Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

siakowa 16:50, 21 sty 2015

Kasik napisał(a)
Aga - sadzonki bukszpanu są u nas na plantacji. Jest to plantacja małych sadzonek- druga -pod Wrockiem jest tego samego plantatora, tylko tam rosną już kulki.
Jeśli będziesz chciała- to ci kupię.
Widujemy się często z Kasią z Zabrza- to i nie będzie problemu z dowozem.

zdjęcie sadzonki mogę u Ciebie wkleić- każda po 1,50

Buziak

Halo halo hello hello ! Jestem Kasia tez ze slaska, poszukuje takich pieknyxh buksow!!! Czy moge prosic o jakies info kto gdzie kiedy i czy aktualne ? Buziam
Iwk4 17:44, 21 sty 2015

Agania napisał(a)

Już jestem ciekawa jakie ja posadzę

Ale piękne, ja też chcę Na różową rabatę.
Iwk4 17:46, 21 sty 2015

A te buksy wysyłkowo też można? Jak tak, to proszę o namiary na priv
horcia 18:26, 21 sty 2015

Witaj Agania masz piękny ogród i rośliny podobne do tych, które ja mam w starych nasadzeniach. U Ciebie to tak naturalnie wygląda a ja niewiem gdzie je mogę wykorzystać i z czym skomponować.Muszę dokładnie przyjżeć się Twoim rabatom, wpadnij do mnie może jakieś rośliny pomożesz mi rozpoznać.
Kasik 20:11, 21 sty 2015

Dziewczynki kochane- muszę troszkę ostudzić zapędy, ale nie jestem w stanie spełnić wszystkich próśb o buksiki.

Plantacja jest oddalona ode mnie trochę, a ja nie jestem mobilna, a co za tym idzie ,muszę angażować w te wypady kogoś bliskiego i tylko w sobotę (oni są na plantacji do południa, a ja w tygodniu- wiadomo - pracuję).
Do Kasi na Śląsk jeździmy w trójkę i dodatkowo z klatką dla psa, bagaże na parę dni i prawie całe auto pełne. Kasia do nas w takim samym składzie, w związku z tym tylko trochę miejsca zostaje na przewiezienie czegoś dodatkowo.

Jeśli będę jechała luźniejszym autem, to obiecuję przywieźć ile będę mogła, ale o to wyjdzie w praniu- będę trąbić. .

Mogę obiecać, że jeśli ktokolwiek z Waszych znajomych lub Wy sami będziecie w okolicach, to służę namiarem i pokieruję gdzie trzeba, by pomóc w zakupach.

Mala_Mi 21:29, 21 sty 2015

Kasik napisał(a)
Dziewczynki kochane- muszę troszkę ostudzić zapędy, ale nie jestem w stanie spełnić wszystkich próśb o buksiki.

Plantacja jest oddalona ode mnie trochę, a ja nie jestem mobilna, a co za tym idzie ,muszę angażować w te wypady kogoś bliskiego i tylko w sobotę (oni są na plantacji do południa, a ja w tygodniu- wiadomo - pracuję).
Do Kasi na Śląsk jeździmy w trójkę i dodatkowo z klatką dla psa, bagaże na parę dni i prawie całe auto pełne. Kasia do nas w takim samym składzie, w związku z tym tylko trochę miejsca zostaje na przewiezienie czegoś dodatkowo.

Jeśli będę jechała luźniejszym autem, to obiecuję przywieźć ile będę mogła, ale o to wyjdzie w praniu- będę trąbić. .

Mogę obiecać, że jeśli ktokolwiek z Waszych znajomych lub Wy sami będziecie w okolicach, to służę namiarem i pokieruję gdzie trzeba, by pomóc w zakupach.

Kasieńko dziewczyny Cię pytają o namiar na szkółkę nie o przywożenie .... nie możesz robić zakupów dla każdego.... Ale jak masz jakiś kontakt i nie jest to tajemnicą, to możesz podać na PW.... zwykle się dzielimy informacjami co gdzie i po ile można kupić ... sama trąbię gdzie można kupić prenumeratę Gardners World za pół ceny.
Napia 22:52, 21 sty 2015

Agania napisał(a)

Jak szukasz miejsca dla cyprysika, to ten odmianowy Jubille powinien rosnąć bardzo wąsko i dużo miejsca nie zajmie...ja swojego trochę dołem przytnę.

Ten fiolet, to faktycznie bordowy akcent...to jest klonik palmowy odmiana Filigree Lace

Śliczny ten klonik, rozumiem, że on z tych krzaczastych. Jak radzi sobie z mrozami? U Ciebie teoretycznie zimniej niż u mnie, ale w moim ogrodzie na razie jeszcze hulają wiatry i nie każda roślinka da radę, dlatego pytam
Napia 23:02, 21 sty 2015

Gratulacje n 7 setek I kwiatek

Milka 17:33, 22 sty 2015

O już plany wiosenne, mowa o kolorach i połączeniach...i na klonika sobie popatrzyłam
Gardener27 18:22, 22 sty 2015

Witam

Wątek pędzi jak szalony albo to ja mam takie zaległości Wszystkiego naj na kolejną setkę Trochę poczytałem o planach i zakupach Bratkowe zdjęcia pooglądałem i zapachniało mi wiosną Co do bukszpanów z Obi kupowałem na wiosnę w Krakowie i muszę powiedzieć że są trochę oszukane Niby sprzedawali je w doniczkach co by świadczyło że tak sobie rosły a tu nic z tych rzeczy Przed sprzedażą zostały wytargane z gruntu i bardzo sprytnie posadzone do doniczek Miały za bardzo skrócone korzenie i przez cały sezon chorowały Pomidory myślę że nie ma sensu bardzo wcześnie siać bo rosną jak szalone na parapecie w domu a można je sadzić dopiero po ostatnich przymrozkach Ja robię to dopiero pod koniec lutego i zawsze są duże i ładne