U nas od rana deszcz w końcu porządnie wszystko podlewa byłam z synem u dentysty rano i przy okazji odwiedziłam dwie szkółki, oczywiście z pustymi rękami nie wróciłam udało mi się kupić w końcu szałwię 7 szt i skusiłam się na śliczną tawułkę z różowymi pióroszami, tylko proszę powiedzcie mi dziewczyny jak wysoka taka tawułka rośnie? Ta kupiona jest już spora, a nie wiem czy jeszcze urośnie?
trudno przewidzieć jaka wysoka urośnie, one chyba największe to z kwiatami do 90cm dorastają... raczej trzeba jej zapewnić sporo miejsca wszerz, moje sadzone w zeszłym roku spokojnie mają jakieś 60cm
Kasia żyć nie umierać kurcze to ona taka wielka jest hmm...na razie ws te wstrzymałam się z jej posadzeniem muszę jej miejsce znaleźć. A zakupy skromnez ale cieszą
Szałwia powędrowała w nóżki róż, a przy okazji musiałam najpierw wszystko wypielić chcąc ją posadzić, przy okazji zrobiłam kanciki i liczę teraz na kolejną dawkę deszczu
Mąż zrobił taką pergolę różyczce eden Rose ( chyba jeszcze nie pokazywałam)
Dzisiaj w ogrodniczym od razu rzuciła mi się w oczy, pierwsza moja myśl - jaka piękna róża, muszę ją mieć, czytam etykietę róża piano oczywiście nie kupiłam, bo już mam, tylko jej nie rozpoznałam