Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

dominika_ 21:54, 11 kwi 2016

Ja u siebie robię zestawienie the fairy, szałwia, lawenda i kocimiętka, podpatrzyłam na necie
22:00, 11 kwi 2016
Podziwiam, a jak będzie z zimowaniem stipy?
jolka 22:15, 11 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Heh szukałam jej po wszystkich ogrodniczych i dzisiaj przed lekarzem wstapilam do Hebe i była a Ty swoją wysialas?

Nie, wzięłam sadzonki wierzchołkowe i pięknie się ukorzeniły. Potem wsadziłam do małych doniczek i sobie rosną Wielkie już są. Wrzucę Ci fotkę u mnie, żeby Ci tu nie śmiecić Nie wiedziałam że nie masz, przecież bym Ci narwała wierzchołkowych sadzonek ile byś tylko chciała

zoja 22:36, 11 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Mam!! Mam!!! W końcu udało mi się kupić!! . Zastanawiam się tylko czy siac do doniczki, czy od razu na miejsce stałe??

Ja zgapiłam od Karola - wysiałam nasionka i wystawiłam na balkon na dwa tygodnie - wtedy zimno było i przymrozki w nocy. Potem (w Wielką Sobotę) wniosłam do domu i po tygodniu zaczęła wschodzić.
Niektórzy pisali, że wymaga przemrożenia bo inaczej nie wschodzi, innym się udawało siać prosto z torebki.
Może spróbuj pół na pół? mrozów nie ma to spróbuj z lodówką.
Ja siałam pierwszy raz więc doświadczenia własnego nie mam. Powodzenia!
Marzenaka 22:41, 11 kwi 2016

Paulina, czyli upolowana werbena Trzymam kciuki, żeby ładnie rosła. Widzę, że masz fajne rozchodniki. Też będę chciała w tym roku u mnie posadzić. Jak byś gdzieś widziała, daj znać na priv.
paulina_ns 07:00, 12 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Z różami na pewno Myślę, ze z szałwią też, w końcu wszystko w jednej tonacji

Dzięki Aniu w takim razie posadze ja przy rozach, jak nie będzie do szalwi pasowała przesadze .
paulina_ns 07:02, 12 kwi 2016

dominika_ napisał(a)
Ja u siebie robię zestawienie the fairy, szałwia, lawenda i kocimiętka, podpatrzyłam na necie

Też widziałam takie zestawienie i bardzo ładnie wygląda, ja nie mam ogrodzenia i pełno kotów chodzi, więc nie będę ryzykowala z kocimietka lawendę mam jakoś średnio u mnie rośnie, więc zobaczymy jak szalwia sobie poradzi.
paulina_ns 07:03, 12 kwi 2016

MonikA napisał(a)
Podziwiam, a jak będzie z zimowaniem stipy?

Monia jedni piszą,że u nich zimuje, drudzy traktują ja jako jednoroczna, więc zobaczymy, może akurat przetrwa zimę
paulina_ns 07:05, 12 kwi 2016

jolka napisał(a)

Nie, wzięłam sadzonki wierzchołkowe i pięknie się ukorzeniły. Potem wsadziłam do małych doniczek i sobie rosną Wielkie już są. Wrzucę Ci fotkę u mnie, żeby Ci tu nie śmiecić Nie wiedziałam że nie masz, przecież bym Ci narwała wierzchołkowych sadzonek ile byś tylko chciała

Widziałam, faktycznie są już wielkie . Jak uda mi się z moją wpadniesz na kawkę i pokażesz mi instruktaż ok? no widzisz nie zgadalysmy sie.
paulina_ns 07:08, 12 kwi 2016

zoja napisał(a)

Ja zgapiłam od Karola - wysiałam nasionka i wystawiłam na balkon na dwa tygodnie - wtedy zimno było i przymrozki w nocy. Potem (w Wielką Sobotę) wniosłam do domu i po tygodniu zaczęła wschodzić.
Niektórzy pisali, że wymaga przemrożenia bo inaczej nie wschodzi, innym się udawało siać prosto z torebki.
Może spróbuj pół na pół? mrozów nie ma to spróbuj z lodówką.
Ja siałam pierwszy raz więc doświadczenia własnego nie mam. Powodzenia!

Kurcze już za późno, bo posialam może tych z torebki nie trzeba przemrozic? EH mam nadzieję,że się uda.