Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Kondzio 19:51, 21 paź 2013

Agania napisał(a)

Niebieski kolor szczególnie mnie zaskoczył, bo ten kolorek uwielbiam w ogrodzie
ja też kiedyś miałem mieszkanie pomalowane na niebiesko hi hi hi ale już nie mam tego mieszkania ale mam dom hi hi hi
Agania 19:51, 21 paź 2013

GorAna napisał(a)
Niby późna jesień a u Ciebie piękne kwiaty kwitną....i jeszcze z kropelkami wody
Pozdrawiam.....kielichowca przytnę na wiosnę daje mu ostatnią szansę

Poprowokuję Cię na wiosnę, tymi kielichami
Agania 19:56, 21 paź 2013

alinak napisał(a)
mimo jesieni koloru u ciebie dostatek . tojady super . ja dzisiaj przesadzałam klona już bez liści . wydostałam go z rabaty kamiennej spod szmaty . zauważyłam że marnie się mu pod nią żyło
To bardzo dobrze zrobiłaś Alinko, fuj z tą szmatą z ogrodu, pogoda na przesadzanie super, życzę Twojemu klonikowi jak najlepiej, to podlewaj go teraz, a fajne miejsce mu znalazłaś?
Dziękuję za odpowiedź w sprawie róż, adresy na www czas poszukać
malgorzata_s... 20:09, 21 paź 2013

Cudowne foty.Buziak
paulina_ns 20:26, 21 paź 2013

Agania napisał(a)
Pualinko w pierwszych dwóch latach po posadzeniu okrywać trzeba, zawsze okrywy robię przez 3 lata od wsadzenia, lepiej dmuchać na zimne

A czym okrywasz? robisz też kopczyk z ziemi? Właśnie czytałam,że klony są bardzo delikatne i nawet starsze okazy potrafią paść, ale widzę,że na tym forum kilka osób ma i to już duże, więc może i mi się uda
Agania 20:58, 21 paź 2013

Paulinko, kopczykuje się róże, nic innego przynajmniej ja nie kopczykuję, ściółka z kory 10 cm max wystarczy pod roslinkę, ja wolę zrobić snopka ze słomy, bo to natruralnie oddychająca osłona, a agrowłóknina jest sztucznym tworem, więc roślinę zaparza, szczególnie na wiosnę jak się trafiają słoneczne dni, a zagrażają im przymrozki. Masz też dużą otwartą przestrzeń, więc osłony są konieczne, bo marznący wiatr, jest zabójczy dla naszych roślin
Mala_Mi 21:30, 21 paź 2013

Efekty nowego aparatu obejrzałam.... próba udana..... ależ u Cibie jeszcze kwitnie...

Ogrody mamy podobne i mordki psów też

Listę chciejstw też mamy.....

No taka bratnia dusza z Ciebie
paulina_ns 21:58, 21 paź 2013

Agania napisał(a)
Paulinko, kopczykuje się róże, nic innego przynajmniej ja nie kopczykuję, ściółka z kory 10 cm max wystarczy pod roslinkę, ja wolę zrobić snopka ze słomy, bo to natruralnie oddychająca osłona, a agrowłóknina jest sztucznym tworem, więc roślinę zaparza, szczególnie na wiosnę jak się trafiają słoneczne dni, a zagrażają im przymrozki. Masz też dużą otwartą przestrzeń, więc osłony są konieczne, bo marznący wiatr, jest zabójczy dla naszych roślin

Chodziło mi właśnie o taką osłonkę z kory,żeby zrobić jak nie kopczyk to górkę? hehe, chyba dziś już za bardzo jestem zmęczona i mózg mi się przegrzewa, bo nie potrafię dobrać słów Niestety u mnie w zimie zamieci śnieżnych nie brakuje, w tamtym roku śnieg i wiatr na wjeździe zrobiły mi taką zaspę, że godzinę musiałam odśnieżać, żeby wjechać na działkę samochodem. pozdrawiam i idę spać, żeby więcej głupot nie pisać
Agania 21:59, 21 paź 2013

Kondzio napisał(a)
ja też kiedyś miałem mieszkanie pomalowane na niebiesko hi hi hi ale już nie mam tego mieszkania ale mam dom hi hi hi
Kondziu fajny ten niebieski kolor , domów w niebieskim nie mamy, ale śródziemnomorskie klimaty w ogrodach i w ogrodowej architekturze bardzo mi się podobają
AgnieszkaW 19:04, 22 paź 2013

Klony śliczne, kwiaty u Ciebie jeszcze kwitną w najlepsze i wcale nie widać, że to koniec padździernika. Pozdrawiam serdecznie