Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 22:16, 11 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Udane zakupki zrobiłaś a ptaszki są mega urocze

Patrzę na nowe koło i jest takie złudzenie, jakby była tam mega głęboka dziura

Kasiu z zakupów jestem bardzo zadowolona, ptaszki też mi się bardzo podobają i jeszcze udało mi się kupić za - 30 %

A co do koła masz rację jest tam dziura, muszę sypnac tam jeszcze ziemi, dzisiaj się nie udało padało, błoto okropne, ale w poniedziałek może uda się je już skończyć, tylko muszę jeszcze rozplenice zakupić.
paulina_ns 22:20, 11 sie 2018

zoja napisał(a)

Nie mam jej, ale kolezanka zpracy miala i w tym roku szukala z uporem maniaka - bezskuteczbie. Jest z niej zadowolona.
Aaaa... Czemu tak poxno sie o tym dowiaduje jutro zamkniete sklepy..

Byly inne odmiany? Cos pamietasz?

To bardzo dobra wiadomość mam nadzieję,że i u mnie się zadomowi z tego co patrzyłam na pewno były jeszcze limelight, jakieś Pink magical o ile dobrze pamiętam i innym już się nie przeglądałam byłam z bratem i już poszedł do kasy, więc w biegu je wzięłam i pobiegłam za nim
paulina_ns 22:23, 11 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Piękne odmiany hortek kupiłaś.
Ptaszki chyba takie same mam.
Domek dla ptaszków fajniusi, ładniutki .Ciekawe jaki ptaszek tam zamieszka
Mój maż dziś chciał mi odczyszczać i odrdzewiac ozdoby rdzą malowane.
Pisałam ten dialog u siebie.

Aniu ptaszki kupione w merkurym markecie, jak je zobaczyłam od razu mi się spodobały co do hortek szkoda tylko,że w tym roku już nie zakwitną, ale mam nadzieję warto będzie na nie poczekać. Domek też kupiony w Auchan 15 zł, więc wzięłam pewnie jakieś niewielkie ptaszki w nim zamieszkają dziurka mała jest lecę zerknąć do Ciebie co to Twój mężuś wymyślił
anabuko1 23:25, 11 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Aniu ptaszki kupione w merkurym markecie, jak je zobaczyłam od razu mi się spodobały co do hortek szkoda tylko,że w tym roku już nie zakwitną, ale mam nadzieję warto będzie na nie poczekać. Domek też kupiony w Auchan 15 zł, więc wzięłam pewnie jakieś niewielkie ptaszki w nim zamieszkają dziurka mała jest lecę zerknąć do Ciebie co to Twój mężuś wymyślił

Ja gdzieś w małym sklepiku te ptaszki kupowałam.
Hortki na drugi rok pięknie podrosną i zakwitną.
O domek ładny i cena rewelacyjna.

No widzisz , ja to mój maż podszedł do ładnych nowych ozdób.
Dobrze,ze niespodzianki za plecami mi nie zrobił i nie odrdzewił.
eVka 01:15, 12 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję Ewo, faktycznie rozchodniki z hortkami ślicznie wyglądają, różyczki w większości kwitną już trzeci raz, kwitnienie słabsze, ale cieszy

Ja nawet nie wiedziałam,że tam są takie hortki dawno bym już tam była, rzadko jestem w Auchanie, szukałam strong anabell ale nie było

Ehehe to ja nie pisałam o Auchanie tylko o sklepie internetowym na A. To się baby dogadały
paulina_ns 10:42, 12 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

Ja gdzieś w małym sklepiku te ptaszki kupowałam.
Hortki na drugi rok pięknie podrosną i zakwitną.
O domek ładny i cena rewelacyjna.

No widzisz , ja to mój maż podszedł do ładnych nowych ozdób.
Dobrze,ze niespodzianki za plecami mi nie zrobił i nie odrdzewił.

Aniu i nic się nie dzieje z tymi ptaszkami? Co do hortek jestem bardzo zadowolona,że udało mi się dostać taką odmianę już od dawna ich szukałam, ale w ogrodniczych nie było

A co do mężusia czytałam i nieźle się uśmiałam hihi no ale skąd miał wiedzieć takie rdzą malowane nie są często spotykane, ale piękne są
paulina_ns 10:43, 12 sie 2018

effka napisał(a)

Ehehe to ja nie pisałam o Auchanie tylko o sklepie internetowym na A. To się baby dogadały

No to faktycznie są dogadałyśmy
paulina_ns 13:25, 13 sie 2018

U nas dzisiaj kolejny upalny dzień, z samego rana wzięłam się za powstające koło, nawiozłam ziemię, posadziłam hortensje magical moonlight, przesadziłam rozchodniki i na razie tyle, muszę dokupić jeszcze rozplenice i żeby dodać koloru jeżówki, na razie tak to wygląda, tak wiem nie powala i strasznie zielono

Zastanawiam się jakiego koloru dać jeżówki? białego? jak tak miałabym akurat trzy, które pasuje mi przenieść, bo i tak stały się nie widoczne, tylko, czy to dobra pora na ich przesadzanie?

paulina_ns 13:29, 13 sie 2018

A przy okazji zrobiłam parę pstryczków ogrodu Żeby nie było, że za dużo zieleni, jest i trochę niebieskiego Moja pierwsza hortensja ogrodowa, póki co trzyma się dzielnie, nawet trochę urosła i zakwitła dwoma kwiatami

paulina_ns 13:30, 13 sie 2018

Jeżówkowe szaleństwo trwa nadal, chociaż niektóre już przekwitły, ale to były świeżynki, więc chyba miały do tego prawo