Oczami wyobraźni już widzę,że będzie pięknie no właśnie, a mi coś tak nie do końca te zestawienie pasuje, minerva jest cudna bez dwóch zdań, ale novalis, chyba lepiej do minervy pasowała, by lavender, dłużej kwiaty trzyma, no ale zobaczymy u mnie novalis pierwszy sezon może się jeszcze rozkręci.
No właśnie u Ciebie to niezły busz jest, więc faktycznie pewnie nawet nie da się wejść, ja sadzilam na rabatach powstałych w tym roku, więc takiego problemu nie miałam. Krokusy i tulipany botaniczne posadziłam w samym przodzie, myślisz,że dadzą radę w żwirku?
No ja właśnie botaniczne posadziłam w samym przodzie przy tarasie w żwirku mam nadzieję,że dadzą radę a jakie botaniczne zamówiłaś? Myślałam,że masz go te ze stonki
Padam 3 godziny zajęło mi dzisiaj koszenie trawy :/ nie do uwierzenia jak szybko rośnie teraz jutro kolejne prace tzn kancikowanie cd od piątku ponoć ma już padać, także na prace w ogrodzie przez weekend nie ma co liczyć.
Piękne widoki masz w dali... takie to ja tylko na wakacjach mogę uświadczyć - na co dzień widzę 10 piętrowe wieżowce- choćby w tym momencie
Ojj, jak fajnie, że Kimono upolowałać - będziesz meeega zadowolona ja poszukiwałam jej stacjonarnie kiedyś, bo ta róża z takich tańszych jest. Niestety nigdy nie napotkałam i musiałam zamówić - 3 sztuki były tańsze niż ich wysyłka
A tulipany spokojnie ze żwirku wyjdą, tak więc luz
oooo Boziu jaka bunia śliczna tez chcem corkę !!! pieknoteńka mała pomaga mamusiiii Piekna z was rodzinka a ogrod to wasze odzwierciedlenie Paulinko gdzie zamowilas kimono ?
Dziękuję Kasiu, mam cichutką nadzieję, że chociaż ona pokocha ogród tak jak ja i przejmie kiedyś po mnie pałeczkę
Mówisz,że będę mega zadowolona z kimono? no to super wieści zaciekawił mnie jej kolor, chociaż na zdjęciach wychodzi różnie, oby tylko przetrwała zimę jak to w sieciówkach z roślinami bywa szału nie ma
A co do widoków do wszystkiego idzie się przyzwyczaić najważniejsze, że masz swój kawałek ziemi i możesz stworzyć tak piękny ogród jak już stworzyłaś Nie skromnie napiszę, że faktycznie mieszkam w pięknej okolicy, uwielbiam widoki z tarasu zwłaszcza późną jesienią, zimą, wtedy jest cudowny widok na Tatry, dzisiaj rano już było je ładnie widać, chociaż lepiej są widoczne jak jest na nich śnieg.
Za ogrodzeniem tam do wbitego palika jest jeszcze nasza działka, kurcze nie raz strasznie żałuję, że nie ogrodziliśmy całości, ale było by miejsca na rośliny