Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

KasiaW76 10:18, 10 sie 2015

Kapryśna i to bardzo...
paulina_ns 10:25, 10 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Kapryśna i to bardzo...

Jak na razie ze wszystkich posadzonych roślin, tylko z nią mam problem tfuu tfuu żeby nie zapeszyc ale co zrobić człowiek dopiero co się uczy, przesadza, kombinuje, ale z tego co zauważyłam większość roślin posadzona w pierwszym roku jest kapryśna, zobaczymy jak będzie w przyszłym.
KasiaW76 10:33, 10 sie 2015

U mnie jak na razie wszystkie posadzone roślinki rosną. Codziennie podlewam i radzą sobie. Ogólnie to mam jeszcze duzo miejsca do sadzenia, a pomysłów zero. Chcę się skupić teraz na tym aby zasłonić plot betonowy... pewnie thuje, swierki serby i kanadyjskie będą szły jako najwyższe piętro. Poza tym rozmyślam nad drzewkami i krzaczkami... duuuuzo tego jeszcze....
Mąż właśnie uparł się na cyprysik a nutkajski ego pendula i mam dylemat gdzie go wsadzić masakra...
paulina_ns 10:42, 10 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
U mnie jak na razie wszystkie posadzone roślinki rosną. Codziennie podlewam i radzą sobie. Ogólnie to mam jeszcze duzo miejsca do sadzenia, a pomysłów zero. Chcę się skupić teraz na tym aby zasłonić plot betonowy... pewnie thuje, swierki serby i kanadyjskie będą szły jako najwyższe piętro. Poza tym rozmyślam nad drzewkami i krzaczkami... duuuuzo tego jeszcze....
Mąż właśnie uparł się na cyprysik a nutkajski ego pendula i mam dylemat gdzie go wsadzić masakra...

U mnie również pomysłów brak. Rabata przy kojcu przekopana i stoi, w głowie pustka. Chyba ten upał mi nie sprzyja Kasiu Ty tak w tym roku zrobiłaś bardzo duuuuzo. Ja jestem tutaj już 2 lata, a mam zrobione raptem 4 rabatki Gdybym pewnie miała górę pieniędzy było by pewnie wszystko już skończone
paulina_ns 11:01, 10 sie 2015

Dziewczyny dostałam teraz hopla na punkcie drzew brakuje mi czegoś wyższego w ogrodzie. Myślałam żeby posadzić w tym miejscu kilka drzew, ale nie takich wielkich, najlepiej szczepionych na pniu, jakieś pomysły?

Myślałam o pissardii, bardzo mi się podobają bordowe drzewa, ale ja mam już na rabatce przy wykuszu. Wsadzilabym tam 3-4 szt żeby rosły sobie w trawie.

KasiaW76 11:24, 10 sie 2015

A co to za krzaczki sobie rosną w rządku?
KasiaW76 11:26, 10 sie 2015

Kochana gdybym i Ja miała górę pieniędzy to mój ogród wyglądałby juz zupełnie inaczej i byłby skończony a nikt nawet nie pomyślałby, że dopiero był robiony
AnnaCh 13:02, 10 sie 2015

Jak chcesz bordowe, to może popytaj Karola o te klony co on ma.
No i jak patrzę na to pierwsze zdjęcie, to nasuwa się, żeby tą rabatę przy tarasie połączyć z tą przy wykuszu Rynnę zostaw tak jak jest, zmieścisz wtedy dwa cisy obok siebie wzdłuż rynny i ją przysłonisz, a z drugiej strony coś trzeba wymyślić na tą rurę
paulina_ns 14:46, 10 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
A co to za krzaczki sobie rosną w rządku?

Kasiu to są tuje brabanty nie stety wyglądają jak wyglądają zostały prawdopodobnie czymś spryskane przez sąsiada.
paulina_ns 14:50, 10 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Jak chcesz bordowe, to może popytaj Karola o te klony co on ma.
No i jak patrzę na to pierwsze zdjęcie, to nasuwa się, żeby tą rabatę przy tarasie połączyć z tą przy wykuszu Rynnę zostaw tak jak jest, zmieścisz wtedy dwa cisy obok siebie wzdłuż rynny i ją przysłonisz, a z drugiej strony coś trzeba wymyślić na tą rurę

Aniu mój mąż też chcę żebym ja połączyła,więc chyba nie zostaje mi nic innego lecę zerknąć do Karola na te jego klony.