Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Marzenaka 22:13, 03 mar 2016

Paulinko widzę, że zamiast odpoczywać już szalejesz w ogrodzie fajnie się robi u ciebie. Też bym jakoś ten blaszak przysłoniła. Hmmm... Masz podobną szerokość jaka ja a ja mam brabanty, przed nimi miskanty ML i carexy. Myślę, że nawet przy tujach hortensje by się zmieściły.
Marzenaka 22:16, 03 mar 2016

Ty masz tawuły japońskie? Ścinałaś już? Mam nadzieję, że w sobotę będzie względnie to bym coś ruszyła z ogrodem bo na razie nic nie zdziałałam. A sadziłaś może tulipany do donic?
paulina_ns 08:07, 04 mar 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulinko widzę, że zamiast odpoczywać już szalejesz w ogrodzie fajnie się robi u ciebie. Też bym jakoś ten blaszak przysłoniła. Hmmm... Masz podobną szerokość jaka ja a ja mam brabanty, przed nimi miskanty ML i carexy. Myślę, że nawet przy tujach hortensje by się zmieściły.

Marzenko myślę,że tuje, miskanty i hortensje spokojnie się tam zmieszczą, ewentualnie jeszcze zobaczę,czy uda się wcisnąć kulki, obwódki nie musi tam być.

Tak mam tawułki, nie ścinalam jeszcze i raczej ścinać nie będę, kupiłam je dopiero rok temu, więc nie wiele jest do ściecia, jedynie wzięłam sobie gałązki żeby spróbować je ukorzenić.

No ja też mam nadzieję,że w weekend będzie ładna pogoda, chociaż póki co się nie zapowiada, mam zaplanowane dalsze porządki i plewienie, ale zobaczymy czy coś z tego będzie
dominika_ 08:53, 04 mar 2016

Paulinko skoro masz 1.5 metra do dyspozycji to mam wątpliwości. Na tuje potrzeba 0.7 i hortensja również.
paulina_ns 09:20, 04 mar 2016

dominika_ napisał(a)
Paulinko skoro masz 1.5 metra do dyspozycji to mam wątpliwości. Na tuje potrzeba 0.7 i hortensja również.

W sumie Dominiczko masz rację, muszę wziąść dzisiaj metr i dokładnie wszystko zmierzyć,żeby później jedno nie rosło na drugim...hmm to co proponujesz?? Bez tujek?
dominika_ 09:38, 04 mar 2016

Może faktycznie puść jakieś pnącze, zasłoni ten blaszak, miejsca dużo nie zabierze. Będziesz miała wtedy więcej do dyspozycji. Tuje ładny ekran tworzą, gdy mamy dużo miejsca, a tu to lepiej byłoby zostawić sobie na inne rośliny.
Gdybyś tam puściła bluszcz, to jest miejsce na hortensje, jakieś trawy i z przodu na obwódkę. Można z tyłu dać te wysokie miskanty, środek hortki i niskie piętro obwódka bukszpanowa lub żurawki albo jakieś carexy.
paulina_ns 10:20, 04 mar 2016

Dominiczko patrzyłam teraz i myślę,że spokojnie zmieszczą się tam tujki hortensje i trawki - na pewno nie rzędami, ale naprzemiennie. Nie wiem czy się nie pospieszylam, ale wzięłam od teściowej gałązki bukszpanow i zrobiłam z nich obwódkę. Tam, gdzie kamienie byłyby tujki.

paulina_ns 10:25, 04 mar 2016

Przycielam na razie jedna hortensje Limelight, patyczki oczywiście wykorzystałam mam je zostawić w ogrodzie,czy wziąść do domu?

A tutaj tawuły, może akurat się ukorzenia

dominika_ 12:57, 04 mar 2016

To jak naprzemiennie to się zmieszczą
ANNA1976 13:04, 04 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Przycielam na razie jedna hortensje Limelight, patyczki oczywiście wykorzystałam mam je zostawić w ogrodzie,czy wziąść do domu?

Witam
Kilka dni temu miałam dokładnie ten sam problem
Zdecydowałam się jednak zabrać je do domu, stoją w sypialni na oknie