Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:58, 27 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Widzisz, taki ze mnie mały złośliwiec .
Poidełko dla ptaków .
Ja przy czterech kotach nie dokarmiam ani nie dopajam ptaków w ogrodzie

Ja kotów nie mam, mam dwa psy, owczarkowi ptaki nie przeszkadzają, ale york jak jest w ogrodzie przegania je. Mam dwa karmniki zawieszone blisko tarasu i nie raz leżąc na leżaku obserwuje je. Lubię jak przylatują
paulina_ns 12:01, 27 lip 2018

Toszka napisał(a)
znalazłam kowala z dusza artystyczną...hi, hi... robi m.in. zbroje i oręż, ale i piękne kute róże
Pytałam czy podejmie się zrobienia poidła dla ptaków na nóżce (mam psy, które jak je znam to zaraz wodę będą chciały pić z poidła)
Pan potrzebuje projekt i zrobi... odłozyłam sprawę na jesień-zimę... po głowie chodzi mi też jakieś ciurkadło zgrabne...

O to zazdroszczę takiej możliwości, na pewno będzie piękne ja mam dwa poidełka jedno na ziemi i tak jak piszesz, służy one głównie psom drugie wyżej na tarasie i nie raz ptaszki z niego korzystają. Te zamówione chce wkomponować w rabate i postawić przy drugim karmniku tam zawsze ruch jest. A ciurkadełko mam w najbliższych planach, czekam tylko,aż mąż czasowy będzie
paulina_ns 12:04, 27 lip 2018

Zuzka25 napisał(a)
Oj, mi też się marzy poidło dla ptaków na nóżce

Zuźka marzenia są po to,żeby je spełniać ja długo szukałam odpowiedniego, dużo jest dostępnych, ale na ziemię, na nóżce znów nie raz ceny powalają. Zaczekaj jak mi przyjdzie i będzie wszystko ok mogę podać Ci namiary
Kasia_CS 12:06, 27 lip 2018

Ooo super zakup, poidełka to fajny smaczek w ogrodzie piękne zdjęcia porobilas swoim pięknym roślinom

Korzystając z obecności Toszki.. Kochana, jak poznać czy cis jest żywy, jeśli nie wypuszcza nowych przyrostów,trochę przysycha, ale nadal jest zielony (ciemno). Sadzony jesienią do dołka jak trza.. Ale przy sadzeniu okazało się, że stożek marketów ma silnie skrócone korzenie, drastycznie nawet.. drugi już wykopalam, ale on się sypał.
anabuko1 12:30, 27 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Czy to zbliża się już jesień?

Piękne widoczki.
I jezowki różne. Dorodne.
I żadnej jesieni jeszcze nie chcę słyszeć
Zuzka25 12:32, 27 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Zuźka marzenia są po to,żeby je spełniać ja długo szukałam odpowiedniego, dużo jest dostępnych, ale na ziemię, na nóżce znów nie raz ceny powalają. Zaczekaj jak mi przyjdzie i będzie wszystko ok mogę podać Ci namiary

Super dzięki
zoja 12:33, 27 lip 2018

też mi się takie poidełko marzy, może kiedyś będzie

a ptaszki z karmnika nie denerwują Cię? nie brudzą? nie śmiecą? dla mnie to utrapienie zimą, w sezonie letnim nie dokarmiam
paulina_ns 12:57, 27 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ooo super zakup, poidełka to fajny smaczek w ogrodzie piękne zdjęcia porobilas swoim pięknym roślinom

Korzystając z obecności Toszki.. Kochana, jak poznać czy cis jest żywy, jeśli nie wypuszcza nowych przyrostów,trochę przysycha, ale nadal jest zielony (ciemno). Sadzony jesienią do dołka jak trza.. Ale przy sadzeniu okazało się, że stożek marketów ma silnie skrócone korzenie, drastycznie nawet.. drugi już wykopalam, ale on się sypał.

Dzięki Kasiu, a z obecności Toszki korzystaj dowoli, jak dobrze,że mamy tutaj kogoś takiego z tak wielką wiedzą, bo ja to nawet nie wiedziałam co oznacza słowo " podokapie " .
paulina_ns 12:59, 27 lip 2018

anabuko1 napisał(a)

Piękne widoczki.
I jezowki różne. Dorodne.
I żadnej jesieni jeszcze nie chcę słyszeć

Dzięki Aniu jakoś dzisiaj mi się tak jesień rano w ogrodzie skojarzyła, na trawie rosa, w roślinach pajęczyny porobione, szaro- bury ogród, ale już pięknie słoneczko świeci, robię obiad i lecę trawę kosić
paulina_ns 12:59, 27 lip 2018

Zuzka25 napisał(a)

Super dzięki

Nie ma sprawy