Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kindzia 10:27, 22 sie 2014

Właśnie u Marzenki o zjeździe 28.września w Wojsławicach czytałam...może byśmy się wybrali??? To niedziela.
zawitka 16:51, 22 sie 2014

Kssiu psia noga pomyliłam Kasie ha ha Przepraszam ale za to masz u mnie laurkę rosną zapisz sobie bo musisz mi przypomnieć że chcesz Wysyłąłam na wiosnę innej Kasi i pomyliłam Zmylił mnie awatarek
Kasik 17:47, 22 sie 2014

zawitka napisał(a)
Kssiu psia noga pomyliłam Kasie ha ha Przepraszam ale za to masz u mnie laurkę rosną zapisz sobie bo musisz mi przypomnieć że chcesz Wysyłąłam na wiosnę innej Kasi i pomyliłam Zmylił mnie awatarek

Dzięki Halinko- co tam, tu Kasia, tam Kasia.

A laurka fajna, na wiosnę się przypomnę.
Kasik 17:49, 22 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Właśnie u Marzenki o zjeździe 28.września w Wojsławicach czytałam...może byśmy się wybrali??? To niedziela.

Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, to jesteśmy umówieni.
Grześ mówi, że nie ma sprawy. CHyba , żeby coś ważnego wyskoczyło.

Buziak
Kasik 17:56, 22 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Już będziesz ML miała? Szybciorem to załatwiłaś!!! To Was zmobilizuje do walki z drapakami...bo ile mogą w doniczkach trawki stać? Będzie pięknie!!! ML to superzasta trawa, nie na darmo ją Danusia sadzi wszędzie. Ja się swoim teraz ciągle przyglądam, pięknie fruwają przy podmuchach wiatru i takie srebrzyste są
A w ogóle to w kompleksy znowu wpadam, jak widzę takie wylizane rabaty u Ciebie...pięknie masz!!!

Może te hortki na południowej stronie rozdzielaj wyższymi trawami jakimiś? Variegatus jest ładny, a nie rośnie na 2 metry, monotonię przełamiesz...albo Zebrinus...albo Gracillimus...dała bym parę hortek i trawy, znowu hortki, naprzemiennie. Potem możesz coś przed niskiego dosadzić żeby zamknąć rabatę...na planowanie mnie wzięło???

Jak dostaniesz trawki pokaż koniecznie

Dobrze, że z Zarcią lepiej...jutro następny zastrzyk...wydobrzeje szybko, zobaczysz

Buziaczki

Alisonek jutro mi przywiezie ML, a nad następnymi zastanowię się do 28 września.

Poplewiłyśmy z Karolką, ale jeszcze nie wszędzie. U mnie glina i w niektórych miejscach , to tylko po deszczu można wleźć. Ale to co najważniejsze, to zrobione. Grześ dziś pokosił i zauważyliśmy, że trawa coś żółknie. Ale już nic nie będę robiła, po prostu tak często kosić nie będziemy.

Zarcia jeszcze cierpi. Poimy ja strzykawką, a Wiesz ile taki owczarek musi wypić, po kilku strzykawkach buntuje się. Jutro drugi zastrzyk - może będzie lepiej.

Buziaki i nie wpadaj w kompleksy, bo zawsze masz czyściutko i pięknie.
JulkAd 19:09, 22 sie 2014

Kasiu co ja czytam?, co to się z Zarą stało?...trzymam kciuki, żeby szybciutko do zdrowia wróciła...przecież to młoda psina....buziolki dla Rodzinki
Kasik 19:46, 22 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Kasiu co ja czytam?, co to się z Zarą stało?...trzymam kciuki, żeby szybciutko do zdrowia wróciła...przecież to młoda psina....buziolki dla Rodzinki

Nie wiemy jaka jest przyczyna, ale ma porażenie nerwu podjęzykowego. Pani doktor wykluczyła wylew. Myślimy, że może tak niefortunnie coś ją ugryzło. Najgorsze jest to, że sama nie umie "przetransportować" jedzenia. no i wody, do przełyku. Poimy ją strzykawką. Jutro jedzie na kolejne zastrzyki. Mam nadzieję, że jakoś jej to minie. Nawet nie chcę inaczej o tym myśleć. Do tego jeszcze Figo we wtorek jedzie na zabieg kastracji. Będziemy mieli zwierzęcy szpital.
JulkAd 20:14, 22 sie 2014

Kasik napisał(a)

Nie wiemy jaka jest przyczyna, ale ma porażenie nerwu podjęzykowego. Pani doktor wykluczyła wylew. Myślimy, że może tak niefortunnie coś ją ugryzło. Najgorsze jest to, że sama nie umie "przetransportować" jedzenia. no i wody, do przełyku. Poimy ją strzykawką. Jutro jedzie na kolejne zastrzyki. Mam nadzieję, że jakoś jej to minie. Nawet nie chcę inaczej o tym myśleć. Do tego jeszcze Figo we wtorek jedzie na zabieg kastracji. Będziemy mieli zwierzęcy szpital.

Figo szybko dojdzie po takim zabiegu do siebie, to rutynowy zabieg....ale faktycznie z Zarą to zmartwienie macie,żeby to zwierzę mogło się chociaż poskarżyć...trzeba być dobrej myśli, no musi być dobrze...drapanko dla Zary, za uszkiem no i dla Figa też...chociaż moja Kora woli pod bródką
malgorzata_s... 22:27, 22 sie 2014

Kasiula psiurka chora? O rany Mam nadzieję że to porażenie szybko minie. Wiesz nasz kot wczoraj na kastracji był Łaził bidula jak naprany ale już mu przeszło. Figo też to zniesie Rabatki jak z katalogu
Cud miód Czytam że Wojsławice planujecie W drodze do czy od Kasi?
Kasik 06:24, 23 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiula psiurka chora? O rany Mam nadzieję że to porażenie szybko minie. Wiesz nasz kot wczoraj na kastracji był Łaził bidula jak naprany ale już mu przeszło. Figo też to zniesie Rabatki jak z katalogu
Cud miód Czytam że Wojsławice planujecie W drodze do czy od Kasi?

Gosia- Wojsławice są pod koniec września, a my do Kasi jedziemy 5-go.
Kasia pisała, ze można by tam się spotkać, tak więc na Was też liczymy.

A o Figa się nie martwię, bo to zabieg jak wiele innych, ale Zarcia -nie może sama pić- aż szkoda gadać, patrzeć nie można.

Odpoczywajcie Gosiaczku.