Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

BasiaLT 14:03, 13 sie 2018

Widzę że nie tylko ja lubię rozchodniki, są naprawdę fajne, wytrzymałe i pasują do wszystkiego.
paulina_ns 14:04, 13 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)

Paulinko ,chyba tu zostanę na zawsze za sprawą hortki w kolorze blue ,toż to moja miłość ,może jeszcze dziś uda mi się wsadzić moje zakupione ,szzkoda ,że niekwitnące ale nic,poczekam

Pamiętasz nazwę odmiany? Cudny niebieski

Fakt cudna jest jak ją kupiłam miała dwa kwiaty i była maleńka, przeczytałam na internecie,że chcąc by była niebieska trzeba jej ziemię zakwasić, więc sadząc torfu jej nie żałowałam, czekałam aż pojawią się kolejne kwiaty no i pojawiły się w takim intensywnym blue, czyli się sprawdziło tylko za bardzo teraz nie wiem, jak zakwaszać dalej o ile zimę przeżyje no i co robić z przekwitniętymi kwiatami, na razie są, ale już nie zbyt urodziwe a co do nazwy niestety nie mam pojęcia kupiłam ją oczywiście bezimienną. Buziaczki.
Dominika11 14:14, 13 sie 2018

Paulinko przepiekne masz pstryczki ogrodowe
roslinki sliczne, rozrosniete i zadbane mimo tych upałów
PIĘKNIE
zoja 14:17, 13 sie 2018

przepięknie!
a Twoja stipa zachwyca - czemu Twoja zdąży zakwitnąć i się wysiać a moja siana wiosną nijak nie zdradza takich zapędów?
masz jej jakąś konkretną odmianę?
Dominika11 14:46, 13 sie 2018

Zoju moja posiana jak Twoja też nie pędzi to kwitnienia a te starsze egzemplarze - owszem
paulina_ns 15:07, 13 sie 2018

A_gawa napisał(a)
Motywujesz! Małymi kroczkami do celu! Piękny ogród i zdjęcia.

Dziękuję za miłe słowa, oj tak te małe kroczki trwają już hoho, ale efekty zaczynają być widoczne, rośliny ładnie rosną, oczywiście znajdą się i takie co grymaszą ale ogólnie kocham ten swój ogród, może nie jest idealny, ale jest

A co do tortu zgadzam się w 100 %
paulina_ns 15:10, 13 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
Widzę że nie tylko ja lubię rozchodniki, są naprawdę fajne, wytrzymałe i pasują do wszystkiego.

Basiu ja jeszcze parę lat wstecz nie wiedziałam nawet,że jest taka roślina zwana rozchodnikiem pierwsze sadzonki podarowała mi Ania pięknie się rozrosły, a teraz te rozrośnięte wykorzystałam na kolejną rabatę to prawda są całkowicie bezproblemowe nawet teraz kiedy je podzieliłam stoją na baczność i nawet nie widać po nich,że były dzielone. Poszukuję jeszcze czekoladowego, ale nigdzie u nas go jeszcze nie widziałam, ale może uda mi się go kiedyś dostać
paulina_ns 15:32, 13 sie 2018

Dominika11 napisał(a)
Paulinko przepiekne masz pstryczki ogrodowe
roslinki sliczne, rozrosniete i zadbane mimo tych upałów
PIĘKNIE

Dziękuję Domi, rośliny jakoś radzą sobie w te upały, najgorzej wyglądają vanilki, które rosną w pełnym słońcu i w sumie dlatego zrezygnowałam z tej odmiany w kole.
paulina_ns 15:35, 13 sie 2018

zoja napisał(a)
przepięknie!
a Twoja stipa zachwyca - czemu Twoja zdąży zakwitnąć i się wysiać a moja siana wiosną nijak nie zdradza takich zapędów?
masz jej jakąś konkretną odmianę?

Zoju swoją stipe dostałam kiedyś od Joli, pamiętam jakie maleńkie były, powsadzałam po całym ogrodzie no i tak sobie od tej pory rosną. Nie mam pojęcia od czego to zależy, moja strasznie się sieje, a mało tego nawet niewielkie siewki kwitną. Jakbyś chciała mogę Ci siewkę wysłać
Dominika11 21:34, 13 sie 2018

Starszy egzemplarz u mnie w słońcu daje rade, ale te wsadzone w tym roku muszę pilnować