Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Makao_J 11:34, 26 lip 2017

Ładny krzaczek Polar Bear kupiłaś. Bardzo fajny. Mój zaczyna kwitnienie. Jestem ciekawa jak będą wyglądać za rok bo ten rok świeżo wsadzone hortki to tylko się aklimatyzują.

Phantom to też taka hortka którą warto mieć w ogrodzie.

Margerytka40 11:36, 26 lip 2017

Z polar bear będziesz zadowolona . To śliczna hortensja. U mnie właśnie teraz zachwyca swoimi limonkowymi teraz kwiatuchami
paulina_ns 11:38, 26 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Ładny krzaczek Polar Bear kupiłaś. Bardzo fajny. Mój zaczyna kwitnienie. Jestem ciekawa jak będą wyglądać za rok bo ten rok świeżo wsadzone hortki to tylko się aklimatyzują.

Phantom to też taka hortka którą warto mieć w ogrodzie.

Aniu, a na jakim stanowisku u Ciebie rośnie? Nadaje się na patelnie? Nie chce żeby stało mi się z nią jak z grandiflora, czyli na chwilę obecną ma całe poprzypalane liście i kwiaty...
paulina_ns 11:39, 26 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Z polar bear będziesz zadowolona . To śliczna hortensja. U mnie właśnie teraz zachwyca swoimi limonkowymi teraz kwiatuchami

Asiu ta jeszcze pąków kwiatowych nie ma, mam nadzieję,że zakwitnie w tym roku chyba chociaż jednym i to samo pytanie co do Ani na jakim stanowisku u Ciebie rośnie? Nadaje się na patelnie?
Margerytka40 11:49, 26 lip 2017

Paulinka u mnie jest na słońcu ale w miejscu dość wilgotnym. Grandiflora też i nigdy mi jej nie przypala. Nie wiem czemu u Ciebie przypalona. Nie dostała czasem zimnej wody po liściach i kwiatach?
Catalinasdiary 11:50, 26 lip 2017

Ja na patelni mam Kuyshu i nie pali jej liści. A słońce ma całyyyyyyy dzień.
Makao_J 11:52, 26 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Aniu, a na jakim stanowisku u Ciebie rośnie? Nadaje się na patelnie? Nie chce żeby stało mi się z nią jak z grandiflora, czyli na chwilę obecną ma całe poprzypalane liście i kwiaty...

Uuu to kiepsko z Grandiflorą.

Moja rośnie w słońcu do 15:00. Później dom ją zasłania. Nie zauważyłam by coś się z nią działo ale u mnie w tym sezonie ze słońcem krucho
Na patelni mam Magical Candle już drugi sezon i jej na pewno nie szkodzi.

Grandiflora najwyraźniej musi w półcień.
iwka 11:54, 26 lip 2017

polar są cudne mam je od ubiegłego roku i w tym dopiero widać jakie sztywne maja gałązki. Co prawda jeszcze nie kwitną u mnie ale już za momencik

u mnie rosną na patelni, dopiero po południu maja trochę cienia. Zastanawiałam się właśnie dlaczego liście od spodu zółkną, bezmyślnie wężem leję po nich, może być że od zimnej wody, faktycznie.
paulina_ns 11:54, 26 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Paulinka u mnie jest na słońcu ale w miejscu dość wilgotnym. Grandiflora też i nigdy mi jej nie przypala. Nie wiem czemu u Ciebie przypalona. Nie dostała czasem zimnej wody po liściach i kwiatach?

Asiu u mnie grandiflora wygląda tragicznie, liście jej tak popalilo,że uschly prawie wszystkie, kwiaty też brązowe, a od posadzenia była regularnie podlewana. Ja jej zimnej wody nie lałam chyba,że mąż jak ja wężem ogrodowym podlewal, chociaż tyle razy mu pokazywałam jak ma podlewać.
zoja 12:08, 26 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Asiu u mnie grandiflora wygląda tragicznie, liście jej tak popalilo,że uschly prawie wszystkie, kwiaty też brązowe, a od posadzenia była regularnie podlewana. Ja jej zimnej wody nie lałam chyba,że mąż jak ja wężem ogrodowym podlewal, chociaż tyle razy mu pokazywałam jak ma podlewać.

a może ona odchorowuje szkółkę? zmianę miejsca? może wcześniej stała w cieniu i nie zna słońca?
ja moje hortensje leję po liściach i kwiatach bo zraszaczem podlewam i nic im się nie dzieje, ale są do tego przyzwyczajone od wiosny