Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

hanka_andrus 14:09, 26 lip 2016

Podziwiam pazia! To wspaniały motyl! U mnie go nie widuję, najczęściej pawiki, admirały i modraszki, o bielinkach nie wspominam.
Margarete 16:58, 26 lip 2016

Kasik napisał(a)

Bomba !
Juz cie tu na pewno wszyscy o to pytali ...ale jeszcze i ja cie zapytam : czym karmisz i jak czesto swoaje cudownosci tarasowe Kasiu ?
Mala_Mi 22:36, 29 lip 2016

Wreszcie doczłapałam do budowy ciurkadełka Brawo cała ekipa

A Ty Kasiu nie tylko ludzi dobrze karmisz... roślinki też.. bo taki wypasione
zawitka 19:06, 30 lip 2016

Kasiu jakoś okrężną drogą dotarłam do Ciebie i napotkałam ekipę sprzątającą i bydującą ---- czego i kogo na tym Ogrodowisku nie ma .Wspaniale ,szybko ładny kącik się zrobił ekipa otrzepała ręce i pojechała.Zadna ekipa tak nie potrafi tylko ogrodowiskowa Brawo!!!!!Pozdrawiam Ekipę i Gospodarzy
sylwia_slomc... 23:04, 04 sie 2016

Kasiu mam do Was pytanie.
Pierwszy raz w tym roku doczekałam owoców na moreli i brzoskwini....ale jest problem.....morelki wcześnie dojrzały i już zjedzone, a problem mam z brzoskwiniami.
Jakiś miesiąc temu przestały rosnąć owoce i są takie wielkości śliwki i ani drgną dalej , nie rosną, nie spadają, nie dojrzewają Sporo owocków. kędzierzawość zwalczona ładne zdrowe liście teraz, korona ładnie przyrosła , a owoce, ani drgną dalej Może wiesz jak przyczyna takiego zachowania drzewka? U rodziców brzoskwinie już zjedzone , a moje do zimy nie zdąrzą urosnąć. Wiosną po zawiązaniu bardzo ładnie rosły. Wody drzewku nie brakuje, wiosną kompostem podsypane.....nie wiem co jest trąfem? Pomocy!!!
Basilikum 07:47, 05 sie 2016

Kasiu urlopujesz sie??
Grzes 08:28, 05 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu mam do Was pytanie.
Pierwszy raz w tym roku doczekałam owoców na moreli i brzoskwini....ale jest problem.....morelki wcześnie dojrzały i już zjedzone, a problem mam z brzoskwiniami.
Jakiś miesiąc temu przestały rosnąć owoce i są takie wielkości śliwki i ani drgną dalej , nie rosną, nie spadają, nie dojrzewają Sporo owocków. kędzierzawość zwalczona ładne zdrowe liście teraz, korona ładnie przyrosła , a owoce, ani drgną dalej Może wiesz jak przyczyna takiego zachowania drzewka? U rodziców brzoskwinie już zjedzone , a moje do zimy nie zdąrzą urosnąć. Wiosną po zawiązaniu bardzo ładnie rosły. Wody drzewku nie brakuje, wiosną kompostem podsypane.....nie wiem co jest trąfem? Pomocy!!!

Witaj, a czy mogłabyś zrobić zdjęcie drzewa z widocznymi owocami - mam pewne podejrzenia co do gatunku, ale żeby Cię uspokoić musiałbym zobaczyć zdjęcie.
Pozdrawiam
Kasik 22:10, 06 sie 2016

Basilikum napisał(a)
wow sliczne
u mnie tylko takie brazowe motylki sa w tym roku

To już drugi raz miałam okazję Pazia witac u siebie
Kasik 22:15, 06 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Czyli też straty po ulewach...u mnie klon sie przekrzywił i nie wiem czy da radę po naprostowaniu?. Sąsiad właśnie tuję ścina, bo się po ulewach i wiatrach na nasz dach położyła.

Spotkania zazdroszczę idę czytać dalej czy relacja jakaś była

Jula- przepraszam, że dopiero teraz. I tak dzisiaj usiadłąm do kompa prawie z przymusu. Nie miałam ani siły ani ochoty . Juz dawno po urlopie a ja jestem w ciągłym niedoczasie.

Spotkanie było i relacja też. Goście wyjechali a ja jakos nie ogarniam. Do ogrodu nie wsadziłam jednego palca od ich wyjazdu. I przyznam się, że nie mam żadnych wyrzutów.

Dzis odwieźliśmy wnuczke po tygodniowym pobycie i zaczynam wracać do żywych.

Kasik 22:17, 06 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Świetna robota, super Goście, efekt naprawdę imponujący...fotki porównawcze też obejrzałam, niesamowicie jak wszystko urosło

Ogrod rośnie i dobrze, bo gdyby to zależało od mojej pracy w nim, to byłoby cieńko

Ciurkadło Zara już raz całe zasypała- Gadzina jedna. Grześ naprawiał cały dzień.