Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:06, 26 lip 2017

Catalinasdiary napisał(a)
Ja wsadzałam 2 Chopiny na rabacie poludniowej przy schodach i tez mam małe krzaki. Sporo się zabudowały i raz kwitł 1 kwiatem, teraz 2 pak się szykuje. Ale ja kupilam maleństwa z marketu. Pieknie pachnie i kwiatry sie długo utrzymywały. I też dlugo czekalam aż pąk się rozwinie.

Catelina dzięki za informacje pozostaje czekać, aż pąki rozwinie, a z tego co piszesz warto

paulina_ns 11:13, 26 lip 2017

Dzisiaj u nas bez deszczu, ale chłodnawo, wykorzystując pogodę zrobiłam małe przemeblowanie z jeżówkami Jeżówka ' southern Belle' przeniosłam bardziej z przodu, obok hortensji, jest niska i rozchodniki ją prawie w całości zasłaniały, a poza tym chciałam dodać jeszcze trochę koloru przy hortkach.

Przy końcu szpaleru z drugiej strony również posadziłam tą samą odmianę.
paulina_ns 11:18, 26 lip 2017

Na miejscu ' Southern Belle' wśród rozchodników i vanilek zakupiłam dzisiaj taką odm. ' White double delight' jest ona wyższa, chociaż mniej się oznacza wśród tej całej gęstwiny, ale myślę, że jak wszystko nabierze koloru będzie widoczna musi być, bo bardzo mi się spodobała

paulina_ns 11:21, 26 lip 2017

Przy okazji dokupiłam jeszcze jedną danicę, żeby dokończyć część z różami i carexem montanną, carex nie widoczny póki co, ale jest pomiędzy kulkami

paulina_ns 11:22, 26 lip 2017

No i kurczę nie mogłam się oprzeć, niepotrzebnie się wracałam zerknąć jeszcze czy mają hortensję Phantom

paulina_ns 11:22, 26 lip 2017

Przy okazji Madziu zrobiłam Ci zdjęcie moich 5 letnich danic, jak widzisz, aż tak szybko nie rosną

Tak jak wcześniej Ci pisałam, ścinam je wczesną wiosną i tyle.
zoja 11:25, 26 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
zakupiłam dzisiaj taką odm. ' White double delight' jest ona wyższa, chociaż mniej się oznacza wśród tej całej gęstwiny, ale myślę, że jak wszystko nabierze koloru będzie widoczna musi być, bo bardzo mi się spodobała

ile u Ciebie w szkółce chcą za tą jeżówkę? i inne odmianowe?
paulina_ns 11:28, 26 lip 2017

zoja napisał(a)

ile u Ciebie w szkółce chcą za tą jeżówkę? i inne odmianowe?

Zoja od 12- 18 zł, za tą zapłaciłam 15 zł .
m_gocha 11:31, 26 lip 2017

Jak zwykle superowe zakupy. Jeżówka śliczna
Zakupy w tym samym miejscu, gdzie poprzednio?
Jeżeli tak to może jakaś rabatowa karta stałego klienta?
Ja kiedyś dostałam taką w H jak tam często zaglądałam i z reguły zawsze coś mi wpadło w oko bo dokładnie tak jak i Ty niepotrzebnie jeszcze gdzieś zerknęłam
paulina_ns 11:34, 26 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Jak zwykle superowe zakupy. Jeżówka śliczna
Zakupy w tym samym miejscu, gdzie poprzednio?
Jeżeli tak to może jakaś rabatowa karta stałego klienta?
Ja kiedyś dostałam taką w H jak tam często zaglądałam i z reguły zawsze coś mi wpadło w oko bo dokładnie tak jak i Ty niepotrzebnie jeszcze gdzieś zerknęłam

Gosiu tak w tym samym miejscu mam do tej szkółki 10 min samochodem, czasem myślę,że niestety tylko tyle hihi karty stałego klienta nie dostałam, ale Panie tam zawsze jakiś rabat mi dadzą, nie duży, bo nie duży, ale zawsze coś