Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 18:04, 19 sty 2014

Zestawienia, bylin, które kwitną wśród drzew i krzewów, takie najbardziej lubię

Madziarzeszow 18:35, 19 sty 2014

Ależ rarytasy pokazujecie
JoannA 18:59, 19 sty 2014

Ale u Ciebie Aganiu wiosennie się zrobiło po takiej porcji zdjęć. Co ja mówię, to prawdziwe lato!
A u nas śnieżyca, wiatr gwiżdże niemiłosiernie. Nawet psica na spacer nie chce dziś wyjść, a co dopiero my
pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 22:38, 19 sty 2014

Marudzisz idzie Ci dobrze..
I chętnie kiedy zajadę do Ciebie.... bo masz to co tygryski lubią najbardziej.... oczywiście oprócz brykania..
Kindzia 20:31, 20 sty 2014

Na jakie piękne zdjęcia trafiłam

Do Pisarzowic się postaram z całych sił

Pozdrówka
grazyna 21:02, 20 sty 2014

Jakie piękne byliny są w Twoim ogrodzie, och i ach Pozdrowionka zostawiam Na spotkanie majowe oczywiście piszę się
Agania 19:02, 21 sty 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Ależ rarytasy pokazujecie

Madziu, to ta tęsknota za wiosną i latem

Wczesną wiosną jak tylko pojawią się bratki od razu kupuję na taras

Zdjęcia z maja, ale w marcu już wsadzam brateczki do donic
Agania 19:54, 21 sty 2014

JoannA napisał(a)
Ale u Ciebie Aganiu wiosennie się zrobiło po takiej porcji zdjęć. Co ja mówię, to prawdziwe lato!
A u nas śnieżyca, wiatr gwiżdże niemiłosiernie. Nawet psica na spacer nie chce dziś wyjść, a co dopiero my
pozdrawiam serdecznie

Joasiu, w tą zimę to aż nie mogę uwierzyć, ale wolałabym śnieg i zimę, u nas deszcz wracając z pracy temperatura, spadła do -2, pod domem szklanka, a na roślinach zmarznięty deszcz, dla roślin to chyba dobrze, ale drogi są niebezpieczne, aż boję się jutra i wyjazdu do pracy, bo u nas jest szczególnie niebezpiecznie, dużo wypadków i sami już mamy różne doświadczenia, ale trzymajmy się w zdrowiu

Moja kicia chora, jeszcze byliśmy z nią u weta, podtruta, dostała 4 zastrzyki i dwa podskórne nawadniające, bo nie jadła i nie piła od niedzieli, słaba jest, ale poprawia się, bo chlipnęła sobie z talerzyka i grzeje się przy kominku

Oczywiście chlipie wodę i to teraz.... to już się jej popraiwa....... mogę spokojnie w...rócić do wiosny i pokazać jeszcze trochę bratków

a po bratkach czas na petunie

oczywiście te niebieskości i fiolety z bielą za mną chodzą i clematis rozkwita

i pierwsze poduszkowce i wiosenne byliny

JoannA 20:08, 21 sty 2014

Aganiu, u nas prawdziwa zima. Dużo śniegu i codziennie mrozek, z iglaków już 2 razy strząsałam śnieg bo się bałam złamań i odkształceń. Dzisiaj rano -8 i bardzo ślisko, przez 2 dni padał marznący deszcz. Ale jesteśmy przyzwyczajeni do takich warunków i jakoś przetrwamy.
Podruta kicia? Co się stało? Żal mi biduli Będzie dobrze Aganiu, najważniejsze że coś pochlipała bo to oznaka powrotu do zdrowia. Trzymam kciuki.
buziole zostawiam
Agania 20:37, 21 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Marudzisz idzie Ci dobrze..
I chętnie kiedy zajadę do Ciebie.... bo masz to co tygryski lubią najbardziej.... oczywiście oprócz brykania..

Ja maruda..... żebyś ty mnie widziała jak ja marudzę przed pracami, które trudno nazwać remontem, to dopiero wykończeniówka i połączenie stylu klasycznego z nowoczesnym( salon kominkowy\telewizornia)
- pierwsze marudzenie, wykonanie schodów drewnianych, w kolorze którego nie ma w katalogu,
- 17m balustrady z kutego metalu, ale to ma być kucie artystycznie, każdy element, będzie wyginał się
inaczej, bo to musi być drzewo z gałązkami,
- ścianę będziem tynkować trawertynem, na to koloryzacja i odpowiednie kolory i znowu marudzenie,
- rysunek drzewa na ścianie, które będzie niby wrastać w drzwi itp.

Realizacja zbliża się wielkimi krokami, jak mi czas upłynie po tej remontówce i skończę marudzenie, to może zajedziesz do mnie i wtedy to nawet pobrykamy jak tygryski