Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 19:07, 02 cze 2014

Nikita napisał(a)
Witaj Kasiu zaglądam co słychać...czytałam, że dość "mokro" u ciebie. Słoneczka życzę....pokazuj jeżówki

Jeżówki ukryłam na razie w przechowalniku. Na rabacie docelowej mokro aż strach, a one nie lubią tego. Muszę poczekać. Ale już sobie je odnalazłam w Internecie i stwierdzam, że "Sekretny romans" pięknie brzmi i pięknie wygląda.
Bogdzia 20:04, 02 cze 2014

Macierzanka ccudnie Wam kwitnie , powojniki też piekne i szyszki koreanki ślicznie wyszły. U mnie tez deszcz bez przerwy i jeszcze długo tak ma byc , nic robic sie nie da. Pozdrawiam serdecznie.
Kasik 20:12, 02 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Macierzanka ccudnie Wam kwitnie , powojniki też piekne i szyszki koreanki ślicznie wyszły. U mnie tez deszcz bez przerwy i jeszcze długo tak ma byc , nic robic sie nie da. Pozdrawiam serdecznie.

Bożenko staram się pokazywać co ładniejsze, bo ta woda mi wiele roślin poniszczyła. A najprawdopodobniej ginie mój buczek 'Purple Fountain'. Nie dość, ze drogi niemiłosiernie, to jeszcze taki bardzo "chciany". O różach to nawet nie wspominam, plamistość już się pojawiła a pąki jakieś zapieczone i małe.

Ale to nic- przeżyjemy i się nie damy.

Buziaki
Alisonek 20:38, 02 cze 2014

Kasik napisał(a)
Zakupów w Kalsku nie zrobiliśmy wiele , ale Grześ kupił 5 winorośli - bo mu wymarzły, a ja uszczęśliwiłam się 4 jeżówkami 'Secret Affair' .

I to w dobrej cenie. Spróbuję się z nimi zaprzyjaźnić, bo u mnie ziemia ciężka, ale może?

to za rok przyjedziemy do Grzesia na winko, co??? chyba juz wtedy będa owoce, czy dłużej trzeba na nie czekać???
Kasik 20:53, 02 cze 2014

Alisonek napisał(a)

to za rok przyjedziemy do Grzesia na winko, co??? chyba juz wtedy będa owoce, czy dłużej trzeba na nie czekać???

Owocki już teraz będą, bo już je widać, ale chyba wielkich ilości z tego nie będzie. Winko w przyszłości Grzes planuje - ale nie będziemy Alu królikami doświadczalnymi- wypijemy cos z barku

A przyjechać możecie i w tym roku.
malgorzata_s... 20:56, 02 cze 2014

Kasik czytam że łatte już robisz No i sami piliście? A ja?? Zakupki znów były? Jeżówkami od Kindzi się zaraziłaś Buziole
Kasik 21:38, 02 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasik czytam że łatte już robisz No i sami piliście? A ja?? Zakupki znów były? Jeżówkami od Kindzi się zaraziłaś Buziole

A jak? robię latte. Troszkę ręcznie, troszkę z expresu ale wychodzi. No i piliśmy sami- bo przecież z tacą do Was lecieć, to troszkę by za mocno przestygła.

A o jeżówkach już dawno myślałam, tylko mi nie wzeszły i musiałam kupić już podrośnięte.

Buziak.
Aneczka 00:47, 03 cze 2014

Kasiu masz rację, je moje kwiatuszki to bakopa, no takie proste a przypomnieć sobie za chiny nie mogłam
Byliśmy w sobotę w Przytoku po róże, ale niestety nie mieliśmy czasu na odwiedziny Ale za to pochwalę się, że twoje hortensjowe patyczki mają się wspaniale i sporo z nich się już ukorzeniła A mój mąż nadal chce urządzić sad
Miałaś rację co do szkółki w Przytoku, róże od nich wyglądają rewelacyjnie w porównaniu z innymi szkółkami
Pozdrawiamy was bardzo serdecznie
Gocha 10:47, 03 cze 2014

Kasiu zapraszam po róże do Końskowoli- Zagłębia różanego na lubelszczyźnie. Święto róż zawsze w 3 niedzielę lipca o ile się nie mylę. Pozdrawiam z mokrego Lublina
Kindzia 19:11, 03 cze 2014

Trzecia niedziela lipca??? Święto róż??? Coś dla mnie

Moja latte stoi sobie samotna przy mnie...