Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:40, 16 cze 2016

jolka napisał(a)
Paulinka.. właśnie taką ostróżkę chciałam Myślę, że jeszcze mi się uda ją kupić.
Zakupy oczywiście super, widać, że się wizyta u pulmonologa udała

No to nic nie mówiłaś! Przecież byłam to bym Ci kupiła! Ja już kilka razy ja widziałam i przyciągala mnie pięknym kolorem i w końcu ja zabrałam ze sobą już posadzilam, chociaż trochę się obawiam, czy ja wiatr nie złamie, ale zobaczymy...
paulina_ns 15:43, 16 cze 2016

Kawa napisał(a)
kurcze ja na naparsticę też choruję chociaż nie bardzo mam gdzie wsadzić
ale moze

ostróżka śliczna..
Jola chyba gdzieś widziałam taką

fajna wizyta u pulmonologa

Kamilka, szkoda,że wcześniej nie wspomniałas Iwonka pełno sadzonek mi przesłała, różowej i białej, pomieszane były więc sadziłam pokolei, ale jak chcesz mogę Ci Kilka sztuk podarować. Tylko one malutkie jeszcze wiec raczej w tym roku Ci nie zakwitną.
m_gocha 18:41, 16 cze 2016

Paulinko! Róże i ostróżki cudne. A tak a propos ostróżek - jeżeli kupujesz na lokalnym ryneczku to pytaj czy to bylinowe czy niestety jednoroczne (choć niestety często zapewniają że bylinowe a to jednoroczne) Tak mi się przydarzyło jak byłam jeszcze "nieoświecona" ostróżkowo
paulina_ns 20:26, 16 cze 2016

m_gocha napisał(a)
Paulinko! Róże i ostróżki cudne. A tak a propos ostróżek - jeżeli kupujesz na lokalnym ryneczku to pytaj czy to bylinowe czy niestety jednoroczne (choć niestety często zapewniają że bylinowe a to jednoroczne) Tak mi się przydarzyło jak byłam jeszcze "nieoświecona" ostróżkowo

Dziękuje Gosiu no Pani na ryneczku mówiła,że to wieloletnie, miała ukopana ponoć z własnego ogródka, a jak w rzeczywistości to się okaże a myślisz,że ta moja to nie wieloletnia? Jak się jedzie do mnie też mają taką w ogrodzie tyle,że dużo bardziej rozrosnieta, więc mam nadzieję,że to nie jednoroczna.
paulina_ns 20:30, 16 cze 2016

Dzisiaj Jola obdarowała mnie pięknymi hostami i hurtową ilością werbeny patagońskiej . Dziękuję Jolu jeszcze raz, werbenę posadziłam gdzie się dało, hosty czekają na pomoc męża i tak oto sposobem nie miałam ani jednej, a mam ok 30 szt .

paulina_ns 20:32, 16 cze 2016

Sadząc werbenę zauważyłam, że róża the fairy ma pierwszego kwiatka

Mikroskopijny, ale jak cieszy
paulina_ns 20:33, 16 cze 2016

Jeszcze trochę róż na dobranoc

paulina_ns 20:35, 16 cze 2016

I widoki ogólne...

paulina_ns 20:37, 16 cze 2016

paulina_ns 20:40, 16 cze 2016

i na koniec jeżówki

A poza tym na chwilę obecną stopuję z zakupami, nie mam już kompletnie żadnego wolnego miejsca, a jeszcze stipa czeka na posadzenie, hosty od Joli, muszę dla nich ukopać jeszcze trochę dalszej części rabaty, inaczej nie upcham