Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Gocha 10:01, 28 maj 2014

Szczerze współczuję tej wody w ogrodzie. U nas tak zalegała woda jakiś czas temu. Teraz na razie skorupa. Wczoraj strasznie postraszyło, chmury czarne nad Lublinem wieczorem przechodziły, błyski, grzmoty, wiatry silne ale nie padało. Ja boję się wiatów i gradu. Życzę poprawy pogody. Twoje róże wyglądaja pięknie. Mnóstwo pąków mają. Moje są strasznie biedne, wszystkie pąki były zjedzone teraz muszą wytworzyć nowe dopiero wtedy będą mogły zakwitnąć. Pozdrawiam
Kindzia 11:08, 28 maj 2014

Ja, jeżeli chcę większe pąki, to wielkokwiatowym nie pozwalam na rozwinięcie tylu pączków z jednego pędu (dlatego też u Ciebie pączki są mniejsze). Po prostu obrywam te maleńkie pączki jak tylko je widać i zostawiam ze trzy, albo i jeden. W tym roku na razie na żywioł poszły, czasu jakoś nie miałam wtedy i przegapiłam...ale w następnym kwitnieniu już je dopilnuję Nawet parkowym ograniczam

I jak dzisiaj?

Buziaczki
Kasik 17:42, 28 maj 2014

Gocha napisał(a)
Szczerze współczuję tej wody w ogrodzie. U nas tak zalegała woda jakiś czas temu. Teraz na razie skorupa. Wczoraj strasznie postraszyło, chmury czarne nad Lublinem wieczorem przechodziły, błyski, grzmoty, wiatry silne ale nie padało. Ja boję się wiatów i gradu. Życzę poprawy pogody. Twoje róże wyglądaja pięknie. Mnóstwo pąków mają. Moje są strasznie biedne, wszystkie pąki były zjedzone teraz muszą wytworzyć nowe dopiero wtedy będą mogły zakwitnąć. Pozdrawiam

Dzięki Gosiu.
Życzę, by was klęski omijały, a różyczki odbiją i jeszcze zachwycą. U nas jest dalej deszczowo.

pozdrawiam.
Kasik 17:48, 28 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Ja, jeżeli chcę większe pąki, to wielkokwiatowym nie pozwalam na rozwinięcie tylu pączków z jednego pędu (dlatego też u Ciebie pączki są mniejsze). Po prostu obrywam te maleńkie pączki jak tylko je widać i zostawiam ze trzy, albo i jeden. W tym roku na razie na żywioł poszły, czasu jakoś nie miałam wtedy i przegapiłam...ale w następnym kwitnieniu już je dopilnuję Nawet parkowym ograniczam

I jak dzisiaj?

Buziaczki

Kasiula- u mnie istne pobojowisko. Czereśnia obsypana, już dobra do zbiorów , a nie ma jak wyjść z domu. Od wczoraj cały czas leje, nie przestaje. Moje żurawki maja prawie wszystkie kwiatowe łodygi pozbijane- leżą na ziemi. Róże- co zakwitły to opadają, bo wody tyle, że płatki się nie utrzymują. Chodniki całe w ziemi, a trawa to po kostki wody. Tam gdzie rośnie coś większego i w koło ma oddarnione, to zalane wodą. Powojniki tez dostały. Jedna wielka porażka.

Jedne co piękne , to chwasty- te już zasłaniają rośliny.

Chyba się popłaczę.
wietrzyk 19:24, 28 maj 2014

Kasik napisał(a)

Ala- czy i Ty przeciwko mnie? Przecież chyba przetwórnia tyle nie przerabia. On mnie załamuje.

Pomidory, 28 papryk (zaznaczam, że Grześ papryki nie lubi) - pół wsi będzie jadło. A jak przyjdzie zaraza - TFU - to będzie jazda- już Go widzę, jak chodzi i rzuca- Wiesz czym.?

Hi, hi
Kasia, wystawisz stoliczek turystyczny i odsprzedasz przejeżdżającym
Tourne mieliście fantastyczne Fotki obejrzałam Wasze i u Dziewczyn także. Fajnie...
Deszczem się nie przejmuj, po każdym deszczu wyjdzie słońce U nas też leje od wczoraj, oby większych strat nie było, damy radę
malgorzata_s... 19:32, 28 maj 2014

Kasik o matko jaki potop Współczuję a dzisiaj lepiej??? Jednak dobrze mieszkać na górce choć i u mnie kiedyś korę do szwagra spłukało. Cudne róże Dwie Kasie różane Buziam
Bogdzia 20:57, 28 maj 2014

Kasik napisał(a)

Buziaki przyjęte i cała masa wysłana do Ciebie. Jesteście cudni. Ponawiam zaproszenie w nasze strony, by to nie był jedyny raz. Kiedykolwiek i z kimkolwiek będziecie- jesteście szczerze widziani.

Kasiu wprawdzie nie jeździmy w tamte strony ale moze kiedyś sie jakaś okazja nadarzy, będę pamiętac o zaproszeniu. Dziekuje.
Kasik 21:29, 28 maj 2014

wietrzyk napisał(a)

Hi, hi
Kasia, wystawisz stoliczek turystyczny i odsprzedasz przejeżdżającym
Tourne mieliście fantastyczne Fotki obejrzałam Wasze i u Dziewczyn także. Fajnie...
Deszczem się nie przejmuj, po każdym deszczu wyjdzie słońce U nas też leje od wczoraj, oby większych strat nie było, damy radę

Chyba nic nie odsprzedam, bo mi zgnije póki wyrośnie.

A spotkania- cudowne. Dziewczyny są niesamowite,a ich ogrody piękne.
Ręce mnie swędzą, bo chwastów ogrom, ale pogoda nie odpuszcza.

Buziaki
Madziarzeszow 21:30, 28 maj 2014

Trzymam kciuki za pogodę i słoneczko. Róże zaczynają swój spektakl
Pozdrawiam cieplutko
Kasik 21:32, 28 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasik o matko jaki potop Współczuję a dzisiaj lepiej??? Jednak dobrze mieszkać na górce choć i u mnie kiedyś korę do szwagra spłukało. Cudne róże Dwie Kasie różane Buziam

Różyczki dopiero zaczynają, a pogoda bez zmian. Siedzę przed komp. i czekam na lepsze czasy.
Nawet moich nowych nabytków nie mam jak posadzić.

Buziaki i ja przesyłam