Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

basia3012 16:46, 25 lip 2018

Paulinko, przepiękny masz ogród. podoba mi się wszystko. Dekoracje z rojnikami cudne. Już bym chciała zmałpować.
Jesli chodzi o ciurkadełko to ostatnio widziałam chyba w tv taki murek z cegły rozbiórkowej ale mógłby być z ciosanego kamienia, taki jak masz przy zejściu z tarasu ( komponowałoby się) i w tym murku umieszczona rurka wygięta jak kranik skąd płynęła woda. Murek wysokości około 60-70 cm i szerokości około 80 cm. Za takim murkiem można wtedy ukryć filtr, kable itp.U mnie wszystkie kable itp chowa się w reklamówce za postumentem z aniołkiem. i nie za bardzo to wygląda.
Jeśli pozwolisz będę zaglądać. Pozdrawiam serdecznie.
kaz742011 16:51, 25 lip 2018

Ciekawa jestem tego ciurkadełka. U mnie z różnych względów w tym roku odpuszczam temat. Ale w przyszłym kto wie .
paulina_ns 17:35, 25 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Paulinko, przepiękny masz ogród. podoba mi się wszystko. Dekoracje z rojnikami cudne. Już bym chciała zmałpować.
Jesli chodzi o ciurkadełko to ostatnio widziałam chyba w tv taki murek z cegły rozbiórkowej ale mógłby być z ciosanego kamienia, taki jak masz przy zejściu z tarasu ( komponowałoby się) i w tym murku umieszczona rurka wygięta jak kranik skąd płynęła woda. Murek wysokości około 60-70 cm i szerokości około 80 cm. Za takim murkiem można wtedy ukryć filtr, kable itp.U mnie wszystkie kable itp chowa się w reklamówce za postumentem z aniołkiem. i nie za bardzo to wygląda.
Jeśli pozwolisz będę zaglądać. Pozdrawiam serdecznie.

Basiu dziękuję Ci bardzo za odwiedziny i miłe słowa co do tego murku pomysł super i na pewno pięknie, by to wyglądało tylko pytanie, gdzie ja takie coś bym zmieściła? myślałam kiedyś o takim murku, ale nie jako ciurkadełku tylko, żeby oddzielić część warzywną ogrodu i właśnie postawić taki marek, ale niższy, może kiedyś zobaczymy największy problem tutaj jest z kablami, myślałam już nawet o pompie solarnej, ale kompletnie nie jestem w temacie jakby się sprawdziła, wtedy mogłabym ciurkadełko umieścić np przy huśtawce i problem byłby z głowy lecę do Ciebie
paulina_ns 17:37, 25 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
Ciekawa jestem tego ciurkadełka. U mnie z różnych względów w tym roku odpuszczam temat. Ale w przyszłym kto wie .

Kasiu sama jestem ciekawa jak nam to wszystko wyjdzie, mąż niby pomysł w głowie ma, ja wciąż szukam inspiracji
kaz742011 19:08, 25 lip 2018

A znalazłaś coś?
paulina_ns 20:28, 25 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
A znalazłaś coś?

No właśnie znalazłam, tylko mi się zdjęcie nie zapisało i teraz drugi raz znaleźć nie mogę

paulina_ns 20:30, 25 lip 2018

Natura potrafi być piękna dla tych co zaglądają zostawiam tęczę a nawet dwie

gosika67 20:56, 25 lip 2018

Tęcze piękne, u nas też popadało, potem wyszło słońce, ale tęczy nie mieliśmy na naszym niebie
MirellaB 20:56, 25 lip 2018

U mnie też niedawno były dwie

Paulinka ogromna ta hortensja - piękna
paulina_ns 21:13, 25 lip 2018

gosika67 napisał(a)
Tęcze piękne, u nas też popadało, potem wyszło słońce, ale tęczy nie mieliśmy na naszym niebie

Gosiu, a u nas tylko trochę pokropiło, a tęcza była, ogród musiałam i tak wężem podlać.