Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

adkawi 12:51, 24 wrz 2018

Paulo juz Ci piszę co zakupiłam,ale moze posiadasz. Na wiosne tego roku posadziałam:
pashmine
Aphrodite
Claire Marshall
Pashmina/ Pompon Flower Circus
Savoy Hotel
Munstead Wood
lawender ice,
hanymilk,
heidi klum,
biedermeier
stephanie baronin zu guttenberg
Ze wszystkich jestem mega zadowolona super rozyczki,pieknie rosną .Super sadzonki.Jak byś chciała nazwe szkółki internetowej to wyślę na priv.
Zakup jesienny to:
Geoff Hamilton (Ausham)
Soeur Emmanuelle - Dieter Muller
Parfum Flower Circus
Johann Wolfgang v. Goethe Rose
Chandos Beauty (Harmisty)
W moich ogrodzie pierwszymi rozami byl abraham derby i graham thomas.Niestety ta pierwsza mi się pochorowała i w końcu uschła w tym roku.Próbowałam ja ratować no ale niestety.Graham thomas pięknie rośnie nadal.Nie odpuściłam jednak i kupiłam jeszcze raz abrahama.Mimo szybko osypujących sie płatkow pachnie obłędnie no i kwiat piękny.Posadziłam ją przy tarasie. Mam jeszcze rosarium unteresn ,ascot,baronesse,leonardo da winci.Niektóre róże muszę poprzesadzać ponieważ rosną bardziej w cieniu i np rosarium pięknie kwitła ,a już w połowie sierpnia się pochorowała.
Ja wprawdzie dopiero zaczynam przygodę z różami,ale tak mnie to wkręciło ze szok.Przyznam ze kocham rownież hortensje,powojniki ,trawy.
Chciałam jeszcze dodać ze mieszkasz kochana w przepięknej okolicy.
Kawa 14:42, 24 wrz 2018

Paula no widzisz bo ja ogólnie to miła jestem
zimnica okropna
u mnie jakieś przeziębienie panuje
mam nadzieję że po dzisiejszych wiatrach u ciebie szkód brak
a ten twój miskant wygląda jak moja graziella
jutro jakieś foty wstawię kilka jeszcze pstryjnęłam przed tą wichurą
macham
paulina_ns 15:47, 24 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ach no tak Ja Giardinę mam, ale młoda jeszcze, więc nie mogę o niej za wiele powiedzieć. I pomyśleć, że nie mamy z Kasią na imię Ewa

Ja planuje giardinę dać na pergole z przodu domu, usunę róże od teściowej ( kwitła tylko raz w sezonie) i w jej miejsce posadzę normalną pnącą róże.

No właśnie Ewa chyba lepiej by do Was pasowało .
paulina_ns 21:11, 24 wrz 2018

polinka napisał(a)

Taki masz widok z ogrodu??? Bosz...zazdroszczę takiej bliskości gór!!!

Tak są plusy i minusy bliskości z górami, minus taki,że mi dzisiaj chryzanteme z doniczki na tarasie wywiało
paulina_ns 21:17, 24 wrz 2018

adkawi napisał(a)
Paulo juz Ci piszę co zakupiłam,ale moze posiadasz. Na wiosne tego roku posadziałam:
pashmine
Aphrodite
Claire Marshall
Pashmina/ Pompon Flower Circus
Savoy Hotel
Munstead Wood
lawender ice,
hanymilk,
heidi klum,
biedermeier
stephanie baronin zu guttenberg
Ze wszystkich jestem mega zadowolona super rozyczki,pieknie rosną .Super sadzonki.Jak byś chciała nazwe szkółki internetowej to wyślę na priv.
Zakup jesienny to:
Geoff Hamilton (Ausham)
Soeur Emmanuelle - Dieter Muller
Parfum Flower Circus
Johann Wolfgang v. Goethe Rose
Chandos Beauty (Harmisty)
W moich ogrodzie pierwszymi rozami byl abraham derby i graham thomas.Niestety ta pierwsza mi się pochorowała i w końcu uschła w tym roku.Próbowałam ja ratować no ale niestety.Graham thomas pięknie rośnie nadal.Nie odpuściłam jednak i kupiłam jeszcze raz abrahama.Mimo szybko osypujących sie płatkow pachnie obłędnie no i kwiat piękny.Posadziłam ją przy tarasie. Mam jeszcze rosarium unteresn ,ascot,baronesse,leonardo da winci.Niektóre róże muszę poprzesadzać ponieważ rosną bardziej w cieniu i np rosarium pięknie kwitła ,a już w połowie sierpnia się pochorowała.
Ja wprawdzie dopiero zaczynam przygodę z różami,ale tak mnie to wkręciło ze szok.Przyznam ze kocham rownież hortensje,powojniki ,trawy.
Chciałam jeszcze dodać ze mieszkasz kochana w przepięknej okolicy.

