Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 12:32, 17 cze 2016

zoja napisał(a)
Pieknie!
A ten niemal karminowy berberys to jak sie nazywa?

Zoja to jest barberys orange rocket u mnie się tak przebarwia
paulina_ns 12:34, 17 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
Też bym już chciała nie mieć miejsca heh póki co to ciągle kupuje rośliny i ciągle mało, kiedy ja to wszystko pokończę.... nie mam pojęcia

Anita dlatego ja się nawet cieszę,że nie mam aż tak wielkiej działki widziałam Twój ogród i wiem,że u Ciebie to hektary do obsadzenia są ale podziwiam Cie bo póki co super sobie radzisz
paulina_ns 12:35, 17 cze 2016

Kawa napisał(a)

Paulinka przyjdzie czas to może się jeszcze sie czymś podzielimy
ślicznie

Kamilka tak jak pisałam, gdybyś chciała trzmielinke, rozchodniki, truskawki pisz

Dotarłas wczoraj do Joli?
paulina_ns 12:36, 17 cze 2016

alis napisał(a)

Widoki ogólne cudne A ten berberys to orange rocket, jak dobrze pamiętam Pozdrawiam

Dziękuję Alicjo i dokładnie tak, to Orange rocket
Filemon24 12:39, 17 cze 2016

W tym sezonie na pewno jeszcze nie ukończę obsadzania rabat więc przyszły sezon będzie podobny czyli ciągłe zakupy roślinkowe
Marzenaka 12:39, 17 cze 2016

Paulina, problem w tym, że rabata nie gotowa. No myślę jaką by kupić. Koniecznie w kolorze bladoróżowym, niska i najlepiej żeby długo kwitła i jeszcze do tego pachniała. Nie wiem czy taka istnieje w ogóle To będzie mała rabata przy wejściu do domu. Więc musi być elegancko. Z obwódką bukszpanową, drzewkiem na pniu i właśnie różami oraz lawendą lub szałwią. Na razie to jest plan. Ale od tego się zaczyna. Kolorystycznie to Bonica by mi odpowiadała ewentualnie The fairy. Ale muszę poczytać bo o różach to niewiele wiem...
Kawa 12:41, 17 cze 2016

paulina_ns napisał(a)

Kamilka tak jak pisałam, gdybyś chciała trzmielinke, rozchodniki, truskawki pisz

Dotarłas wczoraj do Joli?

dotarłam dotarłam
Filemon24 12:49, 17 cze 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina, problem w tym, że rabata nie gotowa. No myślę jaką by kupić. Koniecznie w kolorze bladoróżowym, niska i najlepiej żeby długo kwitła i jeszcze do tego pachniała. Nie wiem czy taka istnieje w ogóle To będzie mała rabata przy wejściu do domu. Więc musi być elegancko. Z obwódką bukszpanową, drzewkiem na pniu i właśnie różami oraz lawendą lub szałwią. Na razie to jest plan. Ale od tego się zaczyna. Kolorystycznie to Bonica by mi odpowiadała ewentualnie The fairy. Ale muszę poczytać bo o różach to niewiele wiem...

powinna ci się spodobać róża herzogin christiana mała, pachnie i jasno różowa jedynie cena nie zachęca
paulina_ns 13:48, 17 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
W tym sezonie na pewno jeszcze nie ukończę obsadzania rabat więc przyszły sezon będzie podobny czyli ciągłe zakupy roślinkowe

Nie ma się gdzie spieszyć, co roku nowa moda na ogrodowisku panuje, także będziesz na bieżąco . W tamtym roku królowały hortensje i miskanty Ml, w tym widzę róże i szałwia, ciekawa jestem co będzie w przyszłym?
paulina_ns 13:53, 17 cze 2016

Marzenaka napisał(a)

Marzenka jest tyle odmian róż, że na pewno jakoś wybierzesz ja tak samo na rozach kompletnie się nie znam i jak na razie mam 5 odmian i o każdej czytałam pozytywne opinie, więc udało mi się, a wybierałam je głównie albo po kwiatach, albo zapachu, więc nawet fajne i sprawdzone gatunki w szkołkach u nas mają mówisz że nie masz gotowej rabatki? Ja zazwyczaj coś kupię, a później przygotowuje na szybko miejsce .