Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

AnnaCh 08:26, 19 kwi 2016

Ja od zeszłego roku jestem zacgwycona skrzyniami No i zawsze można sobie usiąść przy pieleniu, mniej kręgosłup boli.
Super
U mnie dwa patyki Vanilek dają oznaki życia, 3 anabelki i 1 limka.
Dostałam jeszcze od Reni-ryski 5 bobo, zobaczymy co z nich będzie.
Pozdrowienia.
L00zak 08:47, 19 kwi 2016

Skrzynie to fajna rzecz, mam nadzieję, że u siebie tez założę taki warzywniak
zoja 09:35, 19 kwi 2016

Skrzynie masz piękne, ja ciągle na etapie namawiania eM. ostatnio usłyszałam: mało jeszcze masz do podlewania?
paulina_ns 10:17, 19 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Paulinka piękne tulipany
Z hortkami ogrodowymi poczekaj tak jak pisze Filemon.

Mirellka u Ciebie to są dopiero piękne okazy hortki kupię później
paulina_ns 10:19, 19 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
Dzieje się u mnie sporo ale podziwiać to jeszcze nie ma za bardzo co w dodatku musiałam przenieść wiele roślin na miejsce tymczasowe bo fundament będzie ocieplany także na kilku rabatach jest totalna demolka
Mam wątek na innym forum

No niestety najgorzej jest wszystko przenosić jak trzeba coś jeszcze przy domu poprawić, ale co zrobisz, ja myślę,że na pewno było by coś podziwiać, ale Ty pewnie założysz wątek a nam szczęka opadnie .
paulina_ns 10:20, 19 kwi 2016

MAD napisał(a)
Skrzynie ślicznie się zazieleniają. Zabezpieczałaś je folią kubełkową od środka? Ja dopiero mam surowe bele pocięte na wymiar... Echh, do przyszłej wiosny mi się z nimi zejdzie...
Fajnie, że patyki hortek puściły. Oby się ukorzeniły ładnie. Ja też wszystkie grubsze powtykałam w ziemię.

Tak Madzia od środka jest folia kubelkowa, widziałam właśnie u Ciebie materiał na skrzynie mój Emus uwinal się z nimi w 2 dni, więc może aż tak źle u Ciebie nie będzie
paulina_ns 10:22, 19 kwi 2016

KasiaW76 napisał(a)

Paulina gratuluję warzywniaczka, mój tez ruszył w końcu. Fajne te twoje skrzyneczki

Jeśli chodzi o patyczki hortensji to moich z 20 w ziemi wylądowalo z czego 15 ma listki. Ciekawe ile przeżyję?

Hej Kasiu 15 szt to już ładna kolekcja tylko ich nie ruszaj, ja tak w tamtym roku za bardzo się pospieszylam i mi padły, pytałam wczoraj Bogdzi i kazała mi je do jesieni zostawić tam gdzie są, a na jesień przesadzić
MAD 10:24, 19 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Tak Madzia od środka jest folia kubelkowa, widziałam właśnie u Ciebie materiał na skrzynie mój Emus uwinal się z nimi w 2 dni, więc może aż tak źle u Ciebie nie będzie

Ha, ha, ha! Tylko, że ja tego mężem nie zrobię tylko sama muszę. A do tego praca, dom, dzieciaki. Dlatego oswajam się z myślą, że to na przyszły rok, może na drugą połowę tego sezonu.
paulina_ns 10:25, 19 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Ja od zeszłego roku jestem zacgwycona skrzyniami No i zawsze można sobie usiąść przy pieleniu, mniej kręgosłup boli.
Super
U mnie dwa patyki Vanilek dają oznaki życia, 3 anabelki i 1 limka.
Dostałam jeszcze od Reni-ryski 5 bobo, zobaczymy co z nich będzie.
Pozdrowienia.

Aniu no i przede wszystkim mniej tego pielenia a Ty będziesz skrzynki czymś przykrywala jak mrozy będą?? Ja je przez kilka nocy okryje, w czwartek coś zapowiadają w nocy na -.

A co do hortek trzymam kciuki
paulina_ns 10:26, 19 kwi 2016

L00zak napisał(a)
Skrzynie to fajna rzecz, mam nadzieję, że u siebie tez założę taki warzywniak

Michal polecam