Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 22:33, 03 maj 2015

AnnaCh napisał(a)

No ja właśnie nie wiem gdzie ja ją posiałam, czy u teściowej została, czy Jasio ją gdzieś zawinął, a może jeszcze w moim samochodzie się wala

może jeszcze się znajdzie ja w samochodzie co prawda mam wszystko, ale akurat tej karteczki nie ma
paulina_ns 22:34, 03 maj 2015

mar_za napisał(a)
Dziękuję za wizytę u mnie. Masz duży potencjał w ogrodzie! Zazdroszczę takiej przestrzeni, której u mnie nie ma

Tyle tylko, że taką przestrzeń łatwo zagospodarować nie jest ale malutkimi kroczkami, może kiedyś się uda
anna_p_k 07:53, 04 maj 2015

chwilkę nie było mnie a tu takie postępy nowa rabatka się robi nowe roślinki ogród pieknieje w oczach fale na rabatce ładne myslę że wysztkie powinnaś utrzymac już z taką lekką falą żeby razem ładnie się komponowały
paulina_ns 08:19, 04 maj 2015

anna_p_k napisał(a)
chwilkę nie było mnie a tu takie postępy nowa rabatka się robi nowe roślinki ogród pieknieje w oczach fale na rabatce ładne myslę że wysztkie powinnaś utrzymac już z taką lekką falą żeby razem ładnie się komponowały

Witaj Aniu i dziękuję Tak, nowa rabatka się robi, powoli, ale robi Fale muszą być już wszędzie, żeby ogród był spójny, chociaż czasami sobie myślę, że mogłam je zrobić na prosto, ale jakoś lubię te fale
rumiankowa 09:36, 04 maj 2015

Fajnie wyglądają fale szczególnie, jak jest spójnie w całym ogrodzie. Ja mam z kolei linie proste i tego się zamierzam trzymać konsekwencja wskazana.

A z ozdobnych polecić mogę jedynie Magnolię, z innymi ozdobnymi nie mam doświadczenia. Ja mam Lennei i super rośnie na niespecjalnym podłożu w nieosłoniętym miejscu, narażona na okrutne podmuchy wiatru. Czyli warunki ma na opak do potrzeb, a rośnie dobrze
Bogdzia 09:47, 04 maj 2015

Świdośliwa ma zielone liscie , kwiatki białe . Ładnym krzakiem jest Obiela. Wszystkie te roślinki kupowalam w Starym S , masz pewnie blisko.
paulina_ns 11:38, 04 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
Fajnie wyglądają fale szczególnie, jak jest spójnie w całym ogrodzie. Ja mam z kolei linie proste i tego się zamierzam trzymać konsekwencja wskazana.

A z ozdobnych polecić mogę jedynie Magnolię, z innymi ozdobnymi nie mam doświadczenia. Ja mam Lennei i super rośnie na niespecjalnym podłożu w nieosłoniętym miejscu, narażona na okrutne podmuchy wiatru. Czyli warunki ma na opak do potrzeb, a rośnie dobrze

Mam już magnolię, jednak coś mi choruje...w tamtym roku pięknie kwitnęła, w tym miała tylko jednego kwiatka, nie wiem, czy nie uszkodziłam jej korzenia, jak robiła wokół obwódkę nawet teraz liście są takie jakby poskręcane.
rumiankowa 11:40, 04 maj 2015

No właśnie, boję się robić obwódkę wokół mojej a jak szeroko od pnia robiłaś?
paulina_ns 11:41, 04 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Świdośliwa ma zielone liscie , kwiatki białe . Ładnym krzakiem jest Obiela. Wszystkie te roślinki kupowalam w Starym S , masz pewnie blisko.

Do Starego Sącza mam 5 minut drogi Lubię tam kupować rośliny, mają bardzo zadbane, ale czasem cenowo przesadzają. Muszę się właśnie tam przejechać i zorientować cenowo w drzewach.
paulina_ns 11:43, 04 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
No właśnie, boję się robić obwódkę wokół mojej a jak szeroko od pnia robiłaś?

ok 70 cm, zrobiłam koło, jednak było dużo wyżej i chcąc kostkę ułoźyć musiałam się trochę wkopać i trafiałam na korzenia i musiałam je naruszyć.