Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 18:25, 11 sie 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
śliczne podeszczowe widoczki u mnie też Limki leżą...grr...wczoraj była ulewa u mnie i dziś pada co jakiś czas...

Macham

Wiolu u nas też na brak deszczu nie narzekam szkoda tylko, że nie uda mi się nic w ogrodzie podziałać cały tydzień miałam bardzo nerwowy o ogrodzie nawet nie myślałam, a teraz jak się wszystko już uspokoiło z chęcią bym się trochę odstresowała w ogrodzie

odmachowuję
paulina_ns 18:33, 11 sie 2018

alis napisał(a)
Paula, jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, pięknie, tak jak lubię.
U mnie tez hortensje leżą po nocnej burzy, a Vanilka ,,rozkraczyła" się na amen, nie lubię jej za to

Paula, poleć mi hortensje przy kole, waham się między Limelight a Phantom. Mam tam seslerię, dzisiaj kupiłam jeżówki Green Jewel no i brakuje tylko hortek.

Dziękuję za miłe słówka, ja też uwielbiam Twój ogród

Widzę, że mamy takie same dylematy hortkowe ja też dłuuugo się zastanawiałam jakie dać w koło na początku padło na vanilki, ale właśnie te ich rozkraczanie i przypalanie do końca mi nie pasowało no i w końcu los dzisiaj zdecydował sam kupiłam za 15 zł magical moonlight w A. długo ich szukałam i nie mogłam znaleźć, co prawda nie kwitnące, ale poczekam do przyszłego roku.

A co do Twoich dylematów no więc phantom są wielkie, mają bardzo duże kwiaty, nawet po tych deszczach jako jedne z nielicznych stoją jedynie jakieś tam pojedyńcze kwiaty się położyły, limelight ruszają dosyć późno no i jak widzisz moje 5 letnie po deszczach się położyły, więc ja bym pewnie zdecydowała się na phantom
paulina_ns 18:36, 11 sie 2018

a co do zakupów kupiłam jeszcze kolejną budkę lęgową no i takie ptaszki na wyprzedaży, mąż jak zobaczył pokiwał tylko głową i zapytał, czy oprócz hortensji i ptaków dostrzegam też inne rośliny do ogrodu hihi

zoja 20:59, 11 sie 2018

Paulina teraz zamawialas magical? Mialas juz z ta horyensja doswiadczenie?
eVka 21:04, 11 sie 2018

Połączenie vanilek i rozchodów zielonych obłędne pięknie kontrastują. Różyczki śliczne.
Dorodne sadzonki hortek, nie wysokie ale dobrze rozrośnięte. Chciałam je kupić ale akurat wtedy były wyprzedane.
Kasia_CS 21:14, 11 sie 2018

Udane zakupki zrobiłaś a ptaszki są mega urocze

Patrzę na nowe koło i jest takie złudzenie, jakby była tam mega głęboka dziura
paulina_ns 21:59, 11 sie 2018

zoja napisał(a)
Paulina teraz zamawialas magical? Mialas juz z ta horyensja doswiadczenie?

Zoja nie mam tej odmiany u siebie, a Ty masz? tyle tylko co o niej czytałam, że najpóźniej się przebarwia, nie zamawiałam jej kupiłam w Auchanie
paulina_ns 22:04, 11 sie 2018

effka napisał(a)
Połączenie vanilek i rozchodów zielonych obłędne pięknie kontrastują. Różyczki śliczne.
Dorodne sadzonki hortek, nie wysokie ale dobrze rozrośnięte. Chciałam je kupić ale akurat wtedy były wyprzedane.

Dziękuję Ewo, faktycznie rozchodniki z hortkami ślicznie wyglądają, różyczki w większości kwitną już trzeci raz, kwitnienie słabsze, ale cieszy

Ja nawet nie wiedziałam,że tam są takie hortki dawno bym już tam była, rzadko jestem w Auchanie, szukałam strong anabell ale nie było
zoja 22:07, 11 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Zoja nie mam tej odmiany u siebie, a Ty masz? tyle tylko co o niej czytałam, że najpóźniej się przebarwia, nie zamawiałam jej kupiłam w Auchanie

Nie mam jej, ale kolezanka zpracy miala i w tym roku szukala z uporem maniaka - bezskuteczbie. Jest z niej zadowolona.
Aaaa... Czemu tak poxno sie o tym dowiaduje jutro zamkniete sklepy..

Byly inne odmiany? Cos pamietasz?
anabuko1 22:16, 11 sie 2018

Piękne odmiany hortek kupiłaś.
Ptaszki chyba takie same mam.
Domek dla ptaszków fajniusi, ładniutki .Ciekawe jaki ptaszek tam zamieszka
Mój maż dziś chciał mi odczyszczać i odrdzewiac ozdoby rdzą malowane.
Pisałam ten dialog u siebie.