Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

AnnaCh 08:47, 12 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Dziękuję Aniu zdjęcia uwielbiam robić, chociaż mój aparat pozostawia wiele do życzenia świecznicę nabywaj, na pewno nie pożałujesz .

Zostawiam Ci kilka zdjęć okolicy, żeby nie było,że tylko ogrodem zanudzam

Buziaki
Jak ja Ci zazdroszczę tych widoków A u mnie płasko wszędzie Chociaż tyle, że mieszkam pod lasem, to tych płaszczyzn tak nie widać, fajnie było, do czasu sąsiadów za płotem
Ogród, ozdoby, biżuteria ogrodowa mnie zachwyca u Ciebie
Kawa 09:59, 12 wrz 2018

piękna jesień klonik już się wybarwia?
Zana 10:30, 12 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)

Dzięki Aniu,no widzisz ja też mam swoją lady tylko w mniejszym wydaniu, no i moja w ubraniu co planujesz posadzić obok niej? Ja bym ją widziała wśród delikatnie falujących traw na wietrze, nie ma co ją za dużo ubierać, sama w sobie jest piękna

Mam kilka koncepcji a przede wszystkim całą zimę na kombinowanie. No niestety plan tegoroczny się nie wyrobił przez te upały i Lady zostaje jeszcze na zimę na starym miejscu. A że muszę przesadzić Novalisy to pewnie w jej okolicy wylądują, zapewne w towarzystwie z Minervą. Widzę, że to zestawienie rozprzestrzenia się na forum.
paulina_ns 13:47, 12 wrz 2018

zoja napisał(a)
Jak Ty masz pieknie!

Dziękuję Zoju :* posadziłaś już cebulki? Mi jeszcze zostały szachownice, ale koniecznie potrzebuje jeszcze dużo więcej tulipanów
paulina_ns 13:50, 12 wrz 2018

MirellaB napisał(a)
Paulinka ja w tym roku nie robię dekoracji jesiennych. Kompletnie opuściła mnie chęć robienia czegokolwiek w ogrodzie. Mam na tarasie na stole jednego kolorowego wrzosa i to wszystko. Pozdrawiam

Mirelka ja też jakoś weny nie mam na ogród :/ muszę się zmuszać,żeby go ogarnąć dlatego sadzę cebulki już teraz, żeby nie było jak w tamtym roku,że mnie zima zastanie i będę śnieg odgarniała,żeby posadzić buziaki szkoda,że Cię tak mało tutaj
paulina_ns 13:55, 12 wrz 2018

Anitka napisał(a)

Widzę, że też w jasne dynie poszałś. Ta jest boska. Też bym ją przytargała. U mnie w rozmiarze XXS i jedną ręka można podrzucać.
A można choć kilka ziarenek dostać. W zamian XXS oddam

Anitko, a mi się właśnie marzy taka jak Ty masz, szukam, szukam i znaleźć nie mogę moja "tarasowa" będzie służyła jako dekoracja, ale mój tato wziął od babci jeszcze jedną i jak tylko da mi nasionka nie ma problemu z chęcią się z Tobą podzielę, będę pisała na priv jak coś
zoja 13:55, 12 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję Zoju :* posadziłaś już cebulki? Mi jeszcze zostały szachownice, ale koniecznie potrzebuje jeszcze dużo więcej tulipanów

niewiele posadziłam - tylko na tej nowej rabacie
na innych jeszcze się nie da bo rośliny zbyt mocno kwitną - bzyczki i boje się połamać... no i jeszcze nie wszystkie przyszły z tych zamawianych w necie czekam
paulina_ns 13:57, 12 wrz 2018

Anda napisał(a)
Obejrzałam zaległe fotki. Mieszkasz w pięknej okolicy. Twój jesienny ogród prezentuje się doskonale

Dziękuję Ewka, chociaż do doskonałości sporo mu jeszcze brakuje masz u siebie róże kimono? Właśnie były w biedronce i się na nią skusiłam, a miało nie być więcej róż buziaki!
paulina_ns 14:00, 12 wrz 2018

AnnaCh napisał(a)
Jak ja Ci zazdroszczę tych widoków A u mnie płasko wszędzie Chociaż tyle, że mieszkam pod lasem, to tych płaszczyzn tak nie widać, fajnie było, do czasu sąsiadów za płotem
Ogród, ozdoby, biżuteria ogrodowa mnie zachwyca u Ciebie

Aniu u mnie też płasko pomimo,że mieszkam na samej górze działkę mam na prostym terenie, sąsiednie działki też takie są, jedynie dalsze kadry pokazują,że wokół są góry.

Za miłe słówka dziękuję :*
paulina_ns 14:01, 12 wrz 2018

Kawa napisał(a)
piękna jesień klonik już się wybarwia?

Kamilka no przebarwia się, widać już po roślinach,że nieubłaganie zbliża się jesień zdecydowanie za szybko to lato minęło, mimo,że zacząło się już w maju.