Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 18:18, 18 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu a ja mam tylko te najzwyklejsze pomarańczowe przy oczku
Muszę jednak zrobić ten ogród na drugiej działce bo wasze liliowce takie cudne Plantację tam zrobię chyba

Sioitra nie zastanawiaj sięm nawet, tylko plantacje zakładaj, bo to soom cuda nad cudami
Mala_Mi 18:20, 18 sty 2014

Muminka na chwilę pokazałam.. jak chcesz to zajrzyj do Doliny
malgorzata_s... 18:21, 18 sty 2014

Agania napisał(a)

Sioitra nie zastanawiaj sięm nawet, tylko plantacje zakładaj, bo to soom cuda nad cudami

No właśnie cały czas podglądam tyle odmian że głowa mała Tylko że one sporo miejsca potrzebują a u mnie tego brak Chciałam działkę 25 arową zaorać i coś troszkę podziałać ale ten zbój traktorzysta mnie olał i nie zaorał Sama chyba zaorzę. Buziolki.
Agania 18:25, 18 sty 2014

U mnie glina, wciąż szukam kompostu, wożę od mamy i z działek, próchnicy nigdy nie spotkałam w marketach i w oklolicznych szkókach, jest na prawdę ubogo, zdobywam, kupować ziemię za pieniążki muszę, komnpost mój własny będę mież za około 3 lata
ewsyg 18:27, 18 sty 2014

Agania napisał(a)

Ewuś, każdego jednego kcem, pi,,,,ękności pokazujesz i Kwanzo na ostatnim zdjęciu, miałam go na liście zakupowej, piękny jest

On też już chyba nadaje się di dzielenia. Sama nie wiem którego lubię najbardziej. Kwanzo ma fajne wysokie, ale sztywne nogi, mocny pomarańczowy kolor z czerwono-koralowym rysunkiem. Ja liliowce zbieram już parę lat więc nie mam jakiś super piękności. Łukasz ma fantastyczne nowości. W tym roku mus też kupić. Wiesz Agatko ja mam nową i to chyba wielką miłość - jeżówki Już sama nie wiem, które bardziej kocham. Jeżówki długo kwitną i też maja piękne kwiaty, liliowce maja też zachwycające liście.

Jeżówka Aloha ( ta mnie wciąż zachwyca). Posadzę jej całe łany pod brzozą

W naturze ma kolor budyniu waniliowego

ewsyg 18:50, 18 sty 2014

Jak chcesz Aga to usunę tą jeżówkę
Agania 18:52, 18 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Muminka na chwilę pokazałam.. jak chcesz to zajrzyj do Doliny

Piękny cukiereczek , widziałam, za zamieszanie przepraszam, ale te chwile są takie wyjątkowe, że sama głupieję, jeszcze raz gratuluje wnuka Feliksa Aleksandrra
Agania 18:56, 18 sty 2014

ewsyg napisał(a)

On też już chyba nadaje się di dzielenia. Sama nie wiem którego lubię najbardziej. Kwanzo ma fajne wysokie, ale sztywne nogi, mocny pomarańczowy kolor z czerwono-koralowym rysunkiem. Ja liliowce zbieram już parę lat więc nie mam jakiś super piękności. Łukasz ma fantastyczne nowości. W tym roku mus też kupić. Wiesz Agatko ja mam nową i to chyba wielką miłość - jeżówki Już sama nie wiem, które bardziej kocham. Jeżówki długo kwitną i też maja piękne kwiaty, liliowce maja też zachwycające liście.

Jeżówka Aloha ( ta mnie wciąż zachwyca). Posadzę jej całe łany pod brzozą

W naturze ma kolor budyniu waniliowego

Jeżówki to moja druga miłość , też mam ich kilka, jeśli wklejasz u mnie to nic nie usuwaj
Agania 19:02, 18 sty 2014

Szukam sposobu, źeby je podzielić, ale na razie to są zeszłoroczne sadzonki, moja bylinówka rośnie i siem rozrasta, trzyletnie jeżówki dopiero zacznę dzielić
Jak będę próbować
Spróbuję karpę , przeciąć na pół, doyspię kompostu, na tym podziale po 2 miesiącach planuję cięcie, uzyskam nową sadzonkę, albo pożegnam się z roślinką
ewsyg 19:03, 18 sty 2014

To jeżówki wklejamy u mnie żeby nie było zbytniego zamieszania. Chętnie przyjmę Twoje jeżówki