Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:34, 15 cze 2018

frezja napisał(a)
Jak spojrzałam na Princess, to aż zapachniało

Faktycznie ładnie pachnie, tak delikatnie zapachu przesłać Ci nie mogę, ale jeszcze kilka zdjęć zostawiam

paulina_ns 20:38, 15 cze 2018

Iwona100 napisał(a)
Bardzo ładna pergola .Mi mąż też zrobił dwie.
Moja tegoroczna Eden Rose kwitnie . Ma piękne kwiaty ,które widać z daleka.
Powiem Ci,że ja w tym roku zaraziłam się chorobą różaną. A Ty swoimi zdjęciami róż też kusisz.
Paula co ile masz posadzoną seslerię? Gdzieś czytałam ,żeby sadzić co 50 cm.
Mam zamiar zamówić jutro albo w weekend.

Iwonka ja na swoją edenkę jeszcze czekam, coś bardzo się ociąga co do choroby rózanej to ja się już na odwyk nadaje cudne są, chociaż jak chorują można się do nich zrazić, ale co zrobić coś za coś ja seslerie sadziłam coś ok 30- 40 cm, zależało mi żeby tworzyły zwartą obwódkę no i się udało. Daj znać jak zamówisz
paulina_ns 20:41, 15 cze 2018

kaz742011 napisał(a)

Też mam takiego małego cienia . Tylko rasa inna .

Ja uwielbiam wszystkie psy, nie raz wolę z nimi przebywać niż z ludźmi zawsze marzyło mi się otworzyć schronisko, ale jednak nie mogłabym patrzeć na te wszystkie cierpiące oczęta
paulina_ns 20:48, 15 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Bardzo fajne palenisko sobie sprawilas

U Ciebie kolejne różyczki, u mnie 3sztuki wciąż czekają na posadzenie.. ac łącznie z nimi mam aktualnie 45róż

Jak określisz kolor Piano? Jak wysoko ona rośnie?

Kasiu 45 to ładna już kolekcja ja się trochę cieszę,że u mnie już na rabatach taki ścisk,że nawet dzisiaj nie dałam radę wejść żeby popielić, przynajmniej nie będzie kusiło,żeby kupić następne a co do piano piękna jest bez wątpienia. Nie każdy lubi czerwony kolor, ale ona nie ma takiego jasnoczerwonego tylko ciemniejszy...ładny zwarty krzak obsypany kwiatami, u mnie rośnie drugi rok. Dodaje Ci zdjęcia na nich widać dokładny jej kolor.

paulina_ns 20:53, 15 cze 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

No i fajnie dziękuję bardzo, bo chodzi o to, żeby mieć też swoje zdanie.

Ja to samo mogę powiedzieć o mojej pnącej.
Jak obficie kwitnie to i dużo płatków, w tamtym roku mocno ją odmłodziłam i na przykład nie śmieciła, bo nie miała kwiatów a i w tym roku słabo, bo ze 6 kwitów tylko.
No i nie śmieci
Ale czy o to chodzi ???
No właśnie nie, ja chcę żeby kwitła obficie!

Daria ja z niej jestem zadowolona, chociaż jeszcze u mnie nie zakwitła w całości. No smieciuchy z niektórych róż są na pewno np z bonicy, ładnie wygląda na zdjęciach, w rzeczywistości już mniej, drugi rok wystawia moją cierpliwość na próbę, ale zaczekam jeszcze trochę

paulina_ns 21:01, 15 cze 2018

Dzisiaj przyszły zamówione róże i powiem szczerze,że jestem nimi trochę rozczarowana nie wiem czy tylko ja odnoszę wrażenie,że F. ma coraz marniejsze krzaki?

Wydaje mi się,że płacąc np za Williama 42 zł ( mało to nie jest jak za róże) powinno się wymagać coś więcej niż krzak niewidoczny nawet za kul solarnych, które mają raptem 20 cm :/. Najładniejsza przyszła róża Minerva, ładnie zapączkowana, LO ma raptem może z 30 cm jak na róże pnącą to szału też nie ma, a William to już w ogóle porażka. Następnym razem dla porównania zamówię róże z Rosarium tam z tego co zauważyłam ceny niższe i może krzaki ładniejsze.
Kasia_CS 21:01, 15 cze 2018

A to widzisz, jednak wolę odcienie mniej czerwone, a wpadajsce w tonacje różu, fuksji. Więc Piano chyba odpada. A masz Astrid Grafin? Bo juz nie wiem u kogo o niej czytałam u mnie wielkiego scisku na rabatach może nie ma, bardziej bałagan bym powiedziała
Kasia_CS 21:07, 15 cze 2018

Ja swoimi różami z F tez bylam nieco zawiedziona-tym samym cieszę się, że nie kupiłam WS, bo nad nim myślałam, ale cena mnie tez odstraszyla, jak za różę, która może mnie nie zadowalać wielkością. I widzę, ze dobrze, ze odpuściłam... szkoda, że tak to wygląda. Bo to w zasadzie chyba goly.korzen.wiosenny tylko wsadzony do donicy. Daj znać jakie korzenie, jak będziesz wsadzac do gruntu
paulina_ns 21:09, 15 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
A to widzisz, jednak wolę odcienie mniej czerwone, a wpadajsce w tonacje różu, fuksji. Więc Piano chyba odpada. A masz Astrid Grafin? Bo juz nie wiem u kogo o niej czytałam u mnie wielkiego scisku na rabatach może nie ma, bardziej bałagan bym powiedziała

No właśnie nie każdy lubi taką czerwień, ja lubię i piano mi się podoba, ale jakoś cherry girl już nie koniecznie ma taką jasną czerwień i mnie trochę denerwuje nie, nie Kasiu ja nie mam tej różyczki
paulina_ns 21:17, 15 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja swoimi różami z F tez bylam nieco zawiedziona-tym samym cieszę się, że nie kupiłam WS, bo nad nim myślałam, ale cena mnie tez odstraszyla, jak za różę, która może mnie nie zadowalać wielkością. I widzę, ze dobrze, ze odpuściłam... szkoda, że tak to wygląda. Bo to w zasadzie chyba goly.korzen.wiosenny tylko wsadzony do donicy. Daj znać jakie korzenie, jak będziesz wsadzac do gruntu

No ja właśnie myślałam,że jak za taką cenę przyjdzie już ładny krzak, w tamtym roku jak kupowałam róże u nich były większe od moich w ogrodzie, później zamówiłam z gołym korzeniem już byłam zaskoczona,że takie marniutkie krzaki, no, a teraz myślałam,że jak wezmę w doniczkach to będą ładne sadzonki a tu tak piszesz wyglądają jakby były wiosenne włożone do donicy :/. A skąd zamawiałaś swojego WS?