Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Magleska 21:11, 26 maj 2017

Efekt z seslerią bardzo ładny tło dla rabatki już duże ,gęste , co tam planujesz ?
patrycja 21:30, 26 maj 2017

To będzie zrywanie darni?
paulina_ns 06:07, 27 maj 2017

jolka napisał(a)
No właśnie przyszłam zerknąć co zrobiłaś w końcu U mnie sesleria jeszcze w doniczkach czeka, ale chciałabym jutro gdzieś ją ulokować.

Paula, ice dance lubią wilgoć i nawożenie. Czytałam o tym u Polinki. Ja swoje ciągle dolewam i dolewam, raz na jakiś czas dodaję florowitu do podlewania i powiem Ci, że ładnie rosną, choć po zimie ścięłam przy ziemi, bo były kompletnie zniszczone.

Jolus wylądowały głównie tam dlatego, że nigdzie indziej dla nich miejsca nie miałam Co ma być to będzie, myślę,że powinno być dobrze

Co do ice dance wilgoci raczej im w tym miejscu nie brakuje, one były ostro podzielone jak kupiłam i jakoś po tym zebrać się nie mogą. No właśnie mogę im coś dodać może wtedy bardziej rusza, a jakim florovitem je podlewasz? Do czego?
paulina_ns 06:09, 27 maj 2017

patrycja napisał(a)

To będzie zrywanie darni?

Pati będzie, będzie, ale jeszcze nie w tym roku, na samą myśl jestem przerażona, ale muszę w końcu zabrać się za tą część
paulina_ns 06:11, 27 maj 2017

Magleska napisał(a)
Efekt z seslerią bardzo ładny tło dla rabatki już duże ,gęste , co tam planujesz ?

Madzia żebym ja to wiedziała nie mam pojęcia, ta rabata będzie wielka, bo będzie miała ponad 20 metrów jak nie więcej, więc na pewno wejdzie tam duuuuzo roślin, jakich jeszxze nawet się nie zastanawiałam
MirellaB 06:13, 27 maj 2017

Właśnie też chciałam zapytać jakim florowitem?

Paulinka ja w tym roku pierwszy raz pod ID i Evergold (przypominam, że obie te trawy nie chcą u mnie rosnąć) podsypałam nawozem do trawnika i wiesz, że po krótkim wiosennym cięciu dobrze wyglądają
paulina_ns 06:28, 27 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Właśnie też chciałam zapytać jakim florowitem?

Paulinka ja w tym roku pierwszy raz pod ID i Evergold (przypominam, że obie te trawy nie chcą u mnie rosnąć) podsypałam nawozem do trawnika i wiesz, że po krótkim wiosennym cięciu dobrze wyglądają

No tak Mirelka, bo przecież to też trawy ja już cierpliwości do nich nie mam, najgorzej one właśnie mi rosną i pewnie dluuugo jeszcze poczekam, aż będą normalnie wyglądały, bo teraz to one wyglądu za bardzo nie mają później wstawię zdjęcia to sama zobaczysz.
_Martini_ 07:31, 27 maj 2017

Na nowej rabatce już za rok będziesz miała efekt wow. W tle są hortensje?
kaz742011 21:32, 27 maj 2017

Tło piękne. Mam nadzieję że u mnie też tak pięknie będzie przyrastać. A co do żadnego efektu to sobie chyba żartujesz. Ja dzisiaj posadziłam stipę pomiędzy berberysami i tam dopiero jest żaden efekt. Z lupą można ją zobaczyć .
paulina_ns 07:41, 28 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Na nowej rabatce już za rok będziesz miała efekt wow. W tle są hortensje?

Oby, oby, już doczekać się nie mogę tak, w tle jest szpaler hortensji limelight i ciekawa jestem efektu tego roku