Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:46, 19 kwi 2016

Byłam po małego w szkole i przy okazji wpadłam do jednej ze szkółek, niestety dalej pustki rozchodników, szalwi, trawek wszystkiego jeszcze brak- mam pytać za 2 tygodnie. Na pocieszenie kupiłam sobie 2 doniczki i 2 białe aksamitki na przód domu. Planuję dokupić jeszcze trochę większe i wsadzić do nich hortensje ogrodowe - powinno być ładnie

paulina_ns 14:48, 19 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
Paulinko mnie dużo osób tutaj nie lubi więc nie ma sensu zakładać wątku
Ja ukorzeniam patyczki hortensjowe w wodzie, puściły mi już piękne korzonki i niedługo będę je przesadzać do doniczek kilka też wetknęłam do ziemi ale przez swoje niedbalstwo je przesuszyłam i tylko kilka wypuszcza listki.

Ja Cie lubię, więc byłabym stałym bywalcem , a reszta jakby nie miała ochoty trudno poprostu by Cie nie odwiedzala

Ja kiedyś próbowałam ukorzenic w wodzie, ale nic mi z tego nie wyszło, teraz spróbowałam od razu do ziemi i dosyć nawet się udało, ale co z nich będzie do jesieni się okaże
paulina_ns 14:55, 19 kwi 2016

JoannaP napisał(a)
Paulinko widzę że u wiebie wiosna całą parą , fajny pomysł z warzywniakiem

ja też w tym roku zdecydowałam się na podwyższone grządki warzywne

Czy wiesz może jak postępować z przekwitłymi ciemiernikami ?

Joasiu po co się męczyć, jak można sobie trochę ułatwić życie

Co do ciemierniakow nie mam pojęcia, nie mam ich w swoim ogrodzie.
paulina_ns 14:57, 19 kwi 2016

ag_zie napisał(a)
Skrzynie piękne ja za swoje wysiewy muszę się brać bo jeszcze pustka :/

Już powoli pasuje zacząć, chociaż ta pogoda taka dziwna jest w jeden dzień ciepło, a w drugi zimnica. Ja dzisiaj na noc skrzynie przykryje i pelargonie schowam, niby ma być na plusie, ale coś tam niewiele.
MirellaB 15:23, 19 kwi 2016

A ja dzisiaj do domu kupiłam małą hortensję ogrodową
Karol99 15:25, 19 kwi 2016

Skrzyneczki za chwilę będą całe zielone.

U mnie traw też jeszcze nie ma, dopiero pojawią się w maju, bo ponoć suchej kępy nikt nie chce kupować.
paulina_ns 15:25, 19 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
A ja dzisiaj do domu kupiłam małą hortensję ogrodową

A gdzie zdjęcia??? Byłam i co pusto
paulina_ns 15:59, 19 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Skrzyneczki za chwilę będą całe zielone.

U mnie traw też jeszcze nie ma, dopiero pojawią się w maju, bo ponoć suchej kępy nikt nie chce kupować.

No w sumie ludzie wybierają oczami nie wiem jak u Was, ale u mnie trawy są rzadkością w ogrodzie, żaden z moich znajomych nie ma
iwka 16:05, 19 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

No w sumie ludzie wybierają oczami nie wiem jak u Was, ale u mnie trawy są rzadkością w ogrodzie, żaden z moich znajomych nie ma
do mnie ostatnio przyszła znajoma, taka co to wszystko ma najlepsze i najładniejsze i mówi, że ma uraz do traw bo rozłażą się po całym ogrodzie, więc nie wyprowadzałam jej z błędu, niech tak sobie myśli
paulina_ns 16:16, 19 kwi 2016

iwka napisał(a)
do mnie ostatnio przyszła znajoma, taka co to wszystko ma najlepsze i najładniejsze i mówi, że ma uraz do traw bo rozłażą się po całym ogrodzie, więc nie wyprowadzałam jej z błędu, niech tak sobie myśli

No i dobrze,że ja z błędu nie wyprowadzilas . Ja też ostatnio miałam gościa w ogrodzie, który jedynie co potrafił skomentować to to,że jedne bratki mają ciężka ziemię, że na jednej z rabat są 3 chwasty i że mam za mały taras a jak mąż zapytał się jej,czy nie chciałaby u siebie takich skrzyń na warzywa odpowiedziała, czy on zwariował skąd tyle ziemi nabiorą,że ona aż taka wygodna nie jest i lubi pielic uwielbiam takich gości