Ojej Kasiu jak miło mi to czytać, dziękuję Ci bardzo a powiedz mi jak tam Twoje hortensje phantom kwitną już? Powiem Ci, że strasznie się cieszę,że Cię posłuchałam i je wybrałam, są piękne! U mnie już zaczynają i nie mogę oderwać od nich oczu, chyba są nawet ładniejsze od limek. Limelight denerwują mnie,że tak późno ruszają, wydawało mi się,że szybciej się zbierają, a jest już prawie połowa lipca, a one dopiero kwiaty zawiązują.
Wg mnie masz mnooostwo miejsca na sadzenie tylko nie masz teraz punktu zaczepienia, bo chyba wszystkie rabaty masz wzdłuż ogrodzenia? fajnie zrobiła nasza Janka różana - takie rondo w trawniku ze sciezka po srodku nawwet drzewa tam upchnęła i bardzo fajnie przestrzennie to wyszło
Dziękuję bardzo, chociaż powiem szczerze,że troszkę koloru mi brakuje w ogrodzie, dlatego teraz wciskam gdzie się da jeżówki, dzisiaj dokupiłam jeszcze jedne ( widoczne na drugim planie) przed hortensje limelight, które jeszcze są całe zielone i pewnie trochę czasu minie zanim zakwitną
A na horyzoncie widać Tatry, w lecie są mniej widoczne, ale zimą przy mroźnej pogodzie pięknie się pokazują, ogólnie mieliśmy problem z przekwalfikowaniem działki na budowlaną, są to tereny rekreacyjne i były problemy, na szczęście się udało i teraz mamy takie piękne widoki