No kolekcje masz już imponującą faktycznie zaróżyczkowałaś się nieźle niektóre róże mam, o niektórych słyszałam, a o innych nie geoff strasznie mnie kusi i wciąż się nad nim zastanawiam, tylko u mnie trochę kiepsko z miejscem, na te trzy zamówione róże miejsce już znalazłam nad innymi wciąż myślę
paulina_ns 21:21, 24 wrz 2018

Kawa napisał(a)
Paula no widzisz bo ja ogólnie to miła jestem
zimnica okropna
u mnie jakieś przeziębienie panuje
mam nadzieję że po dzisiejszych wiatrach u ciebie szkód brak
a ten twój miskant wygląda jak moja graziella
jutro jakieś foty wstawię kilka jeszcze pstryjnęłam przed tą wichurą
macham

Kamilka jako takich strat nie ma, wywiało mi tylko chryzanteme z doniczki, róże straciły wszystkie kwiaty, cały dzień nie było internetu no i pół nocy nie przespałam, bo mi markiza w okno uderzała, ale ogólnie jest ok no właśnie kojarzę,że razem chyba u F. go zamawiałyśmy, znalazłam etykietę i to on. Na zdjęcia czekam przebierając nóżkami
Kawa 10:22, 25 wrz 2018

no Paula zamówiłas róze i słowa nie powiedziałaś??? no niedobra ty!
ja dopiero będe zamawiać

fotek dzis brak - ot skleroza
Rumianka 10:55, 25 wrz 2018

Dawno u Ciebie nie byłam, a tu kwiaty wylewają się z rabat...Ogród stał się dojrzały w swojej formie...zachwyciłam się bogactwem roślin...Trawy dodają lekkości...no i ten taras...suuper...Ptak też mi się spodobał...skąd przyleciał do Twojego ogrodu?
anabuko1 12:52, 25 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Pierwszy dzień jesieni! Eh żegnaj lato pomimo słońca strasznie u nas zimno i wietrzenie, ale nie ma się co dziwić w górach spadł już śnieg! Zostawiam widoczek i miłego dnia wszystkim życzę

Wiosna była ładna. Lato cudne . Może trochę suche.
A jesień wita nas zimnica.
Widok ładny. Ale ten śnieg i mnie przeraża.
paulina_ns 20:50, 25 wrz 2018

Dziewczyny nie mam siły pisać dzisiaj przeżyłam najgorszy dzień w życiu, zaczęło się beztrosko wstajemy rano z dziećmi, szykujemy się do szkoły, Wiktoria jak co rano idzie do ich pokoju, przez moją nieuwagę wspina się na drabinkę łóżka piętrowego upada, płacze...lecę do niej tulę ją uspakają się szykuje chłopców dalej do szkoły, sąsiad ich zabiera i zaczyna się koszmar Wiktoria zaczyna się dziwnie zachowywać, po chwili wymiotuje dzwonie od razu po karetkę, najdłuższe 20 minut w moim życiu dziecko przestaje prawie całkowicie ragować, oczy się jej zamykają, ciągłe wymioty, a moje serce zatrzymuje się w tej chwili całkowicie, przyjeżdża karetka jedziemy do szpitala na sygnale pierwsze co przeswietlenie głowy, zdjęcie nie pokazuje pęknięcia, dostaje kroplówkę, leki przeciwkobólowe, wymioty ustępują dopiero po kilku godzinach, usg brzuszka również ok nie jest nic pęknięte, moje maleństwo zostaje na obserwacji przez kilka dni a ja siedzę jak na szpilkach oby tylko już nic więcej się nie wydarzyło i wróciła do zdrowia