Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kawa 15:43, 27 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Kamilka mam, ale tylko na 2 rabatkach, a co potrzebujesz?

jak się sprawdzają? nie ma problemu z koszeniem?
bo się zastanawiam to kancikowanie trochę mnie wnerwia
paulina_ns 15:55, 27 kwi 2016

Kawa napisał(a)

jak się sprawdzają? nie ma problemu z koszeniem?
bo się zastanawiam to kancikowanie trochę mnie wnerwia

Moim zdaniem może bardziej taki ekobord sprawdza się przy zwirku, bo przy korze średnio, tak wszystko się ze wszystkim miesza, później zarasta trawa i pasuje robić kanciki z koszeniem problemu nie ma, bo dajesz to na równo z trawa, więc w sumie jakby tego ekoborda prawie nie było .
Filemon24 16:07, 27 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

No wiesz co, szkoda,że to nie ja byłam ta koleżanka ja bardzo lubię takie iglaczki i zawsze im jakieś miejsce znajdę, chociaż jednego świerka już 3 raz przerzucam na inne miejsce, bo nigdzie mi nie pasuje i obecnie w przechowalniku przebywa

Oddałam w raz z innymi pięknymi iglaczkami bo stwierdziłam , że u niej w ogrodzie będą bardzije pasować niż u mnie a że koleżankę tą bardzo lubię to mi jakoś szkoda nie było

Rozchodnika sporego dorwałaś, to się Pani zdziwiła że w końcu jednego wzięłaś hehe
paulina_ns 16:21, 27 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)

Oddałam w raz z innymi pięknymi iglaczkami bo stwierdziłam , że u niej w ogrodzie będą bardzije pasować niż u mnie a że koleżankę tą bardzo lubię to mi jakoś szkoda nie było

Rozchodnika sporego dorwałaś, to się Pani zdziwiła że w końcu jednego wzięłaś hehe

No to pewnie jak nie miałaś co z nimi zrobić, a koleżanka na pewno się ucieszyła

No Pani chyba na głowę upadła jak myślała,że wezmę większą ilość w takiej cenie, ale zbytnio się nie przejęła bo resztę od razu wystawiła i pewnie nie jedna osoba znajdzie się jeszcze taka jak ja i kupi hehe.
MAD 16:41, 27 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Po dłuższym zastanowieniu pojechałam w końcu kupić tego białego rozchodnika, doskonale zdaje sobie sprawę,że nie był wart ceny, ale trudno, przynajmniej go dostałam . Podzieliłam na 7 sadzonek i mam nadzieję będzie rósł zdrowo. A przy okazji przekonałam się po raz kolejny jak trzeba uważać na ceny w różnych szkołkach. Były tutaj peonie dużo mniejsze jak moje za 45 zł! ( swoją kupiłam za 22zl), także dziewczyny z moich okolic w szkolce M w Golkowicach powariowali w tym sezonie z cenami.

Wiesz, że jak troche wyrośnie do góry możesz go uszknąć, z wierzchołków zrobić sadzonki, a to uszczknięte się rozkrzewi. I wszystko będie kwitło jeszcze w tym sezonie tylko będzie niższe.
olga80 16:42, 27 kwi 2016

Ja też lubię berberysy pomimo,że kłują dają kolor na rabacie

Piwonia z całą pewnością bedzię zachwycała uwielbiam jak kwitną.
paulina_ns 16:51, 27 kwi 2016

MAD napisał(a)

Wiesz, że jak troche wyrośnie do góry możesz go uszknąć, z wierzchołków zrobić sadzonki, a to uszczknięte się rozkrzewi. I wszystko będie kwitło jeszcze w tym sezonie tylko będzie niższe.

Madzia uszknac, czyli co?
paulina_ns 16:52, 27 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Ja też lubię berberysy pomimo,że kłują dają kolor na rabacie

Piwonia z całą pewnością bedzię zachwycała uwielbiam jak kwitną.

Olu piwoni już doczekać się nie mogę, mam nadzieję,że będzie jej u mnie dobrze.

A berberysy faktycznie dają kolor i fajnie, bo zaraz wczesna wiosna
zoja 16:56, 27 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Madzia uszknac, czyli co?

podejrzewam, że to co moja Teściowa mówiła - dawała mi gałązkę z kwiatkami i mówiła, że zostawić w wodzie, albo wetknąć do ziemi to korzonki puści ale ja nie chciałam wtedy a teraz żałuję. Raz tak zrobiłam na jesieni i po zimie mam "kapustki"
pewnie Madzia ma na myśli odłamać tą gałązkę jak już podrośnie ale jeszcze przed kwitnieniem
jolka 17:13, 27 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Po dłuższym zastanowieniu pojechałam w końcu kupić tego białego rozchodnika, doskonale zdaje sobie sprawę,że nie był wart ceny, ale trudno, przynajmniej go dostałam . Podzieliłam na 7 sadzonek i mam nadzieję będzie rósł zdrowo. A przy okazji przekonałam się po raz kolejny jak trzeba uważać na ceny w różnych szkołkach. Były tutaj peonie dużo mniejsze jak moje za 45 zł! ( swoją kupiłam za 22zl), także dziewczyny z moich okolic w szkolce M w Golkowicach powariowali w tym sezonie z cenami.

Paula, tak jak piszesz.. rozchodnik fajny, choć oczywiście nie wart swojej ceny. Byłam w szkółce o której wczoraj rozmawiałyśmy i też kupiłam piwonie. Tak jak piszesz - po 22 złote. A wyglądają naprawdę nieźle. Dobrze, że mnie zainspirowałaś tymi swoimi piwoniami