Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:59, 14 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Może nie będzie tak źle, już się w pogodzie zmienia...tylko w weekend ma być na minusie a od poniedziałku plusy

Niestety nie u nas, u nas do - 14 zapowiadają przez kilka dni...
Magleska 16:31, 14 mar 2018

fajna ta kompozycja w donicy
u nas już podają ,że tylko w wekend na minusie ,a od poniedziałku po 3,4 stopnie na plusie ,.....może jeszcze się zmieni
ja nic nie okrywam .....mam tylko cichutką nadzieję ,że roślinki przeżyją

a czosnki mi jeszcze nie wychodzą ....
paulina_ns 16:45, 14 mar 2018

Magleska napisał(a)
fajna ta kompozycja w donicy
u nas już podają ,że tylko w wekend na minusie ,a od poniedziałku po 3,4 stopnie na plusie ,.....może jeszcze się zmieni
ja nic nie okrywam .....mam tylko cichutką nadzieję ,że roślinki przeżyją

a czosnki mi jeszcze nie wychodzą ....

Madziu takich kompozycji będzie 5, bo do tylu koszyczków posadziłam tulipany no to zazdroszczę prognozy u nas ma być od soboty przez ponad tydzień być na - właśnie sama jestem zdziwiona tymi czosnkami, coś mi się wydaje,że za szybko się pokazują w innych miejscach trochę mniejsze, ale też już dają znać życia po zimie
Monia81 20:28, 14 mar 2018

Piękna ci wyszła ta donica z tulipanami, będzie na co patrzeć
Ja nie przykrywam tulipanów na rabacie, w końcu to wiosenne kwiaty, które do takich warunków są przyzwyczajone...
kaz742011 20:38, 14 mar 2018

Ależ będzie pięknie jak wyjdą Ci te tulipany. Znowu będę zielona z zazdrości bo ja oczywiście nie posadziłam ani jednego. Ale zrobiłam to z premedytacją, nie bedę nornic karmić! Chociaż w sumie mogłam posadzić w doniczkach, nie pomyślałam.
m_gocha 20:53, 14 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj byłam w centrum ogrodniczym pełno już stokrotek, bratków, krokusów, irysów, narcyzów nie kupiłam nic stwierdziłam,że bez sensu dawać już kwiaty na taras jak mają być takie - temperatury, ale nie powiem kusiło bardzo

Paulina a ciemierniki były?
zoja 21:13, 14 mar 2018

kaz742011 napisał(a)
Ależ będzie pięknie jak wyjdą Ci te tulipany. Znowu będę zielona z zazdrości bo ja oczywiście nie posadziłam ani jednego. Ale zrobiłam to z premedytacją, nie bedę nornic karmić! Chociaż w sumie mogłam posadzić w doniczkach, nie pomyślałam.

za rok kup tulipany i korony carskie - podobno odstraszaja nornice... czy to sie sprawdza okaze sie wiosna, bo u Tesciowej tak zrobilam a ona miala szkodnik... kły tulpipanow sa wiec chyba działa
kaz742011 21:46, 14 mar 2018

zoja napisał(a)

za rok kup tulipany i korony carskie - podobno odstraszaja nornice... czy to sie sprawdza okaze sie wiosna, bo u Tesciowej tak zrobilam a ona miala szkodnik... kły tulpipanow sa wiec chyba działa

Zoja dziękuję . Jak sposób działa to może w końcu tulipany posadzę.
Zana 22:37, 14 mar 2018

Tulipanki w mchu, no cudnie. W ogóle jakie duże u Ciebie już czochy i tulipany.
paulina_ns 06:56, 15 mar 2018

Monia81 napisał(a)
Piękna ci wyszła ta donica z tulipanami, będzie na co patrzeć
Ja nie przykrywam tulipanów na rabacie, w końcu to wiosenne kwiaty, które do takich warunków są przyzwyczajone...

Monia w sumie masz rację, ale ja tak mam agrowłókninę niepotrzebną, więc tak na wszelki wypadek okryję, zaszkodzić nie zaszkodzi