Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Zuzka25 09:51, 18 cze 2018

Też w tym roku zamawiałam róże w FB. W maju 2 Pashminy przyszły piękne, teraz mają duże, ładne krzaczki. Za to później domówiłam Pastelle i 2 inne róże i krzaczki mniejsze. Queen of Sweden trochę odchorowuje przesadzanie. Mam nadzieję ze przetrwa. Miłego dnia
Iwona100 21:54, 18 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Iwonko ja też właśnie czytałam dużo pozytywnych opinii o niej i już wiem dlaczego piękne ma kwiaty, chociaż słabo pachną, ale mi to nie przeszkadza. Swoją właśnie udało mi się kupić lokalnie w szkółce, wybrałam sobie ładny krzak, już dosyć wysoki, a nie 20 cm proszę dla Ciebie, zdjęcie z dzisiaj, na razie ma pojedyncze kwiaty, ale liczę,że w przyszłym roku będzie dużo lepiej

Dzięki za zdjęcie.
I stało się. Dzisiaj kupiłam Ascot . Akurat mieli u mnie w ogrodniczym. Nie ma już kwiatów ,bo przekwitły i je wycięli,ale jest to ładny krzaczek. Jestem bardzo zadowolona. Myślę jeszcze ,żeby kupić różyczkę Mariatheresię.
paulina_ns 14:01, 22 cze 2018

Dziewczyny wybaczcie mało mnie tu ostatnio, ale mąż ma urlop, brat przyjechał z Anglii, najstarszy chory i jakoś na wszystko czasu mi brakuje. Ogrodowo działam cały czas, głównie walczę z chwastami i cieszę się tym co już jest, pogoda roślin nie rozpieszcza, ale na szczęście większość daje rade w te upały, chociaż dzisiaj duże ochlodzenie i w nocy w końcu spadł deszcz. Zostawiam Wam trochę zdjęć i biorę się za przetwory z czerwonej porzeczki

Moje ukochane hortensje rozkręcają się coraz bardziej, już nie mogę się doczekać jak zakwitną

W tamtym roku udało mi się kupić hortensje phantom, niestety nie kwitły w tym mają pąki kwiatowe i nie mogę się już ich doczekać

paulina_ns 14:02, 22 cze 2018

paulina_ns 14:04, 22 cze 2018

na
paulina_ns 14:06, 22 cze 2018

paulina_ns 14:07, 22 cze 2018

paulina_ns 14:10, 22 cze 2018

Moje ukochane róże

Munstead ( uwielbiam jej kolor) pomimo,że kwiat nie utrzymuje się długo w te upały, cały czas pojawiają się nowe i tym sposobem kwitnie nieprzerwanie od dłuższego czasu.

paulina_ns 14:13, 22 cze 2018

Bardzo podobny kwiat ma William i pomimo tego,że krzak ma nie więcej niż 30 cm kwiaty ma piękne i ten zapach...

Obok Williama rośnie róża ascot, młodziutka, ale jej kwiaty są również piękne

paulina_ns 14:16, 22 cze 2018

W końcu doczekałam się pierwszego kwiatu eden Rose, zobaczymy, czy skradnie moje serce...

Czekam jeszcze tylko na Old Port no i pashmina w końcu się odbraziła po przesadzeniu