Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

patrycja 21:36, 15 cze 2018

Paulinko
Piszesz, że zamawiałaś z gołym korzeniem to też były małe krzaczki?
Oszz...
A właśnie chciałam na jesień zamówić co nie co z F.
Obym się nie rozczarowała...
paulina_ns 22:12, 15 cze 2018

patrycja napisał(a)
Paulinko
Piszesz, że zamawiałaś z gołym korzeniem to też były małe krzaczki?
Oszz...
A właśnie chciałam na jesień zamówić co nie co z F.
Obym się nie rozczarowała...

Tak Pati wiosną zamawiałam z gołym korzeniem i przyszły marne krzaczki, myślałam,że nie dadzą radę, ale nawet całkiem wzięły się w garść. Ja osobiście bałabym się jesienią brać z gołym korzeniem, przez lato jeszcze zdążą się zakorzenić i wzmocnić, a przed zimą....
Kasia_CS 22:15, 15 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

No ja właśnie myślałam,że jak za taką cenę przyjdzie już ładny krzak, w tamtym roku jak kupowałam róże u nich były większe od moich w ogrodzie, później zamówiłam z gołym korzeniem już byłam zaskoczona,że takie marniutkie krzaki, no, a teraz myślałam,że jak wezmę w doniczkach to będą ładne sadzonki a tu tak piszesz wyglądają jakby były wiosenne włożone do donicy :/. A skąd zamawiałaś swojego WS?

Może nie wyrabiają z produkcją i zaczęli może coraz mlodsze krzaki puszczac w świat? Ja WS mam od nich, tyle, że kupiłam goly korzeń jesienią 2016..
Kasia_CS 22:17, 15 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Tak Pati wiosną zamawiałam z gołym korzeniem i przyszły marne krzaczki, myślałam,że nie dadzą radę, ale nawet całkiem wzięły się w garść. Ja osobiście bałabym się jesienią brać z gołym korzeniem, przez lato jeszcze zdążą się zakorzenić i wzmocnić, a przed zimą....

Jak do tej pory wszystkie róże sadzone jesienią przyjęły się i zadna nie zmarzla nie ma się czego bać jakieś 90% mojego różanego stanu posiadania z jesiennego sadzenia pochodzi
Magleska 23:15, 15 cze 2018

Nowe zakupy różane widzę fajne
Bardzo mi się Twoja piano podoba ,chyba się skuszę ,bo akurat lubię czerwień też
Świetna fotka owczarka ,widać ,że szczęśliwy pies

W końcu nadrobiłam u Ciebie ,jestem na bieżąco

Też mam tą tawułek różową i spora jest

Buziaki
paulina_ns 07:12, 16 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)

Jak do tej pory wszystkie róże sadzone jesienią przyjęły się i zadna nie zmarzla nie ma się czego bać jakieś 90% mojego różanego stanu posiadania z jesiennego sadzenia pochodzi

Ja nigdy jesienią róż nie kupowałam może z tąd moje obawy ale jak piszesz,że dają radę w zimie no to fajnie

A co do f. ja już tam róż nie zamówię wkurzona jestem na nich, dobrze,że róże to mocne rośliny i pewnie tak z czasem urosną, więc zostaje uzbroić się po raz kolejny w cierpliwość
paulina_ns 07:16, 16 cze 2018

Magleska napisał(a)
Nowe zakupy różane widzę fajne
Bardzo mi się Twoja piano podoba ,chyba się skuszę ,bo akurat lubię czerwień też
Świetna fotka owczarka ,widać ,że szczęśliwy pies

W końcu nadrobiłam u Ciebie ,jestem na bieżąco

Też mam tą tawułek różową i spora jest

Buziaki

No tak Madziu z tymi różanymi zakupami wyszło piano też mi się podoba ładna z niej róża i buduje ładny sztywny krzak.

Piesio zawsze szczęśliwy jest kiedy jesteśmy w ogrodzie i może z nami przebywać

A co do tawułki dzisiaj podjęłam decyzję posadze ją przed kojcem psa, tam będzie miała cień i miejsce,żeby się rozrosnąć, ale już nie kupuje impulsywnie ciężko później coś jeszcze wcisnąć

Miłego weekendu Madziu
MirellaB 11:50, 16 cze 2018

Paulinka z roślinami kupowanymi przez internet to zawsze loteria.
Kasia_CS 13:09, 16 cze 2018

ha! Jednak mamy tyle samo róż! Policzyłam sobie przed chwilką i się okazuje, że mam 40, a nie 45. Nie wiem dlaczego policzyłam już wcześniej 40 i myślałam, że z domówionymi będzie 45...
Iwona100 16:27, 17 cze 2018

Paula - kusisz zdjęciami róż i zaczęłam się zastanawiać nad Ascot .Z tego co wyczytałam ,to jest polecana. Gdzie kupowałaś swoją?