Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

BasiaLT 20:58, 19 kwi 2016

Jolu to co masz rozłożone to jest właśnie włóknina. Spokojnie możesz ja zostawić na dzień, nic roslinkom nie będzie.
paulina_ns 21:16, 19 kwi 2016

BasiaLT napisał(a)

Wiesz co... normalnie bym chyba szpica wyciela takiemu komuś. Chociaż jak znam życie to pewnie tak naprawdę bardzo jej sie podobało ale gul jej skoczył i zamiast pochwalić to skrytykowała.

No niestety i takie osoby są wśród nas ja się z tego śmieje, bo nie robię tego dla niej, a zresztą mam 2 małych dzieci, jestem w 6 miesiącu ciąży, mam cały dom i wszystko na głowie, więc nie muszę się nikomu tłumaczyć z tego,że na mojej rabatce rosną sobie 3 chwasty a to,że zamiast przemilczec wolała skrytykowac świadczy dokładnie tylko o tym,że ja coś w środku zabolalo

paulina_ns 21:16, 19 kwi 2016

BasiaLT napisał(a)
Jolu to co masz rozłożone to jest właśnie włóknina. Spokojnie możesz ja zostawić na dzień, nic roslinkom nie będzie.

Paulina, nie Jola a może być podwójna warstwa,czy rozłożyć jeszcze raz pojedynczą?
21:26, 19 kwi 2016
zoja napisał(a)

Ja w tym roku wysiałam aksamitkę kilimanjaro - biała jest

Nawet nasion białej nie widziałam
21:31, 19 kwi 2016
paulina_ns napisał(a)

Ja też Monia nawet nie wiedziałam,że takie są, dopiero w szkolce wpadły mi w oko i Pani właśnie mówila,że to aksamitki, tylko dosyć droższe niż te normalne, bo z tego co widziałam te zwykle były po 1,60, a te po 6 zł. Tak samo ostatnio w szkolce widziałam pelargonie angielska i również była dużo droższa, także jak widać co chwile coś nowego

To może lepiej kupić nasiona i wysiać, albo jak już masz to na jesień zebrać nasionka

Bardzo lubie aksamitki ale. Teraz zauroczyłam się białym kolorem w ogrodzie.
21:36, 19 kwi 2016
paulina_ns napisał(a)

Paulina, nie Jola a może być podwójna warstwa,czy rozłożyć jeszcze raz pojedynczą?

Paulinko to na pewno jest agrotkanina do okrywania roślin przed zimnem, wydaje mi się, że spokojnie raz okryte wystarczy, już raczej wielkich mrozów nie będzie.
MirellaB 16:52, 20 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
Paulinko mnie dużo osób tutaj nie lubi więc nie ma sensu zakładać wątku
Ja ukorzeniam patyczki hortensjowe w wodzie, puściły mi już piękne korzonki i niedługo będę je przesadzać do doniczek kilka też wetknęłam do ziemi ale przez swoje niedbalstwo je przesuszyłam i tylko kilka wypuszcza listki.

Filemon pamiętam kilka ostrych ścięć z Twoją osobą, nie uczestniczyłam w tym, ale miałaś sporo racji. Ja zawsze lubię ludzi, którzy piszą to co uważają, obojętnie czy to się komuś podoba czy nie. Ja za swoją szczerość na O już też kilka razy po głowie dostałam i co - i nic nadal jestem i dobrze mi tu. Kto chce odwiedza, kto nie to nie, inni zaglądają nic nie pisząc i jest git

Kolejny raz Cię namawiam do założenia wątku Ździwisz się jak sporo gości będziesz miała
MirellaB 16:53, 20 kwi 2016

Paula od toksycznych ogrodowo odwiedzających znajomych trzymamy się z daleka
Filemon24 18:03, 20 kwi 2016

Mirellko na razie to ja swój wątek u ortopedy otwieram haha z moją ręką jest masakra ja się ledwo ubieram a co mowa o jakichkolwiek robotach ogrodowych....
Zauważyłam, że to co myślą na ogrodowisku mogą pisać wybrani i jest ok moga kogoś zjechać i nikt nie stanie w obronie.... Ja teraz przyjęłam inną taktykę po prostu nie będę sie wdawać w dyskusje z agresywnymi ludźmi
olga80 22:00, 20 kwi 2016

O to miałaś uper gości ja myslę, że to jednak zazdrość mnie taka toksyczna wizyta czeka 01.05. już się psychicznie przygotowuję