespecjalnym podłożu w nieosłoniętym miejscu, narażona na okrutne podmuchy wiatru. Czyli warunki ma na opak do potrzeb, a rośnie dobrze
Mam już magnolię, jednak coś mi choruje...w tamtym roku pięknie kwitnęła, w tym miała tylko jednego kwiatka, nie wiem, czy nie uszkodziłam jej korzenia, jak robiła wokół obwódkę nawet teraz liście są takie jakby poskręcane.
Do Starego Sącza mam 5 minut drogi Lubię tam kupować rośliny, mają bardzo zadbane, ale czasem cenowo przesadzają. Muszę się właśnie tam przejechać i zorientować cenowo w drzewach.