Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

malgorzata_s... 15:20, 24 lip 2018

Paulinko moim zdaniem mąż ma rację co do kamienia takie gotowe kule każdy może mieć a kamień każdy inny. Zajrzyj do KIndzi,,Ogród z łezką tam jest ciurkadło z kamienia i u Kasika ,,Ogród hortensjowo brzoskwiniowy"
Miejsce nie do końca tam gdzie parasol. Usadowiłabym je kawałek dalej za schodami jako część tej rabatki za stołem .Zrobiłabym luczek tak jak po drugiej stronie tylko wysypany kamyczkiem i w nim ciurkadelko. Po drugiej stronie masz trawki więc i w kamyczku można je wkomponować. Mąż tam też łatwo z kablami będzie miał i siadając na schodku będzie można słuchać szmeru
paulina_ns 22:07, 24 lip 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Paulinko moim zdaniem mąż ma rację co do kamienia takie gotowe kule każdy może mieć a kamień każdy inny. Zajrzyj do KIndzi,,Ogród z łezką tam jest ciurkadło z kamienia i u Kasika ,,Ogród hortensjowo brzoskwiniowy"
Miejsce nie do końca tam gdzie parasol. Usadowiłabym je kawałek dalej za schodami jako część tej rabatki za stołem .Zrobiłabym luczek tak jak po drugiej stronie tylko wysypany kamyczkiem i w nim ciurkadelko. Po drugiej stronie masz trawki więc i w kamyczku można je wkomponować. Mąż tam też łatwo z kablami będzie miał i siadając na schodku będzie można słuchać szmeru

Dzięki Małgosiu,że do mnie zaglądnęłaś, czyli tym razem mąż ma rację byłam w ogrodzie Kindzi i Kasi ciurkadelka obejrzałam i będziemy coś w takim razie kombinować z kamieniem. Co do innego miejsca nie za bardzo wiem, które masz na myśli? jeżeli chodzi Ci o wkomponowanie go w rabate naprzeciwko ławki może być bardzo ciężko tam pełen ścisk roślin, taras obstawiony na maxa w roślinach buziaki.
Margerytka40 22:36, 24 lip 2018

Fajne takie kamienne ciurkadełka są,też chciałam takie kiedyś ale z różnych względów chyba coś innego zrobię. Będę podziwiać u Ciebie,na pewno cudne będzie
mrokasia 23:28, 24 lip 2018

Ciurkadełko z kamienia, mmmmm
Ja wciąż myślę u siebie o takim z wysokiej donicy...
Kasiolaaa 07:06, 25 lip 2018

jestem za projektem twojego Emaa ale nie jestem przekonana co do miejsca troszke w bok bym to dala bo nie lubie cos pod nogami miec i to omijac lubie przestrzen ale oczywiscie ty tu masz do powiedzenia kochana to tylko moja opinia roslinki cudowne taras z kamienia bardzo piekny
Kasiolaaa 07:10, 25 lip 2018

Dekoracje przepiekne Paulinko i zdjecia megaaa
paulina_ns 08:59, 25 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Fajne takie kamienne ciurkadełka są,też chciałam takie kiedyś ale z różnych względów chyba coś innego zrobię. Będę podziwiać u Ciebie,na pewno cudne będzie

Asiu widziałam kiedyś takie ciurkadelko na żywo i nie tyle podobał mi się jego wzór co ten wspaniały odgłos wody i tak jakoś go zapragnęłam z przodu domu stoi w trawie już dobre kilka lat ładny kamień, pokażę później zdjęcie, czy będzie się on nadawał no i trzeba mu jeszcze dziurę przewiercić, więc mam tylko nadzieję,że nie pęknie
paulina_ns 09:01, 25 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Ciurkadełko z kamienia, mmmmm
Ja wciąż myślę u siebie o takim z wysokiej donicy...

Kasiu takie też są śliczne, ja za bardzo nie mam gdzie wkomponować takie wysokie, więc musi być niższe
paulina_ns 09:06, 25 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
jestem za projektem twojego Emaa ale nie jestem przekonana co do miejsca troszke w bok bym to dala bo nie lubie cos pod nogami miec i to omijac lubie przestrzen ale oczywiscie ty tu masz do powiedzenia kochana to tylko moja opinia roslinki cudowne taras z kamienia bardzo piekny

Wiesz co Kasiu masz rację, po dłuższych przemyśleniach faktycznie byłoby w tym miejscu nie za bardzo praktyczne. Muszę koniecznie coś pomyśleć i znaleźć mu miejsce w rabacie i je jakoś wkomponować. Dziękuję za radę i miłe słówka :*
anabuko1 11:36, 25 lip 2018

Ja jestem za ciurkadelkiem z kamienia.
Hortki masz piękne.
A te rojniki w tej lezkowej donicy z paszkami wyglądają cuudnue