Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:03, 19 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)

Takich "sympatycznych" to lepiej nie zapraszać bo co byś nie miała to i tak się nie będzie podobać

Dokładnie, ale niestety czasem zaprosić trzeba jak to się mówi męża możesz wybrać, ale jego rodziny już nie .
paulina_ns 20:07, 19 kwi 2016

jolka napisał(a)
Paula, włókniną przykryłaś
Wg mnie możesz to spokojnie zostawić na dłuższy czas, zwłaszcza że pogoda beznadziejna. Nic się roślinkom nie stanie, a cieplej będą miały. Włóknina przepuszcza wodę i powietrze. Kiedyś w domu tak przykrywaliśmy truskawki, były sporo wcześniej niż pozostałe.

No to super, a jeszcze powiedz mi bo ja ją złożyłam na pół i w sumie wyszły jakby takie 2 warstwy mogą być, czy lepiej jeszcze raz przykryć jedna? Daj spokój ja jak wyszłam teraz psu jeść wynieść myślałam, że zamarzne i jeszcze oczywiście u nas ten nieszczęsny wiatr wieje
20:11, 19 kwi 2016
Bardzo ładne białe aksamitki, nie wiedziałam że takie są.
zoja 20:11, 19 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

No to dobrze, w szkolce powiedziałam tylko,że potrzebuję żeby ogórki przykryć i takie coś mi Pan dał więc może to tak siedzieć, czy muszę odkrywać przez dzień?

tak jak Jolka już napisała to przepuszcza powietrze więc nie trzeba odkrywać - z tego co zaobserwowałam u rolników i ogrodników czasem włóknina kilka dni leży bez ruszania i jest OK.
zoja 20:15, 19 kwi 2016

MonikA napisał(a)

Ja w tym roku wysiałam aksamitkę kilimanjaro - biała jest
jolka 20:23, 19 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

No to super, a jeszcze powiedz mi bo ja ją złożyłam na pół i w sumie wyszły jakby takie 2 warstwy mogą być, czy lepiej jeszcze raz przykryć jedna? Daj spokój ja jak wyszłam teraz psu jeść wynieść myślałam, że zamarzne i jeszcze oczywiście u nas ten nieszczęsny wiatr wieje

Nie wiem co z tą podwójną warstwą. Ja mam pojedynczą. Myślę, że przy takim zimnym powietrzu jak teraz to chyba może być podwójna. Ale jak słonko przyświeci, hmm.. nie wiem czy nie za ciepło będzie. Może ktoś się jeszcze wypowie.
paulina_ns 20:27, 19 kwi 2016

MonikA napisał(a)

Ja też Monia nawet nie wiedziałam,że takie są, dopiero w szkolce wpadły mi w oko i Pani właśnie mówila,że to aksamitki, tylko dosyć droższe niż te normalne, bo z tego co widziałam te zwykle były po 1,60, a te po 6 zł. Tak samo ostatnio w szkolce widziałam pelargonie angielska i również była dużo droższa, także jak widać co chwile coś nowego
zoja 20:28, 19 kwi 2016

Mi się wydaje, że przy takiej cieniutkiej włókninie jak widać na zdjęciu to podwójna warstwa nie zaszkodzi.
paulina_ns 20:28, 19 kwi 2016

jolka napisał(a)

Nie wiem co z tą podwójną warstwą. Ja mam pojedynczą. Myślę, że przy takim zimnym powietrzu jak teraz to chyba może być podwójna. Ale jak słonko przyświeci, hmm.. nie wiem czy nie za ciepło będzie. Może ktoś się jeszcze wypowie.

Jutro jak trochę przestanie wiać to najwyżej utne i zostawię 1 warstwę, dziękuję za pomoc
BasiaLT 20:54, 19 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

No i dobrze,że ja z błędu nie wyprowadzilas . Ja też ostatnio miałam gościa w ogrodzie, który jedynie co potrafił skomentować to to,że jedne bratki mają ciężka ziemię, że na jednej z rabat są 3 chwasty i że mam za mały taras a jak mąż zapytał się jej,czy nie chciałaby u siebie takich skrzyń na warzywa odpowiedziała, czy on zwariował skąd tyle ziemi nabiorą,że ona aż taka wygodna nie jest i lubi pielic uwielbiam takich gości

Wiesz co... normalnie bym chyba szpica wyciela takiemu komuś. Chociaż jak znam życie to pewnie tak naprawdę bardzo jej sie podobało ale gul jej skoczył i zamiast pochwalić to skrytykowała.