Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

malgorzata_s... 19:19, 25 maj 2017

Paulinko moim zdaniem jest przymrożona. Moja straciła prawie wszystkie liście. Trzeba je chyba zostawić w spokoju i liczyć że da radę
zbigniew_gazda 19:50, 25 maj 2017

Azalia piękna. A co do magnolii to tak jak pisze Gosia. Jeżeli posadzona prawidłowo to daj jej spokój. Na św. Jana rośliny otrzymują drugi raz soki i wtedy wiele roślin zaczyna "żyć". Całkiem możliwe, że sprzedają magnolie z cieplarni szczególnie w marketach i długo trwa adaptacja do normalnych warunków. Ja też walczę o życie mojej
"Cleopatry". Przymrozek zrobił swoje - ale widzę że wypuszcza nowe listki. Miejmy nadzieję że dojdą do siebie. Jak gorąco to podlewaj i tyle.
paulina_ns 19:53, 25 maj 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Paulinko moim zdaniem jest przymrożona. Moja straciła prawie wszystkie liście. Trzeba je chyba zostawić w spokoju i liczyć że da radę

Dzięki Gosiu,że zerknelas, a mi się wydaje,że może to chloroza? U mnie ziemia gliniasta, niby jak ja sadziłam dołożylam trochę torfu, a parę tygodni temu posypalam jej jeszcze na wierzch. Może prysknac ja roztworem dolistnym florovitem? Zaszkodzić chyba nie powinno, a mróz też mógł jej dołożyć.
_Martini_ 20:12, 25 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Takie właśnie były moje seslerie rok temu. A widziałaś te czupryny teraz. I jaka decyzja, gdzie znajdą swoje miejsce?
paulina_ns 20:13, 25 maj 2017

Cofnęłam się 742 strony wstecz i znalazłam takie zdjęcia porównawcze, tak wyglądał kiedyś mój klon, a tak teraz

Tak widok z tarasu..

Ale ogród potrafi się zmienić...jednak fajnie wszystko dokumentowac, żeby mieć później porównanie..
paulina_ns 20:16, 25 maj 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Azalia piękna. A co do magnolii to tak jak pisze Gosia. Jeżeli posadzona prawidłowo to daj jej spokój. Na św. Jana rośliny otrzymują drugi raz soki i wtedy wiele roślin zaczyna "żyć". Całkiem możliwe, że sprzedają magnolie z cieplarni szczególnie w marketach i długo trwa adaptacja do normalnych warunków. Ja też walczę o życie mojej
"Cleopatry". Przymrozek zrobił swoje - ale widzę że wypuszcza nowe listki. Miejmy nadzieję że dojdą do siebie. Jak gorąco to podlewaj i tyle.

No to jak tak piszecie to może faktycznie dam jej spokój, wiadomo,że zawsze dla rośliny pierwszy rok jest najtrudniejszy, a co ma być to i tak będzie
paulina_ns 20:18, 25 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

Takie właśnie były moje seslerie rok temu. A widziałaś te czupryny teraz. I jaka decyzja, gdzie znajdą swoje miejsce?

I one Martynka tak w jeden sezon? Wow! Decyzja jeszxze nie podjęta, zbieram informacje i wciąż intensywnie myślę
ania1110d 20:25, 25 maj 2017

Na zdj najlepiej widać jak ogród się zmienia-rośnie i dojrzewa
Paulino pięknie rośnie ten Twój klonik
patrycja 20:30, 25 maj 2017

Pięknie zmienił się ogród
Widać ile pracy kosztował
paulina_ns 20:40, 25 maj 2017

ania1110d napisał(a)
Na zdj najlepiej widać jak ogród się zmienia-rośnie i dojrzewa
Paulino pięknie rośnie ten Twój klonik

Dokładnie na zdjęciach wszystko widać...jeszcze jedna rabata dla porównania tzw mix - masz wylądowały na niej prawie wszystkie rośliny zakupione jeszcze przed ogrodowiskiem, przecież nie będę wyrzucała