Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

jolanka 20:44, 25 maj 2017

Paulinka, co do zimowania róży. Moje dwie przechowywalam w garażu, zakwitły w lutym bo eM je za duzo podlewal podczas mojej nieobecności Ścięłam w kwietniu, dałam wypasionej ziemi do donicy i....teraz są przepiękne, mają mnóstwo paków tak więc mozna przechowywac w tem ok 8-12 stopni ale musi byc jasno.
Można poziomo całe zakopać w ziemi. Też dobrze.

magnolia tez mi nie chciała dobrze rosnąć. Ona jednak musi być dobrze podlewana. W marcu leję miedzianem, w maju topsinem, podsypałam nawozem do magnolii i bardzo ładnie wystartowała. Może spróbuj na razie dac jej spokój ale podlewaj. Daj może coś dolistnie
paulina_ns 20:45, 25 maj 2017

patrycja napisał(a)
Pięknie zmienił się ogród
Widać ile pracy kosztował

Oj tak Pati i ile pieniędzy pewnie dziś bym już Mercedesem jeździła ale ogród to dla mnie taka mała odskocznia, wyciszenie, zawsze jak z mężem się pokloce idę na chwastach się wyżyć haha.
ania1110d 20:54, 25 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Dokładnie na zdjęciach wszystko widać...jeszcze jedna rabata dla porównania tzw mix - masz wylądowały na niej prawie wszystkie rośliny zakupione jeszcze przed ogrodowiskiem, przecież nie będę wyrzucała

Ja tez miałam takie miejsce jak nie wiedziałam co gdzie posadzić to właśnie tam lądowały,u mnie akurat przy murku
Czasem na takie " szkoda wyrzucić" wychodzi fajna rabata jak u Ciebie
paulina_ns 20:55, 25 maj 2017

jolanka napisał(a)
Paulinka, co do zimowania róży. Moje dwie przechowywalam w garażu, zakwitły w lutym bo eM je za duzo podlewal podczas mojej nieobecności Ścięłam w kwietniu, dałam wypasionej ziemi do donicy i....teraz są przepiękne, mają mnóstwo paków tak więc mozna przechowywac w tem ok 8-12 stopni ale musi byc jasno.
Można poziomo całe zakopać w ziemi. Też dobrze.

magnolia tez mi nie chciała dobrze rosnąć. Ona jednak musi być dobrze podlewana. W marcu leję miedzianem, w maju topsinem, podsypałam nawozem do magnolii i bardzo ładnie wystartowała. Może spróbuj na razie dac jej spokój ale podlewaj. Daj może coś dolistnie

Dzięki Jolanka właśnie takich informacji potrzebowałam czyli jest szansa na ich przeżycie, ale w garażu i męża trzymać od niej z daleka . Co do magnolii ona chyba faktycznie musi dojść do siebie, pamiętam,że jak kupiłam parę lat temu biała to też mi coś zolknela, a z każdym następnym rokiem coraz lepiej rosła i w tym miała pełno pąków, ale niestety zdążyła zakwitnąć tylko dwoma kwiatami, resztę umrozilo. Najwyżej dam jej faktycznie coś dolistnie i zobaczmy.
paulina_ns 20:58, 25 maj 2017

ania1110d napisał(a)

Ja tez miałam takie miejsce jak nie wiedziałam co gdzie posadzić to właśnie tam lądowały,u mnie akurat przy murku
Czasem na takie " szkoda wyrzucić" wychodzi fajna rabata jak u Ciebie

No akurat ta jest bardzo nie ogrodowiskowa,bo jest na niej można powiedzieć wszystko, ale ja ją bardzo lubię, mam sentyment do tych roślin i nic w niej nie zmieniam, jedynie teraz tylko trawy dołożylam i niech sobie wszystko rośnie
AnnaCh 21:16, 25 maj 2017

No, ale zmiana
Pięknie się robi u Ciebie
MirellaB 21:51, 25 maj 2017

Paulinka azalia ma piękny kolor, aż bym chciała taką u siebie. Wiesz co to za odmiana?

Trawki fajne gdzie i z czym będziesz je sadziła?

Róż na pniu nie mam, ale ma moja sąsiadka. Bez okrywania i ceregieli ładnie rosną. Oczywiście mszyce i choroby grzybowe tak samo jak przy krzewach.

Paulinka zmiany w ogrodzie niesamowite. Tyle się u Ciebie pozmieniało, tak zakątki wypiękniały - miło się ogląda
paulina_ns 22:02, 25 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka azalia ma piękny kolor, aż bym chciała taką u siebie. Wiesz co to za odmiana?

Trawki fajne gdzie i z czym będziesz je sadziła?

Róż na pniu nie mam, ale ma moja sąsiadka. Bez okrywania i ceregieli ładnie rosną. Oczywiście mszyce i choroby grzybowe tak samo jak przy krzewach.

Paulinka zmiany w ogrodzie niesamowite. Tyle się u Ciebie pozmieniało, tak zakątki wypiękniały - miło się ogląda

Mirelka azalia bije po oczach, każdy kto mnie odwiedza pyta co to niestety nazwy nie znam, ale teraz wszystkie kwitną, więc szukaj poprostu czerwonej

Co do trawek to zależy co mi odpiszesz u siebie na temat ich wysokości myślałam, żeby zrobić z nich obwódkę przed kulkami z bukszpanu i hortensjami, ale nie wiem czy one za wysokie nie będą?

Co do róży jak dostanę będę myślała, jakoś na pewno ja zabezpiecze w końcu to od dzieciaczkow będzie

A co do zmian Ty chyba Mirelka je dobrze pamiętasz, sama nie raz mi doradzałas, odradzalas, pomagałas

Magleska 06:32, 26 maj 2017

Ładnie sie zmienia ogrom pracy azalia - piękna czerwień ..... róż nie posiadam , nie znam się
MirellaB 06:39, 26 maj 2017

Paulinka odpisałam Ci u siebie o seslerii. Czytałam też u Joli, że ma podobne dylematy do Twoich.
Twoje kulki bukszpanowe jakie są wysokie?
Przed limkami seslerie możesz dać. Nie wiem tylko czy kulek nie zdominuje?