Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Eli

Ogród Eli

Kasya 12:39, 16 wrz 2014

Tusiala napisał(a)
A mój Mąż chciałby bażanty w ogrodzie. Po tym, co napisałaś, już na pewno nie dam się namówić. Niech idzie na pole tam je znajdzie

A ja miałam cała zimę bazanty
Najpierw pod kamnik przychodził 1 a potem z kolegą
Mala_Mi 20:52, 17 wrz 2014

elzbieta_g napisał(a)
jeszcze eMa gdzieś zapisać ...i moim przypadku teściową...i mamy luzik od garów

Ty wiesz, że mi sie taka wizja bardzo podoba.. i jakbym siebie słyszała.. tyle, że dziecioków już nie mam na stanie, a teściowej też ..

Pięknie masz w ogródeczku. W pniaka możesz posadzić rojniki czy takie podobne.
Róże zdrowiutkie, aż miło popatrzeć .. a sarenki śliczne, ale gdzieś 200 metrów dalej..

Kulki to nawóz. We wrzosach nie ma opuchlaków A że dorosłe znajdujesz.. nie dziw jak są.. mi zeżarły w tym roku rozchodniki..grrr
elzbieta_g 21:25, 17 wrz 2014

Kasia wszystkożerni to właściwe określenie

Agata dynia na kompostowniku chowana

Marta zamiast bażantów polecam pawie naprawdę...widziałam w prywatnych ogrodach

Kasia bażanty ładne...nawet mam wypchanego ...na ścianie w domu rodzinnym , bo mój szwagier był myśliwym ale w moim ogrodzie niekoniecznie ich chcę

Aniu co do obiadów to lubię gotować ...coś fajnego , niekoniecznie tradycyjnego ale jak mi ktoś się nie wtrąca i do garów nie zagląda lubię ciszę ludzką w kuchni
róże pierwszy raz w tym roku pryskałam na grzyba i jestem mega zadowolona, do tej pory zieloniutkie a w poprzednich latach , o tej porze były łyse , bez liści
wrzosy z kulkami...może i nawóz ale się przestraszyłam na maxa bo to samo było w żurawkach, rh, i wszystkim co kupiłam w mojej szkółce...teraz wiem , że to nawóz ale wtedy myślalam , że padnę na zawał , bo każdą ,,lewą''złotówkę przeznaczałam na roślinki a nie jak normalna baba na ciuchy do tej pory chodzę w tramkach

jesień na dobre...klucz jakiś dużych ptaszków...boćków?żurawi? nie wiem...inteligentne bestie tak równio lecieć

Kasya 21:59, 17 wrz 2014

takiego duzego klucza to jeszcze nie widzialam

bociany to odlatuja w sierpniu...daleko maja
Ania74 21:35, 19 wrz 2014

Kasya napisał(a)

Tak i nie w kluczu... Może to gęsi, albo żurawie...

Ela! Ale ja tu przyszłam, żeby Ci Babo Kochana podziękować!!!
Twój zachwyt nad nożem do trawy Romanika i rewelacyjna cena skłoniły mnie do natychmiastowego zakupu onego!!!
I... o matko jakie toto fajne! Sprytne ustrojstwo!
Przeleciałam moją rabatę podpłotową normalnie perszingiem. re-we-la-cja!
Jedyne co bym zmieniła to trzonek.
Poszerzyłabym go na górze - ale to kwestia czasu jak go udoskonalę

Ania74 21:36, 19 wrz 2014

A u nas jelenie ryczą za oknami w nocy ... Rykowisko ciągle trwa
elzbieta_g 22:11, 19 wrz 2014

Kasya napisał(a)

boćki ....chyba nie wszystkie bo wczoraj jeden spacerował po łące
elzbieta_g 22:16, 19 wrz 2014

Ania74 napisał(a)

Tak i nie w kluczu... Może to gęsi, albo żurawie...

Ela! Ale ja tu przyszłam, żeby Ci Babo Kochana podziękować!!!
Twój zachwyt nad nożem do trawy Romanika i rewelacyjna cena skłoniły mnie do natychmiastowego zakupu onego!!!
I... o matko jakie toto fajne! Sprytne ustrojstwo!
Przeleciałam moją rabatę podpłotową normalnie perszingiem. re-we-la-cja!
Jedyne co bym zmieniła to trzonek.
Poszerzyłabym go na górze - ale to kwestia czasu jak go udoskonalę

klucz nie wiem z czego się skladał ale ptaszyska były duuuuże
a sprzęt ...ja zadowolona...M przeostrzył boszem i tnie jak brzytwa dawni takiego ostrego sprzętu nie używałam

jelenie to u mnie co noc ryczą... teraz mniej słychać bo okno zamknięte z ;powodu ochłodzenia klimatu
Viola 22:32, 19 wrz 2014

elzbieta_g napisał(a)

nie mam a do mnie wchodzą i sarny, i zające, i konie , obce psy, koty, bażanty , te ostatnie fajnie rozgrzebują pazurami wszystko masakra

O matunio, ja też jeszcze nie ogrodzona, a jak mi zjedzą te dzikie bestie moje roslinki, to niewiem co im zrobię. U mnie wszystko chodzi co dzikie oprócz wilkow i niedźwiedzzi. Chyba ... Dwa lata temu rzucilam zającom marchewki bo ptzychodzily, ale nie mialam jeszcze wtedy krzaczków, to było fajnie bo na tarasie siedziały i te marchewki jadły. A teraz chyba dyżury wyznaczę
elzbieta_g 22:40, 19 wrz 2014

Viola napisał(a)

O matunio, ja też jeszcze nie ogrodzona, a jak mi zjedzą te dzikie bestie moje roslinki, to niewiem co im zrobię. U mnie wszystko chodzi co dzikie oprócz wilkow i niedźwiedzzi. Chyba ... Dwa lata temu rzucilam zającom marchewki bo ptzychodzily, ale nie mialam jeszcze wtedy krzaczków, to było fajnie bo na tarasie siedziały i te marchewki jadły. A teraz chyba dyżury wyznaczę

no i nie wiadomo czy się cieszyć z nawiedzonej dziczyzny czy ją straszyć mój pies już w ogóle nie reaguje, olewa sprawę i śpi w najlepsze