Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 17:24, 11 lip 2018

frezja napisał(a)
Deszcz, towar deficytowy...niech pada. U mnie też moczy

Oj tak, takie podlewanie z węża jak dla mnie to nie podlewanie, a taki deszczyk zawsze idealnie podlewa i wszystko po nim rusza

Ps. Jak tam Twoja pashmina obudziła się? Moja dopiero teraz się na mnie odbraziła
Kasiolaaa 17:52, 11 lip 2018

Paulinko uwielbiam twoj ogrod jest taki czysty przejrzysty uwielbiam taka przestrzen poprostu uwielbiam tu zagladac
paulina_ns 18:02, 11 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Paulinko uwielbiam twoj ogrod jest taki czysty przejrzysty uwielbiam taka przestrzen poprostu uwielbiam tu zagladac

Ojej Kasiu jak miło mi to czytać, dziękuję Ci bardzo a powiedz mi jak tam Twoje hortensje phantom kwitną już? Powiem Ci, że strasznie się cieszę,że Cię posłuchałam i je wybrałam, są piękne! U mnie już zaczynają i nie mogę oderwać od nich oczu, chyba są nawet ładniejsze od limek. Limelight denerwują mnie,że tak późno ruszają, wydawało mi się,że szybciej się zbierają, a jest już prawie połowa lipca, a one dopiero kwiaty zawiązują.

Muszelka 18:10, 11 lip 2018

W Twoim ogrodzie bogactwo koloru, gatunków, odmian. I ład, który kocham
Ślicznie po prostu!

Możesz zdradzić, jakie to góry na horyzoncie?
Kasia_CS 18:13, 11 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
J

Mega energetycznie to wygląda!!

Wg mnie masz mnooostwo miejsca na sadzenie tylko nie masz teraz punktu zaczepienia, bo chyba wszystkie rabaty masz wzdłuż ogrodzenia? fajnie zrobiła nasza Janka różana - takie rondo w trawniku ze sciezka po srodku nawwet drzewa tam upchnęła i bardzo fajnie przestrzennie to wyszło
Muszelka 18:22, 11 lip 2018

Też mam rabatę w trawniku w formie wyspy (pod wielkimi 30-letnimi świerkami). Fajnie wygląda ze wszystkich stron. Ma nieregularny kształt.
Anda 18:24, 11 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Ewka wstawiam Ci zdjęcia mojej pastelli z dnia na dzień wygląda coraz gorzej połowa liści jej już opadła, a te co zostały wyglądają tak

Czym pryskać? mam w domu tylko mospilan, ale on chyba tu nie pomoże?

To jakis grzyb, moze byc czarna plamistosc, nie widze wyraznie. Musisz kupic jakis srodek przeciwgrzybowy, np. Saprol albo Ortiva. A jak ja nawozisz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 18:28, 11 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Piekna roza

Kasiolaaa 18:38, 11 lip 2018

Paulinka zapraszam do mnie tam są hortki świezutkie dzisiejsze
paulina_ns 18:46, 11 lip 2018

Muszelka napisał(a)
W Twoim ogrodzie bogactwo koloru, gatunków, odmian. I ład, który kocham
Ślicznie po prostu!

Możesz zdradzić, jakie to góry na horyzoncie?

Dziękuję bardzo, chociaż powiem szczerze,że troszkę koloru mi brakuje w ogrodzie, dlatego teraz wciskam gdzie się da jeżówki, dzisiaj dokupiłam jeszcze jedne ( widoczne na drugim planie) przed hortensje limelight, które jeszcze są całe zielone i pewnie trochę czasu minie zanim zakwitną

A na horyzoncie widać Tatry, w lecie są mniej widoczne, ale zimą przy mroźnej pogodzie pięknie się pokazują, ogólnie mieliśmy problem z przekwalfikowaniem działki na budowlaną, są to tereny rekreacyjne i były problemy, na szczęście się udało i teraz mamy takie piękne widoki